• BIST 100

    16443,38%-1,90
  • DOLAR

    43,96% 0,17
  • EURO

    51,93% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7404,10% 0,99
  • Ç. ALTIN

    11910,55% 0,80

Batman'da "İnancın Zaferi" temalı basın açıklamasına binlerce kişi katıldı

16 Ocak 2025, Perşembe 22:33
16 Ocak 2025, Perşembe 22:33
Batman
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Gazze için "İnancın Zaferi" temasıyla direnişin zaferle neticelenmesini coşkuluyla kutlayarak basın açıklaması düzenledi.

Batman’daki sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen binlerce Batmanlı, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması ve esir değişimi anlaşmasına varılmasını kutlamak amacıyla düzenlenen basın açıklamasında, direniş kahramanlarını tebrik edip, işgal rejiminin katliam ve soykırımını ise tel’in etti.

Atatürk Parkında düzenlenen basın açıklamasına; siyasi parti ve STK temsilcileri, alimler, kanaat önderleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Sık sık tekbir getirilen basın açıklamasında, Gazze direnişinin lehine ve siyonist işgal rejimi aleyhinde sloganlar atıldı.

Etkinlik, Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasına Ramazan Çelikal, 'Ey iman edenler! Bir düşman birliği ile çatıştığınız vakit sebat ediniz ve Allah’ı çokça anınız ki zafer sizin olsun.' yetini okuyarak başladı.

"Ölümü öldürenlere hiçbir şey yapamazsınız!"

Çelikal, "Direnişin ilk günlerinde, Müslümanların sözcüsü Ebu Ubeyde şu tarihi sözleri dile getirmişti: 'Buradan Netanyahu’ya söz veriyoruz! Bu savaş sonunda sen ve ordun zelil bir şekilde diz çökeceksiniz. Bu devletinizin sonu olacak, biiznillah.' Bu sözler, hakikatin gür sesi oldu. Bundan sonra Gazze’de HAMAS olmayacak diyen Netanyahu, bugün HAMAS’la anlaşmaya mecbur kaldı." dedi.  

"Gazze’nin kahramanları, direniş ve sabırla zafer kazandı"

"Yaklaşık bir buçuk yıldır işgalcilere karşı onurla ve cesaretle mücadele eden Gazze şeridindeki kararlı Filistin halkı, başta İslami Direniş Hareketi olmak üzere direniş gruplarının kahramanlıklarıyla tarih yazmıştır." diyen Çelikal, "Bu zafer, sadece müzakere masasında değil, cihad meydanında, canlarını ortaya koyan mücahitlerin fedakârlıklarıyla kazanılmıştır. Gazze’nin kahramanları, tanklara, uçaklara, bombalara rağmen zulme boyun eğmemiş; adalet ve özgürlük şiarıyla işgalcilerin tüm planlarını boşa çıkarmıştır. Unutulmamalıdır ki bu ateşkes anlaşması, İsrail’in diz çöktüğünü, yenilmezlik efsanesinin yerle bir olduğunu ve işgal rejiminin tüm askeri gücüne rağmen direnişi kırmakta başarısız olduğunu tüm dünyaya göstermiştir." ifadelerini kullandı.   

"Gazze halkının onurlu duruşu"

Yapılan anlaşmanın, Filistin halkının iradesini ve mücadelesini zafer belgelediğinin altını çizen Çelikal, "Zulmün kalkanları, cesaret ve inanç karşısında erimiş; işgalciler, direnişin gücü karşısında çaresiz kalmıştır. Gazze halkının onurlu duruşu, yalnızca Filistin için değil, tüm mazlum halklar için bir ilham kaynağı olmuştur. Bu zafer, Filistin halkının meşru haklarını gasp etmeye çalışanların başarısızlığını, adalet ve özgürlük için mücadele edenlerin ise asla yenilmeyeceğini kanıtlamıştır." diye konuştu.

"Ateşkes, işgali kabul etmek değildir"

Açıklamanın devamında Çelikal, "Aynı zamanda bu Ateşkesi anlaşmasını doğru okumamız lazım. Ateşkesi bizler şöyle anlıyoruz;  ateşkes, işgali kabul etmek değildir. Ateşkes, boykotu bitirmek değildir.  Ateşkes, Filistin’i gündemden düşürmek değildir. Ateşkes, çok yorulduk, dinlenelim biraz değildir. Ateşkes, çok okuduk, ara verelim değildir. Ateşkes, davamıza daha da sıkı sarılmak, hatalarımızdan ders çıkarmak için bir fırsattır! Bu süreçte, işgal rejiminin ateşkesi yüzlerce kez ihlal ettiği, uluslararası hukuku hiçe sayarak sivillere ve direnişe saldırmaya devam ettiği unutulmamalıdır. Ateşkesin, işgalcilerin toparlanma ve yeniden saldırı hazırlığı yapma fırsatına dönüşmesine izin verilmemelidir. Gazze’nin yeniden ayağa kalkması için tüm bölge ülkeleri seferber olmalı; insani yardımın kesintisiz sağlanması, tıbbi malzemelerin bölgeye ulaştırılması ve yaralıların tedavi edilmesi konusunda hızla harekete geçilmelidir." dedi.

"Direniş gruplarını bu destansı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz"

ABD ve siyonist rejimin, Filistin topraklarını tamamen işgalcilere teslim etmeyi hedefleyen projelerine karşı İslam dünyasının uyanık olması gerektiğini belirten Çelikal, "Filistin’in bağımsızlığı, Mescidi Aksa’nın özgürlüğü ve Gazze halkının temel haklarının korunması, tüm İslam ümmetinin ortak davasıdır. Bu uğurda işgal rejimine karşı daha güçlü bir dayanışma sergilenmeli, Filistin halkının onurlu mücadelesine destek verilmelidir. Zafer, direnenlerin olacaktır! Gazze’nin kahraman halkını, mücahitleri ve direniş gruplarını bu destansı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Allah’ın izniyle, bu zafer Filistin’in özgürlüğüne giden yolda atılmış güçlü bir adımdır." şeklinde konuştu.

Son olarak “Şam’ın Özgürlüğü Kudüs’ün Özgürlüğünün Habercisidir” şiarıyla 61 yıllık Baas rejimini devirerek, Şam’ı özgürleştiren Suriye halkına selamlar gönderildi.

Etkinlik, İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Ali Altun hocanın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Hollanda Savunma Bakanı Yeşilgöz, barış sonrası Ukrayna'ya asker gönderebileceklerini ima etti

Rusya’dan Google’a rekor ceza

İran'daki İngiliz personeli geçici olarak geri çekildi

Sağlık Bakanlığı’ndan 'Okullarda Uyuşturucu Testi' iddialarına yalanlama

Venezuela’dan ABD'ye yaptırım çağrısı

Pakistan-Afganistan gerginliği devam ederken çatışmalar nedeniyle can kayıpları arttı

Ağrı’da Akşam ezanı 15 dakika gecikmeli okundu

Kazakistan'da kafede gaz patlaması: 7 ölü, 19 yaralı

Küçük iyilikler büyük mutluluklar getiriyor

Rusya, Ukrayna'da 4 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Siirt’in Cahter Balı Paris’te ‘Platinum Quality’ ödülüne layık görüldü

Gazeteci-Yazar Mergen: Ramazan etkinlikleri toplumun özünü yansıtıyor

Malatya'da kar nedeniyle mahsur kalan sürücüyü köylüler kurtardı

Çin'den vatandaşlarına İran'a seyahat uyarısı

HÜDA PAR Milletvekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Uluslararası geçerli denizcilik kursları başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Hayvancılıkta yeni yol haritası: Sektör temsilcileri bakanlıkta buluştu

İşgal topraklarındaki ABD elçiliğinden personeline uyarı

"43. Kitap Ve Kültür Fuarı" İstanbul'da açıldı

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Gül: Eğitimde ahlak ve maneviyatı önceleyen bir modele geçilmeli

Şanlıurfa’da kar yağışı yeniden etkili oldu

Antep fıstığı açık artırmayla satıldı

Gaziantep’te kırmızı ışık ihlaline 18 milyon lirayı aşkın ceza

Afganistan Dışişleri Bakanlığı: Bakan Fidan'la Pakistan'la son durum hakkında görüşüldü

İzmir'de fabrika yangın

Vatandaşları gözetleme talebini reddeden yapay zeka şirketine ABD Savunma Bakanlığı’ndan tehdit

Mardin İl Müftüsü Türkmen: Mukabeleye büyük bir iştiyak var

Teravih namazına camiye gelen çocuklara çeşitli ikramlar sunuluyor

Afganistan'dan Pakistan'la yaşanan olaylara ilişkin açıklama: Sorunun diyalog yoluyla çözülmesini istiyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hollanda Savunma Bakanı Yeşilgöz, barış sonrası Ukrayna'ya asker gönderebileceklerini ima etti

Rusya’dan Google’a rekor ceza

İran'daki İngiliz personeli geçici olarak geri çekildi

Sağlık Bakanlığı’ndan 'Okullarda Uyuşturucu Testi' iddialarına yalanlama

Venezuela’dan ABD'ye yaptırım çağrısı

Pakistan-Afganistan gerginliği devam ederken çatışmalar nedeniyle can kayıpları arttı

Ağrı’da Akşam ezanı 15 dakika gecikmeli okundu