-
BIST 100
17825,31%0,92
-
DOLAR
45,16% 0,00
-
EURO
52,95% -0,11
-
GRAM ALTIN
6702,45% -0,19
-
Ç. ALTIN
10688,04% 0,00
Batman'da "İnancın Zaferi" temalı basın açıklamasına binlerce kişi katıldı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Gazze için "İnancın Zaferi" temasıyla direnişin zaferle neticelenmesini coşkuluyla kutlayarak basın açıklaması düzenledi.
Batman’daki sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen binlerce Batmanlı, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması ve esir değişimi anlaşmasına varılmasını kutlamak amacıyla düzenlenen basın açıklamasında, direniş kahramanlarını tebrik edip, işgal rejiminin katliam ve soykırımını ise tel’in etti.
Atatürk Parkında düzenlenen basın açıklamasına; siyasi parti ve STK temsilcileri, alimler, kanaat önderleri ve binlerce vatandaş katıldı.
Sık sık tekbir getirilen basın açıklamasında, Gazze direnişinin lehine ve siyonist işgal rejimi aleyhinde sloganlar atıldı.
Etkinlik, Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasına Ramazan Çelikal, 'Ey iman edenler! Bir düşman birliği ile çatıştığınız vakit sebat ediniz ve Allah’ı çokça anınız ki zafer sizin olsun.' yetini okuyarak başladı.
"Ölümü öldürenlere hiçbir şey yapamazsınız!"
Çelikal, "Direnişin ilk günlerinde, Müslümanların sözcüsü Ebu Ubeyde şu tarihi sözleri dile getirmişti: 'Buradan Netanyahu’ya söz veriyoruz! Bu savaş sonunda sen ve ordun zelil bir şekilde diz çökeceksiniz. Bu devletinizin sonu olacak, biiznillah.' Bu sözler, hakikatin gür sesi oldu. Bundan sonra Gazze’de HAMAS olmayacak diyen Netanyahu, bugün HAMAS’la anlaşmaya mecbur kaldı." dedi.
"Gazze’nin kahramanları, direniş ve sabırla zafer kazandı"
"Yaklaşık bir buçuk yıldır işgalcilere karşı onurla ve cesaretle mücadele eden Gazze şeridindeki kararlı Filistin halkı, başta İslami Direniş Hareketi olmak üzere direniş gruplarının kahramanlıklarıyla tarih yazmıştır." diyen Çelikal, "Bu zafer, sadece müzakere masasında değil, cihad meydanında, canlarını ortaya koyan mücahitlerin fedakârlıklarıyla kazanılmıştır. Gazze’nin kahramanları, tanklara, uçaklara, bombalara rağmen zulme boyun eğmemiş; adalet ve özgürlük şiarıyla işgalcilerin tüm planlarını boşa çıkarmıştır. Unutulmamalıdır ki bu ateşkes anlaşması, İsrail’in diz çöktüğünü, yenilmezlik efsanesinin yerle bir olduğunu ve işgal rejiminin tüm askeri gücüne rağmen direnişi kırmakta başarısız olduğunu tüm dünyaya göstermiştir." ifadelerini kullandı.
"Gazze halkının onurlu duruşu"
Yapılan anlaşmanın, Filistin halkının iradesini ve mücadelesini zafer belgelediğinin altını çizen Çelikal, "Zulmün kalkanları, cesaret ve inanç karşısında erimiş; işgalciler, direnişin gücü karşısında çaresiz kalmıştır. Gazze halkının onurlu duruşu, yalnızca Filistin için değil, tüm mazlum halklar için bir ilham kaynağı olmuştur. Bu zafer, Filistin halkının meşru haklarını gasp etmeye çalışanların başarısızlığını, adalet ve özgürlük için mücadele edenlerin ise asla yenilmeyeceğini kanıtlamıştır." diye konuştu.
"Ateşkes, işgali kabul etmek değildir"

Açıklamanın devamında Çelikal, "Aynı zamanda bu Ateşkesi anlaşmasını doğru okumamız lazım. Ateşkesi bizler şöyle anlıyoruz; ateşkes, işgali kabul etmek değildir. Ateşkes, boykotu bitirmek değildir. Ateşkes, Filistin’i gündemden düşürmek değildir. Ateşkes, çok yorulduk, dinlenelim biraz değildir. Ateşkes, çok okuduk, ara verelim değildir. Ateşkes, davamıza daha da sıkı sarılmak, hatalarımızdan ders çıkarmak için bir fırsattır! Bu süreçte, işgal rejiminin ateşkesi yüzlerce kez ihlal ettiği, uluslararası hukuku hiçe sayarak sivillere ve direnişe saldırmaya devam ettiği unutulmamalıdır. Ateşkesin, işgalcilerin toparlanma ve yeniden saldırı hazırlığı yapma fırsatına dönüşmesine izin verilmemelidir. Gazze’nin yeniden ayağa kalkması için tüm bölge ülkeleri seferber olmalı; insani yardımın kesintisiz sağlanması, tıbbi malzemelerin bölgeye ulaştırılması ve yaralıların tedavi edilmesi konusunda hızla harekete geçilmelidir." dedi.
"Direniş gruplarını bu destansı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz"

ABD ve siyonist rejimin, Filistin topraklarını tamamen işgalcilere teslim etmeyi hedefleyen projelerine karşı İslam dünyasının uyanık olması gerektiğini belirten Çelikal, "Filistin’in bağımsızlığı, Mescidi Aksa’nın özgürlüğü ve Gazze halkının temel haklarının korunması, tüm İslam ümmetinin ortak davasıdır. Bu uğurda işgal rejimine karşı daha güçlü bir dayanışma sergilenmeli, Filistin halkının onurlu mücadelesine destek verilmelidir. Zafer, direnenlerin olacaktır! Gazze’nin kahraman halkını, mücahitleri ve direniş gruplarını bu destansı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Allah’ın izniyle, bu zafer Filistin’in özgürlüğüne giden yolda atılmış güçlü bir adımdır." şeklinde konuştu.
Son olarak “Şam’ın Özgürlüğü Kudüs’ün Özgürlüğünün Habercisidir” şiarıyla 61 yıllık Baas rejimini devirerek, Şam’ı özgürleştiren Suriye halkına selamlar gönderildi.
Etkinlik, İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Ali Altun hocanın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)
13 il için sarı uyarı: Kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat
Irak yeni kara hattından petrol ihracatına başladı
UCM'ye ABD ve İngiltere baskısı: Netanyahu için tutuklama süreci engellenmek istendi
ABD Avrupa'dan çekiliyor mu? Trump yönetiminden kritik adım
Trump savaşın bittiğini öne sürdü, yeni tehdit ve pazarlık sinyalleri verdi
Mescid-i Aksa'da tehlikeli provokasyon: 8 kurban girişimi engellendi
Aile ve nüfus için 10 yıllık yol haritası yürürlükte
İşgalciler tarafından alıkonulan Global Sumud Filosu katılımcıları İstanbul'a döndü
Van'da 13 düzensiz göçmen yakalandı
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile İranlı mekidaşı Arakçi görüştü
İçişleri Bakanlığı: 1 Mayıs'ta 575 kişi hakkında işlem yapıldı
İstanbul'da iş merkezinin çatısında çıkan yangın söndürüldü
İzmir açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı
BM Genel Sekreter Yardımcısı Lacroix Ankara’ya geliyor
ABD ile Kanada arasındaki petrol boru hattı projesine onay
Arpaguş: Peygamberimizin ahlakının nesillerimize aktarmak için gayret göstermeliyiz
İtalya'nın Toskana Bölgesi orman yangınıyla mücadele ediyor
İtalya'nın Toskana Bölgesi orman yangınıyla mücadele ediyor
Üsküdar'da park halindeki araçta yangın
Batı Şeria'da Yahudi çetelerin zulmü: Filistinlilere saldırıp araçlarını ateşe verdiler
Muğla'da asayiş operasyonunda şüpheli gözaltına alındı
Kastamonu'da itfaiye aracı devrildi: 3 yaralı
AB’nin “Made in Europe” yasa taslağı Çin’in sert tepkisine yol açtı
Rusya: Ukrayna'da çok sayıda yerleşim birimi kontrol altına alındı
Hindistan’da tekne kazası: 9 ölü, 17 yaralı
Lübnan'da ateşkes görüşmesi: Cumhurbaşkanı Avn, ABD’nin Beyrut Büyükelçisi ile görüştü
ABD’de 60 gün tartışması: Ateşkes süreci yasal süreyi durdurur mu?
İşgal ordusu ateşkese rağmen Lübnan'a saldırıyor: Can kaybı 32 artarak 2 bin 618'e yükseldi
Uşak'ta uyuşturucu operasyonunda 9 şüpheli tutuklandı
BM, Güney Sudan'daki misyonunun süresini uzattı
Yükleniyor







