-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Batman'da "İnancın Zaferi" temalı basın açıklamasına binlerce kişi katıldı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Gazze için "İnancın Zaferi" temasıyla direnişin zaferle neticelenmesini coşkuluyla kutlayarak basın açıklaması düzenledi.
Batman’daki sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen binlerce Batmanlı, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması ve esir değişimi anlaşmasına varılmasını kutlamak amacıyla düzenlenen basın açıklamasında, direniş kahramanlarını tebrik edip, işgal rejiminin katliam ve soykırımını ise tel’in etti.
Atatürk Parkında düzenlenen basın açıklamasına; siyasi parti ve STK temsilcileri, alimler, kanaat önderleri ve binlerce vatandaş katıldı.
Sık sık tekbir getirilen basın açıklamasında, Gazze direnişinin lehine ve siyonist işgal rejimi aleyhinde sloganlar atıldı.
Etkinlik, Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasına Ramazan Çelikal, 'Ey iman edenler! Bir düşman birliği ile çatıştığınız vakit sebat ediniz ve Allah’ı çokça anınız ki zafer sizin olsun.' yetini okuyarak başladı.
"Ölümü öldürenlere hiçbir şey yapamazsınız!"
Çelikal, "Direnişin ilk günlerinde, Müslümanların sözcüsü Ebu Ubeyde şu tarihi sözleri dile getirmişti: 'Buradan Netanyahu’ya söz veriyoruz! Bu savaş sonunda sen ve ordun zelil bir şekilde diz çökeceksiniz. Bu devletinizin sonu olacak, biiznillah.' Bu sözler, hakikatin gür sesi oldu. Bundan sonra Gazze’de HAMAS olmayacak diyen Netanyahu, bugün HAMAS’la anlaşmaya mecbur kaldı." dedi.
"Gazze’nin kahramanları, direniş ve sabırla zafer kazandı"
"Yaklaşık bir buçuk yıldır işgalcilere karşı onurla ve cesaretle mücadele eden Gazze şeridindeki kararlı Filistin halkı, başta İslami Direniş Hareketi olmak üzere direniş gruplarının kahramanlıklarıyla tarih yazmıştır." diyen Çelikal, "Bu zafer, sadece müzakere masasında değil, cihad meydanında, canlarını ortaya koyan mücahitlerin fedakârlıklarıyla kazanılmıştır. Gazze’nin kahramanları, tanklara, uçaklara, bombalara rağmen zulme boyun eğmemiş; adalet ve özgürlük şiarıyla işgalcilerin tüm planlarını boşa çıkarmıştır. Unutulmamalıdır ki bu ateşkes anlaşması, İsrail’in diz çöktüğünü, yenilmezlik efsanesinin yerle bir olduğunu ve işgal rejiminin tüm askeri gücüne rağmen direnişi kırmakta başarısız olduğunu tüm dünyaya göstermiştir." ifadelerini kullandı.
"Gazze halkının onurlu duruşu"
Yapılan anlaşmanın, Filistin halkının iradesini ve mücadelesini zafer belgelediğinin altını çizen Çelikal, "Zulmün kalkanları, cesaret ve inanç karşısında erimiş; işgalciler, direnişin gücü karşısında çaresiz kalmıştır. Gazze halkının onurlu duruşu, yalnızca Filistin için değil, tüm mazlum halklar için bir ilham kaynağı olmuştur. Bu zafer, Filistin halkının meşru haklarını gasp etmeye çalışanların başarısızlığını, adalet ve özgürlük için mücadele edenlerin ise asla yenilmeyeceğini kanıtlamıştır." diye konuştu.
"Ateşkes, işgali kabul etmek değildir"

Açıklamanın devamında Çelikal, "Aynı zamanda bu Ateşkesi anlaşmasını doğru okumamız lazım. Ateşkesi bizler şöyle anlıyoruz; ateşkes, işgali kabul etmek değildir. Ateşkes, boykotu bitirmek değildir. Ateşkes, Filistin’i gündemden düşürmek değildir. Ateşkes, çok yorulduk, dinlenelim biraz değildir. Ateşkes, çok okuduk, ara verelim değildir. Ateşkes, davamıza daha da sıkı sarılmak, hatalarımızdan ders çıkarmak için bir fırsattır! Bu süreçte, işgal rejiminin ateşkesi yüzlerce kez ihlal ettiği, uluslararası hukuku hiçe sayarak sivillere ve direnişe saldırmaya devam ettiği unutulmamalıdır. Ateşkesin, işgalcilerin toparlanma ve yeniden saldırı hazırlığı yapma fırsatına dönüşmesine izin verilmemelidir. Gazze’nin yeniden ayağa kalkması için tüm bölge ülkeleri seferber olmalı; insani yardımın kesintisiz sağlanması, tıbbi malzemelerin bölgeye ulaştırılması ve yaralıların tedavi edilmesi konusunda hızla harekete geçilmelidir." dedi.
"Direniş gruplarını bu destansı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz"

ABD ve siyonist rejimin, Filistin topraklarını tamamen işgalcilere teslim etmeyi hedefleyen projelerine karşı İslam dünyasının uyanık olması gerektiğini belirten Çelikal, "Filistin’in bağımsızlığı, Mescidi Aksa’nın özgürlüğü ve Gazze halkının temel haklarının korunması, tüm İslam ümmetinin ortak davasıdır. Bu uğurda işgal rejimine karşı daha güçlü bir dayanışma sergilenmeli, Filistin halkının onurlu mücadelesine destek verilmelidir. Zafer, direnenlerin olacaktır! Gazze’nin kahraman halkını, mücahitleri ve direniş gruplarını bu destansı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Allah’ın izniyle, bu zafer Filistin’in özgürlüğüne giden yolda atılmış güçlü bir adımdır." şeklinde konuştu.
Son olarak “Şam’ın Özgürlüğü Kudüs’ün Özgürlüğünün Habercisidir” şiarıyla 61 yıllık Baas rejimini devirerek, Şam’ı özgürleştiren Suriye halkına selamlar gönderildi.
Etkinlik, İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Ali Altun hocanın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)
Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto
Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı
İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi
ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü
Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı
Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı
Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi
Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı
Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı
Yükleniyor







