• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Batman’da “Türkiye Sohbetleri”nin üçüncüsü gerçekleştirildi

30 Nisan 2025, Çarşamba 17:11
30 Nisan 2025, Çarşamba 17:11
Batman’da “Türkiye Sohbetleri”nin üçüncüsü gerçekleştirildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman’da düzenlenen “Türkiye Sohbetleri” toplantısında, Cumhurbaşkanlığı danışmanları, küresel sistemin dönüşümüne dair önemli mesajlar verdi.

"Cumhuriyet'in 100. Yılında Türkiye Yüzyılı" vizyonu çerçevesinde düzenlenen "Türkiye Sohbetleri" toplantılarının üçüncüsü, Batman’da gerçekleştirildi.

"Türkiye Yüzyılı" vizyonuna yönelik “Türkiye Sohbetleri”nin üçüncü toplantısı, Batman Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda yapıldı. 

Batman Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen programa, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in açılış konuşmasıyla başlandı.

Toplantının moderatörlüğünü Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, konuşmacılığını ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Ahmet Selim Köroğlu üstlendi.

"Pek çok uluslararası örgüt fonksiyonunu yitirdi"

Köroğlu, "Dünyadaki küresel sistemin, ya da küreselliğin artık çöküş aşamasına girdiğini ve bunun artçı yansımalarını tüm dünyada, bölgemizde ve ülkemizde hissetmeye başladık. Özellikle bölgemizde son 3-5 yıl içerisinde Ukrayna Savaşı, Gazze’deki soykırım ve Suriye'deki gelişmeler bize şunu gösterdi: Tartışılmaz kabul edilen, referans gösterilen uluslararası örgütler işlevlerini yitiriyor. Birleşmiş Milletler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Uluslararası Ceza Mahkemesi ve hatta NATO da dahil olmak üzere pek çok uluslararası örgüt; yaşadığımız bu süreçlerle ilgili ikircikli tavırları ve objektif olmayan değerlendirmeleriyle, insanlığa hizmet edecek fonksiyonlarını yitirmiş ya da yitirmeye başlamıştır." dedi.

"Yeni bir evrensel sistem inşa ediliyor"

Köroğlu sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Dünya beşten büyüktür' ifadesi, bu anlamsızlaşmanın ve fonksiyon kaybının en güzel mottosudur. Yeni bir dünya kuruluyor, yeni bir evrensel sistem inşa ediliyor. Geçtiğimiz çeyrek asırda, dünyada genel geçer bir ideolojik yapılanma olan neoliberal politikalar artık iflas etmeye başlamıştır. Sorumsuz özgürlükler, başıboş hürriyetçilik, aşırı bencillik ve benmerkezci politikalar; doğal aileyi, bireyi tehdit eden cinsiyetsizleştirme politikaları ve bunların ideolojik altyapısını oluşturan neoliberal ideoloji artık iflas etmektedir."

Yeni bir evrenin oluşumuna tüm devlet kapasitesiyle en hazır ülkelerden biriyiz"

"Yeni bir dünyanın, yeni bir küresel yapının ve yeni bir evrensel sistemin kurulmasının arifesindeyiz." diyen Köroğlu, " Bu yeni dönemde geçerli olacak parametreler; milli devletleri, toplumu ve aileyi önceleyen, kamuyu ve devletleri güçlendiren yapılardır. Bundan sonraki sürece milli politikalarla hazırlanmak gerekmektedir. Türkiye de bu yeni döneme, yeni küresel sistemin inşasına ve yeni bir evrenin oluşumuna tüm devlet kapasitesiyle en hazır ülkelerden biridir." şeklinde konuştu.  

Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Programa vali yardımcıları, iş adamları, çeşitli kurumlar, siyasi partiler, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. (İLKHA)

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Ukrayna, İngiltere ile 100 Yıllık Ortaklık anlaşmasını onayladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü