• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,58% -0,89
  • GRAM ALTIN

    6606,37% -12,25
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Batman'da sıcaklarla birlikte şişme havuz sezonu açıldı

12 Haziran 2025, Perşembe 11:23
12 Haziran 2025, Perşembe 11:23
Batman
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarının etkili olduğu Batman'da, serinlemenin alternatif yolları aranıyor. Vatandaşlar, evlerinin balkonlarına, bahçelerine ve teraslarına kurdukları şişme havuzlarla hem serinliyor hem de çocuklarıyla keyifli vakit geçiriyor.

Yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte Batman'da serinleme arayışları başladı. Özellikle tatil ya da yüzme havuzlarına gitme imkânı bulamayan vatandaşlar, çözümü şişme havuzlarda buluyor.

Her yaş grubuna hitap eden şişme havuzlar, evlerin balkonlarından damlarına kadar birçok alanda kuruluyor. Batman'da şişme havuz satışları yapan esnaf Nurullah Okay, ürün çeşitliliği ve artan taleple ilgili bilgi verdi.

"70 santimetreden 3 metreye kadar havuz çeşitlerimiz mevcut"

Yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte şişme havuz sezonlarını açmış olduklarını belirten Okay "Çocuklardan yetişkinlere kadar her yaşa uygun, 70 santimetreden 3 metreye kadar havuz çeşitlerimiz mevcuttur. Batman’da hava sıcaklıkları bunaltıcı seviyelere çıkıyor. Şişme havuzlar; tatile ya da havuza gidemeyenler ve çocuklarını sevindirerek onlarla birlikte aktivite yapmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Kimi balkonuna, terasına, bahçesine; kimi ise damına şişme havuz kurarak serinlemeye çalışıyor." dedi.

"Havuz fiyatları ebatına göre 300 liradan başlayıp 4 bin liraya kadar çıkmakta"

Fiyat artışlarına da değinen Okay "Her şeyde olduğu gibi şişme havuz fiyatları da artmış durumda. Şişme havuzların yanı sıra, simitler, kolluklar, yelekler ve gözlükler gibi havuza dair tüm ürünler de mevcuttur. Havuz fiyatlarımız ebatına göre 300 liradan başlayıp 4 bin liraya kadar çıkmaktadır. İhtiyacı olan vatandaşlar gelip sormaya başladı, alanlar da var. Özellikle köylerden gelen vatandaşlar, kuracak alanları olduğu için büyük havuzları tercih ediyor. Her keseye ve her aileye uygun havuz çeşitlerimiz bulunmaktadır. İhtiyacı olanları bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Şişme havuzumuzu evin balkonunda kuruyoruz"

Vatandaşlardan Ferit Sevgili ise sıcak havalarda şişme havuzların ihtiyaç haline geldiğini belirterek "Batman, hava sıcaklığıyla meşhur bir ildir. Biz de yaz aylarındaki bu sıcaklara karşı serinlemek için böyle havuzlara ihtiyaç duyuyoruz. Şimdi de çocuklara şişme simit aldık. Şişme havuzumuzu evin balkonunda kuruyoruz. Bu şekilde çocuklarla birlikte serinlemeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımız evde serinlesin diye şişme havuz alıyoruz"

Bir diğer vatandaş Zafer Küçük ise havuz alımına ilişkin düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi "Batman, iklim şartları nedeniyle çok sıcak bir memlekettir. Özellikle yaz aylarının üç ayında, diğer illere göre çok daha sıcak oluyor ve bu sene sıcaklar da erken geldi. Baktık ki havalar çok sıcak, bir havuza ihtiyaç olduğunu hissettik. Ben de bir havuz almaya geldim. Burada her renk ve ebatta havuz var. Tabii çocuklarımız evde serinlesin diye şişme havuz alıyoruz. Balkonumuz için iki kişilik bir havuz alacağım. Bu şekilde, bir nebze de olsa serinleme ihtiyacımızı karşılamış olacağız." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

ABD'den, Gazze'de soykırım yapan siyonist rejime 6,5 milyar dolarlık yeni silah onayı

Prof. Dr. Sağir: Kürtler Müslüman bir halktır, kardeşlerinizi terk etmeyin

Umut Kervanı Aynelarap'ta sivil halka yardım dağıttı

ABD'den İran'a gözdağı, Tahran'dan sert mesaj: "Süresi olan tehditlere boyun eğmeyiz"

Ateşkes hiçe sayılıyor: Siyonist rejimin saldırısında 2 şehit

Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

72 yaşında azmiyle hafızlık hayalini gerçekleştirdi

Siyonist rejim ateşkese rağmen Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Gaziantep’te 114 hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı

Fransa'dan 'ani tehdit' senaryolu askeri hava tatbikatı

Malatya’da torbacı operasyonu: 1 tutuklama

Bolu'da 3.1 büyüklüğünde deprem

Sosyal medya üzerinden satış vaadiyle dolandırıcılık yapan şüphelilere operasyon: 5 tutuklama

Rusya: Ukrayna'da 7 yerleşim yeri daha kontrolümüze geçti

Çiftçilere bugün 255,4 milyon liralık destekleme ödemesi yapılacak

Çanakkale'de iki oomobil çarpıştı: 5 yaralı

Vali Atilla Toros su taşkınlarıyla ilgili sahada incelemeler gerçekleştirdi

Milli Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak adaylar açıklandı

İngiltere ile ABD arasında Çin krizi

Kütahya'da 10,5 kilogram esrar ele geçirildi

DSÖ: Nipah virüsü yüzde 75 ölüm oranına sahip ve bu oran Covid-19'un 5 katı

Hazine ve Maliye Bakanlığından dolandırıcılık uyarısı

Çin'den İngiltere'ye tek taraflı vize muafiyeti

Kastamonu’da tefecilik operasyonu: 12 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'den, Gazze'de soykırım yapan siyonist rejime 6,5 milyar dolarlık yeni silah onayı

Prof. Dr. Sağir: Kürtler Müslüman bir halktır, kardeşlerinizi terk etmeyin

Umut Kervanı Aynelarap'ta sivil halka yardım dağıttı

ABD'den İran'a gözdağı, Tahran'dan sert mesaj: "Süresi olan tehditlere boyun eğmeyiz"

Ateşkes hiçe sayılıyor: Siyonist rejimin saldırısında 2 şehit

Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama