• BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5953,52% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,00

Batman'da tekstil, ayakkabı ve hediyelik eşya fuarı açılacak

27 Ekim 2024, Pazar 10:47
27 Ekim 2024, Pazar 10:47
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, 6-12 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan 1'inci Tekstil, Ayakkabı ve Hediyelik Eşya Fuarı’nın açılacağını söyledi.

Çiftçi, 6-12 Kasım tarihleri arasında Batman Valiliği önünde düzenlenecek olan Batman 1'inci Tekstil, Ayakkabı ve Hediyelik Eşya Fuarı’na yerel esnafların gerekli özeni göstermemesinden dert yandığını belirtti.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Oda olarak esnafları tek tek arayarak fuara katılım sağlamaları için davet ettiklerini ve stant ücretlerinin kar amacı gütmeden düşük tutmalarına rağmen katılımın az olmasının kendilerini üzdüğünü söyleyerek fuarların önemli bir ticaret ve reklam alanı olduğunu ifade etti.

"Stant ücretlerinin geliri muhtaçlara hediye çeki olarak verilecek"

Fuar çalışmalarında yerel esnafa destek olsun diye fuar çalışmalarını bizzat takip ederek yürüttüklerini ve hiçbir kar amacı gütmediklerini ifade eden Çiftçi, "Sadece esnaflarımıza hizmet olsun ve ticaretlerini ileriye taşısınlar diye çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Stant kiralama için verilen ücretler fuar masrafı olacak şekilde ve Batman Valiliği ve Sosyal Yardımlaşma aracılığıyla belirlenen muhtaçlara fuarda harcamaları için hediye çeki olarak dağıtılacaktır. Fuarı oda olarak organize ettiğimiz için ücreti çok uygun tuttuk ve hiçbir kar amacı taşımadık. Çünkü biz esnaflara hizmet etmek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Fuarın esnaflarımıza ve ilimize katkı sağlamasını temenni ediyorum"

Stant ücretlerini çok uygun tutmalarına rağmen fuara rağbetin çok az olduğunu belirten Çiftçi, yerel esnaftan çok daha fazla ilgi ve katılım beklediklerini söyledi.

Çiftçi, "Daha öncesinden bazı esnaflarımız 'Neden dışardan esnaflar gelip fuarlar açıyorlar' diye şehir dışından gelip fuar açanlar için tepki göstermiştiler. Biz de yerel esnafımıza destek olalım, diye böyle bir fuarı İl Kültür Müdürümüzle organize ettik ve çalışmaya başladık. Katılmayan esnaflarımızın belki değişik sıkıntıları olabilir, birçoğu eleman yetersizliğinden dolayı katılamayacaklarını söylediler ve belki de  birçoğu bir ilk olduğu için cesaret edemediler. İnanıyorum ki gelecek yıllarda fuara rağbet o kadar artacak ki belki yer bile yetersiz gelecektir. Biz oda olarak esnaflarımıza aralıksız hizmet etmeye devam edeceğiz. Fuarın esnaflarımıza ve ilimize katkı sağlamasını temenni ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Pakistan'da toplu düğün: 43 çift evlendi

Yeşilyurt'ta öğrencilere uygulamalı deprem eğitimi

Prof. Dr. Atalay: İnternette olan, internette kalmıyor

Batman'da 7 katlı binada yangın

Malatya Hekimhan'a 281,8 milyon TL'lik altyapı yatırımı

Malatya'da trenin çarptığı öğrenci hayatını kaybetti

Aksa Şanlıurfa Doğalgaz’dan İLKHA’ya ziyaret

İngiliz fırıncının Meksika ekmeğine hakareti sosyal medyada ulusal krize yol açtı

Yetimler Vakfı'ndan Kenya'da katarakt ameliyatı çalışması

Asgari ücret açıklanmadan gelen zamlara vatandaşlar tepki gösterdi

Siyonist rejimden yeni gasp: Tubas'ta onlarca dönüm araziye el konuluyor

Batman’da araç hoparlörüne gizlenmiş metamfetamin madde ele geçirildi

20 yaş sonrasında miyopi yönetiminde Ortho-K tedavisi

Brown Üniversitesi saldırısının şüphelisi ölü bulundu

Yapay zekâ yeni bir tehdit çağının fitilini ateşliyor

Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

1 Ocak’ta toplu ulaşım ücretsiz olacak

Şırnak'ta pizza yedikten sonra ölüm iddiası: İş yerinin gıda maddeleri temiz çıktı

ABD, Green Card programını askıya aldı

Gaziantep’te izinsiz kazı yapan 4 kişi suçüstü yakalandı

Siyonist Yahudiler Kudüs'ü adım adım kuşatıyor: 3 bin 380 konutluk yeni yerleşim hamlesi

Adıyaman'da kasten adam öldürme suçundan aranan şahıs yakalandı

Diyarbakır'da farklı suçlardan aranan 6 firari yakalandı

Bakan Göktaş, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilim Kurulu Toplantısı"nda konuştu

Gazze sessizce boşaltılıyor: "Yumuşak Tehcir"in perde arkası

“Kanatlar Kayboldu” diyen yolcu havada kabin kapısını açmaya çalıştı

Brent petrol 59,40 dolardan işlem görüyor

ABD'den uluslararası adalete açık tehdit: Washington, Lahey'i hedef aldı

Meslek lisesi öğrencileri, elektrik panosuyla kodlama robotu üretiyor

İşgal propagandası Kudüs'te sahnelendi: Büyükelçiler Burak Meydanı'na götürüldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pakistan'da toplu düğün: 43 çift evlendi

Yeşilyurt'ta öğrencilere uygulamalı deprem eğitimi

Prof. Dr. Atalay: İnternette olan, internette kalmıyor

Batman'da 7 katlı binada yangın

Malatya Hekimhan'a 281,8 milyon TL'lik altyapı yatırımı

Malatya'da trenin çarptığı öğrenci hayatını kaybetti

Aksa Şanlıurfa Doğalgaz’dan İLKHA’ya ziyaret