• BIST 100

    9170,46%0,39
  • DOLAR

    38,64% 0,06
  • EURO

    43,94% -0,03
  • GRAM ALTIN

    4204,03% -1,43
  • Ç. ALTIN

    6799,81% -0,22

Batman’da su sporları finali düzenlendi

GÜNDEM 12.11.2023 18:00:03 0
Batman’da su sporları finali düzenlendi

Batman’da su sporları finali düzenlendi

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası finali gerçekleştirildi.
Hasankeyf ilçesinde gerçekleştirilen şampiyonalar 8 kategoride gerçekleştirildi. 2 gün süren şampiyonluk yarışlarında Türkiye Sujeti Yarışları’nda Pro Stock1 kategorisinde Türkiye şampiyonu Furkan Yılmaz, ikinci Serdar Ata ve üçüncü Hasan Mert İkiz oldu. Open Pro kategorisinde Türkiye birincisi Kahraman Aktaş, ikinci Kaan Şanver ve üçüncü Yusuf Baki Soylu oldu. Pro Stock2 Kategorisinde Türkiye şampiyonu Derin Sağun, ikinci İlyas Şahin, üçüncü Tayfun Borazan, dördüncü Fatih Aktaş ve beşinci Nihat Baldemir oldu.
Kadınlarda Türkiye şampiyonu Selçin Ata, ikinci Ayşenur Varan, üçüncü Mine Demirbaşa ve dördüncü Ekatarina Borazan oldu.
Gençlerde Türkiye Şampiyonu Ahmet Efe Gülgür, ikinci Demir Ata ve üçüncü Defne Karaduman oldu. Drag kategorisinde Nihat Baldemir, ikinci İlyas Şahin, üçüncü Tayfun Borazan ve dördüncü Kaan Şanver oldu.
Flyboard Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu Furkan Yılmaz, ikinci Kahraman Aktaş, üçüncü Tayfun Borazan ve dördüncü Hakan Aksoy oldu.
Jetsurf kategorisinde Türkiye şampiyonu ise Murat Yorgancılar olurken ikinci Efe Gülsoy, üçüncü Mertcan Tunca, dördüncü Deniz Özkardeş, beşinci Sedat Eruş, altıncı Barış Özkaya ve yedinci ise Gökmen Köse oldu.
Türkiye finallerine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Batman Valisi Ekrem Canalp, 'Üç branşta spor dallarının Türkiye finallerine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hasankeyf kültür turizmi ile ön planda olan bir ilçemizdir. Bu vesile ile Ilısu Barajı’nı da Türkiye su sporlarının hizmetine sunmuş olduk. Bu vesile ile ilk defa şampiyonalar oldu. Halkımızdan da yoğun katılım oldu' dedi.
Şampiyonayı tarihi Hasankeyf’te gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ise tarih ile iç içe yarışma yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Uçar, 'Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak çok büyük bir heyecan ve gurur duyduğumuz bir günü yaşıyoruz. Batman’da Hasankeyf’teyiz, çok büyük bir tarihi dokunun içerisindeyiz. 12 bin yıllık tarihi insanların ayak izlerinin bulunduğu güzel bir destinasyondayız. Burada Türkiye Sujeti, Flyboard Şampiyonası ve Motosurf Şampiyonası’nın final müsabakasını gerçekleştirdik. Türkiye’nin en iyileri burada şampiyonluklarını ilan etti. 32 sporcumuzla buradayız, 8 kategoride yarışlarımızı yapıyoruz. Burada bulunmak bizim için çok özel, çok önemli çünkü buradan Türkiye’nin tamamına hem de dünyaya verebileceğimiz sosyolojik, tarihi adına bir mesaj var. Bu yarışla Hasankeyf yeniden Türkiye’nin gündemine gelmiş oldu ve yeniden su yüzüne çıkacak' ifadelerinde bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından şampiyonlara madalyaları verildi.

Gazze'de soykırım sürüyor: 52 bin 653 şehit, 118 bin 897 yaralı

Prof. Dr. İrvan: Afet haberciliğinde yanlış veya eksik bilgi paylaşımı olumsuz etkilere neden olabiliyor

Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyuru yayımlandı

Baharın gelişiyle tezgahlar renklendi: Sebze ve meyve fiyatlarında düşüş başladı

Brent petrolün varili 62 dolar seviyesinde

Battalgazi'de kadın kooperatifinden sofralara

İmplant çevresinde oluşabilecek enfeksiyona dikkat!

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 199 kişi yakalandı

siyonist destekçisi lojistik firmasının aracı Diyarbakır'da protesto edildi

Yoğun bakımdayken tutuklanan yatalak hasta cezaevinden alınıp hastaneye sevk edildi

Kurtlar ağıla saldırdı: 7 koyun telef oldu

El-Bureyc Kampı ve Gazze şehrindeki iki okulun bombalanmasında şehit sayısı 49'a yükseldi

Şanlıurfa’da mesken yangını korkuttu

IFJ: Gazze'de yaşananlar soykırımdır ve dünyanın sessizliği utanç vericidir

Dışişleri Bakanlığı: Pakistan'da sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan saldırıları kınıyoruz

Burak Gross Tirmis Şubesiyle Büyümeye Devam Ediyor

Esnaf ve gençlerden ortak çağrı: Evliliği teşvik eden destekler artırılmalı

Gazze’de şehit gazeteci sayısı 213’e yükseldi

GETAT Uzmanı Ayral: Modern tıp kronik hastalıkta yetersiz kalıyor, geleneksel tıp ile entegrasyon şart

Truman uçak gemisinden ikinci F/A-18 savaş uçağı düştü

Mardin’de taziye yemeği uygulamasının kaldırılması için ortak karar

Kassam komutanlarından Halid Ahmed el-Ahmed şehit edildi

Mısır ve Katar: Gazze’de kapsamlı ateşkes için arabuluculuk çabalarımız sürüyor

Uyuşturucu ticareti suçundan aranan şahıs, Bingöl’de yakalandı

Bingöl Üniversitesi öğrencileri Gazze için konuştu

"Kudüs Günü" öncesi Yahudi çetelerin tahrikleri artıyor

Siyonist rejim Qalqilya’da 6 Filistinliyi esir aldı

Batman'da hırsızlık ve silah suçlarından aranan şüpheli tutuklandı

Adana'da "Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi" düzenlenecek

Şanlıurfa’da geniş kapsamlı elektrik kesintisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ