GÜNDEM 27.10.2024 10:47:30 0

Batman'da tekstil, ayakkabı ve hediyelik eşya fuarı açılacak

Batman
Haberi Sesli Oku

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, 6-12 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan 1'inci Tekstil, Ayakkabı ve Hediyelik Eşya Fuarı’nın açılacağını söyledi.

Çiftçi, 6-12 Kasım tarihleri arasında Batman Valiliği önünde düzenlenecek olan Batman 1'inci Tekstil, Ayakkabı ve Hediyelik Eşya Fuarı’na yerel esnafların gerekli özeni göstermemesinden dert yandığını belirtti.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Oda olarak esnafları tek tek arayarak fuara katılım sağlamaları için davet ettiklerini ve stant ücretlerinin kar amacı gütmeden düşük tutmalarına rağmen katılımın az olmasının kendilerini üzdüğünü söyleyerek fuarların önemli bir ticaret ve reklam alanı olduğunu ifade etti.

"Stant ücretlerinin geliri muhtaçlara hediye çeki olarak verilecek"

Fuar çalışmalarında yerel esnafa destek olsun diye fuar çalışmalarını bizzat takip ederek yürüttüklerini ve hiçbir kar amacı gütmediklerini ifade eden Çiftçi, "Sadece esnaflarımıza hizmet olsun ve ticaretlerini ileriye taşısınlar diye çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Stant kiralama için verilen ücretler fuar masrafı olacak şekilde ve Batman Valiliği ve Sosyal Yardımlaşma aracılığıyla belirlenen muhtaçlara fuarda harcamaları için hediye çeki olarak dağıtılacaktır. Fuarı oda olarak organize ettiğimiz için ücreti çok uygun tuttuk ve hiçbir kar amacı taşımadık. Çünkü biz esnaflara hizmet etmek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Fuarın esnaflarımıza ve ilimize katkı sağlamasını temenni ediyorum"

Stant ücretlerini çok uygun tutmalarına rağmen fuara rağbetin çok az olduğunu belirten Çiftçi, yerel esnaftan çok daha fazla ilgi ve katılım beklediklerini söyledi.

Çiftçi, "Daha öncesinden bazı esnaflarımız 'Neden dışardan esnaflar gelip fuarlar açıyorlar' diye şehir dışından gelip fuar açanlar için tepki göstermiştiler. Biz de yerel esnafımıza destek olalım, diye böyle bir fuarı İl Kültür Müdürümüzle organize ettik ve çalışmaya başladık. Katılmayan esnaflarımızın belki değişik sıkıntıları olabilir, birçoğu eleman yetersizliğinden dolayı katılamayacaklarını söylediler ve belki de  birçoğu bir ilk olduğu için cesaret edemediler. İnanıyorum ki gelecek yıllarda fuara rağbet o kadar artacak ki belki yer bile yetersiz gelecektir. Biz oda olarak esnaflarımıza aralıksız hizmet etmeye devam edeceğiz. Fuarın esnaflarımıza ve ilimize katkı sağlamasını temenni ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

2025 ALES/1 sonuçları açıklandı

Narin Güran cinayetinde 'Suçluyu kayırma' davasında 3'üncü duruşma başladı

Nablus'ta işgal saldırısında bir şehit

Yemen: Siyonist rejimin hava üssü balistik füzeyle vuruldu

Mardin’de 3 firari şahıs yakalandı

Siyonist rejim Gazze'de iki evi vurdu: 9 şehit, çok sayıda yaralı

Mevduat ve fon gelirlerinde stopaj uygulaması 31 Temmuz'a kadar uzatıldı

Brent petrolün varili 62 dolar seviyesinde

Ukrayna: Rusya'nın İHA saldırılarında 31 kişi yaralandı

Yapıcıoğlu Tarsus’ta esnaf ve tekstil sektörü temsilcileriyle buluştu

Ülke genelinde düzensiz göç denetimi: 547 göçmen yakalandı, 21 organizatör gözaltında

Sağlık Bakanlığı 19 bin personel alımı yapacak

Döviz kurlarında son durum

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Doğu ve Güneydoğu için toz taşınımı ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden sel ve su baskını uyarısı

Abdulmelik el-Husi: ABD uçak gemileri Yemen direnişinden kaçıyor

UNRWA: 3 bin yardım tırı Gazze sınırında bekletiliyor

HAMAS'tan ABD'ye tepki: UNRWA'nın yasaklanmasına verilen destek, siyonist soykırıma ortaklıktır

Kassam Tugayları'ndan Refah'ta siyonistlere pusu

Siyonist rejim Şam'da başkanlık sarayı yakınına hava saldırısı düzenledi

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Yükleniyor