• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Batman'da "Kudüs ve Şehadet" konulu etkinlik düzenleniyor

11 Şubat 2025, Salı 04:27
11 Şubat 2025, Salı 04:27
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mustazaflar Cemiyeti Batman İl Temsilciliği, her yıl şubat ayında düzenlediği etkinliklerle şehitlerin hatırasını yaşatmaya devam ediyor. Bu yıl da şehitler ayı olarak bilinen şubat ayında, "Kudüs ve Şehadet" konulu bir etkinlik düzenleyeceğini belirten

Mustazaflar Cemiyeti Batman İl Temsilcisi Feyzi Aydın, yaptığı açıklamada, etkinliğin 5 Şubat Cumartesi günü Esentepe Nasıroğlu Külliyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirileceğini söyledi.

'Kudüs ve Şehadet' konulu etkinliğin kadınlar için saat 13.30'da, erkekler için ise akşam saat 20.00'de düzenleneceğini belirten Aydın, tüm Kudüs aşığı Batman halkını etkinliğe davet etti.

"Şubat denilince şehitler akla gelir"

Aydın, "Yine bir şubat ayı içerisindeyiz. Şubat ayı, şehadet ayı, şehitler ayı. Bu ayda nice yiğitler şahadet şerbetini içtiler. Şubat denilince şehadet akla gelir, şehitler akla gelir. Ama bu yılın şubat ayı bambaşka bir ay. Aksa Tufanından bu yana şubat ayı içerisinde binlerce kahraman daha şehitler kervanına katıldı. Kudüs davası için, Kudüs’ü kurtarmak için binlerce yiğidimizi, kahramanımızı, komutan ve liderimizi kurban verdik. Davaların anası için." dedi.

"Kudüs davaların anasıdır"

Kudüs davasının, bu asırda ümmeti kurtuluşa, bağımsızlığa, özgürlüğe götürecek en önemli dava olduğuna işaret eden Aydın, "Davaların anasıdır. Büyük Şeytan Amerika’nın önderliğindeki Batı dünyası İslam ümmetinin zenginliklerini bir asır daha sömürmek, İslam dünyasını istila etmek için Müslümanların en mukaddes toprakları üzerinde, Başkenti Kudüs olacak olan büyük bir Yahudi Devleti kurmak istemektedir. Batının istilacı emellerine hizmet edecek, barbar Batı için ileri karakol olacak bir Yahudi Devleti. Batının bu büyük, ölümcül projesinin hedefinde Mısır, Ürdün, Lübnan, Suriye ve Irak toprakları olduğu gibi Türkiye’nin de en verimli, bereketli toprakları vardır. Yani bu savaş, bu istila hareketi Türkiye’ye de yönelik bir savaş ve istila harekettir. Biz hepimiz, tüm Müslümanlar, tüm İslam ümmeti büyük bir tehlike altındayız." diye konuştu.

"Şehitlerin hatıralarını canlı tutmalı, destanlarını çocuklarımıza anlatmalıyız"

"Nice büyük komutanlar, nice büyük liderler, Allah’ın salih kulları ümmetin onur ve izzetini ayakta tutmak, siyonist ve haçlı düşmanın emellerine engel olmak için kanlarını Kudüs yolunda çekinmeden döktüler" diyen Aydın, "Biz Müslümanlar bu aziz şehitlerin anılarını, hatıralarını canlı tutmalı, onların kahramanlık destanını çocuklarımıza, nesillerimize anlatmalı, aktarmalıyız. Onlar ölümsüz destanlar yazdılar. Bu destanları yaşatmak, unutulmalarına engel olmak bizim görevimizdir. O büyük şehitler bizler için canlarını verdiler, kanlarını döktüler. Özgürlüğümüz için, insanca yaşayabilmemiz için, kurtuluşumuz için." ifadelerini kullandı.

"Etkinliğimize Kudüs aşığı tüm halkımızı bekliyoruz"

Bu kapsamda düzenleyecekleri etkinliğe tüm halkı davet ettiklerini vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Biz Mustazaflar Cemiyeti Batman Temsilciliği olarak bu aziz şehitlerimizin hatıralarını canlı tutmak, gençlerimiz, çocuklarımız için rol model olmalarını sağlamak ve yollarını sürdürmek için etkinlikler düzenlemeyi görev bilmekteyiz. Bu maksatla düzenleyeceğimiz etkinliklerden birini de önümüzdeki cumartesi gerçekleştireceğiz inşallah. 15 Şubat Cumartesi günü Esentepe Nasıroğlu Külliyesi Konferans Salonunda 'Kudüs ve Şehadet' adlı bir etkinlik düzenleyeceğiz. Kadınlara gündüz saat 13.30’da erkelere ise akşam 20.00’da düzenleyeceğimiz bu etkinliğimize Kudüs aşığı tüm halkımızı bekliyoruz." (İLKHA)

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik ve aileyi hedef alan içerikler, milli güvenlik sorunudur

Vietnam'da şiddetli yağışlar sele yol açtıı: 8 ölü

Filistin İslami Cihad Hareketi’nden ABD Temsilcisine Tepki

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Malatya'da trafik kazası sonrası kavga: 2 Yaralı

Rus ordusu Donbass’ta ilerleyişini sürdürüyor

Muğla açıklarında 22 düzensiz göçmen kurtarıldı

Mersin'de Milyonfest'e tepki: Gençlerimiz Gayri Ahlaki Hayata Özendiriliyor

AB hava yolculuklarında yeni dönem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı