Batman'da uzun süren elektrik kesintileri esnafı iş yapamaz hale getirdi

Tarih: 12.12.2024 13:01 Güncelleme: 12.12.2024 13:01
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da bazı mahallerde yaşanan elektrik kesintilerinin uzun sürmesi esnafı iş yapamaz hale getirdi.

Batman'da dün öğlen saatlerinde itibaren başlayan ve yer yer 16 saatte kadar süren elektrik kesintileri, esnafın büyük tepkisine neden oldu.

Kent merkezinde ve şehrin en işlek caddelerinde dün saat 13'00'te yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle elektronik kepenkleri olan binlerce esnaf, iş yapamadıkları gibi akşam kepenklerini kapatamadıklarını belirtti.

Elektrik arızalarına geç bakılması ve yapılacak çalışmaların gündüz yapılmasının başta esnaf olmak üzere birçok insanı mağdur etmekte olduğunu vurgulayan esnaf, özellikle kış aylarında yaşadıkları elektrik kesintilerinin çözüme kavuşması için yetkililere çağrıda bulundu.

"Esnaf iş yapamaz hale geldi"

Arızalara çok geç müdahale edildiğini ve çalışmaların çok uzun sürdüğünü belirten esnaf Ömer Akyol, "Öğlen saat 13.00'ten beri elektriklerimiz kesildi ve akşam oldu ama halen elektrik gelmedi. Bizde buna karşı jeneratörleri çalıştırdık ama bu da hem ses hem de koku kirliliğine neden olurken, bir de bize akaryakıt maliyeti oluyor. Bu şekilde çok mağdur edildik. Eğer bir çalışma yapılacaksa, akşam saatlerinde yapılması daha uygundur. Çünkü esnaf gündüzleri iş yapmaya çalışıyor. Elektrik kesintinin sebebini bilmiyorum ama büyük ihtimalle yetersiz olan bir trafondan kaynaklandığını tahmin ediyorum. Bu sorunu neredeyse haftanın 3-4 gününde yaşıyoruz ve en az 3-4 saat elektriksiz bırakılıyoruz. Bu sorunun derhal çözülmesi gerekiyor." diye konuştu.

"Özellikle kış aylarında elektrik kesintileri sürekli oluyor"

Elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamaz hale geldiklerini ifade eden esnaf Nedim Karakuş, "Öğlen saatlerinden beri yaklaşık 4-5 saattir elektriklerimiz yok ve bir iş yapamadığımız için çok mağdur edildik. Cep telefon işiyle uğraşıyoruz ve elektrik kesintisi olduğunda işimizi yapamıyoruz. Hava soğuk ısınamıyoruz ve akşam oldu kepenklerimizi indirmek istiyoruz ama elektrik olmadığı için kapatamıyoruz. Bu sorun bizi perişan etti. Kış aylarında elektrik kesintileri sürekli oluyor. Sözde kesinti olmasın diye elektrikler yer altına alındı ama aynı sorunları sürekli yaşıyoruz. Yetkililerden tek isteğimiz bu sorunumuza kalıcı çözüm bulmalarıdır." dedi.

"Elektrik kesintileri kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulmalı"

Yaklaşık 7-8 saattir elektriklerinin olmadığını ve esnafın bu durum karşısında çok mağdur edildiğini vurgulayan esnaf Ömer Çetiz, "Burada telefonlara atılması gereken programlar var, teknik sevişler var ve elektrik olmadığı için kimse işini yapamıyor. Akşam oldu ve esnaf bu soğuk havada kepengini kapatamadığı için evine gidemiyor. Yetkilileri aradık bize bir saate elektriklerin geleceğini söylediler ama 7 saattir daha gelmedi. Meydan Mahallesi'nde bu sorunu sürekli yaşıyoruz. Yetkililerden bu sorunun en kısa sürede kalıcı bir şekilde çözülme kavuşturmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Ömer Çelik: Özel'in yabancılardan yardım istemesi vahim bir durum

Yeşilay'dan uyuşturucu haberlerinde normalleştirme ve özendiricilik riskine karşı uyarı

Türkiye ve Somali arasında balıkçılık alanında anlaşma

Bakan Kurum: Asrın felaketinde konut hasarının değeri 57 milyar dolar olarak hesaplandı

Rusya: Venezuela ile ilgili gerilim tırmanıyor, taraflara itidal çağrısı yapıyoruz

İSKİ’den İstanbul’a 1 milyar 540 milyon tl’lik yatırım

MAZLUMDER: Reşit olmayan çocukların idari gözetimi sonlandırılmalı

İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyona karşı daha somut iş birlikleri geliştirmeliyiz

Öğrencilere trafik eğitimi verildi

Rusya, ilk 70 kübitlik kuantum bilgisayarının testlerini tamamladı

MEB’in dijital servisleri ÖBS ve OVA’dan 600 bini aşkın kişi yararlandı

Siirt halkından asgari ücret çağrısı: Artan gıda ve kira fiyatları karşısında 30 bin bile yetmez

Afganistan, İran sınırında yeni kargo hangarları açtı

Ukrayna Karadeniz'de bir Rus tankerini daha vurdu

Umman ve Hindistan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması imzaladı

Mersin’de kaçak kazı operasyonu: 3 şüpheli yakalandı

Şırnak’ta DENEYAP Çalıştayı düzenlendi

Merkez Bsı rezervleri 190,8 milyar dolara yükseldi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’n ikinci toplantısından da rakam çıkmadı

Şanlıurfa’da gençler arasında madde bağımlılığı endişesi

Battalgazi Belediyesinden ailelere destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mevlana Külliyesi’nden Şanlıurfa’ya seslendi

HÜDA PAR İl Başkanı Şahin: Batman'dan Türkiye siyasetine bakışımız net

HAMAS: Gazze’de çocuk ölümleri kuşatma ve yeniden inşanın engellenmesinin sonucudur

Sudan'daki elektrik santraline saldırı: 2 ölü

Mersin'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı

Mersin'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı

Dünya genelinde grip vakalarında artış: Yeni A(H3N2) virüsleri öne çıkıyor

Taş: Gazze, gündemde sıradan bir haber haline gelebiliyorsa, ciddi bir bilinç sorunu var demektir

Gazze’de bir bebek daha soğuktan şehit oldu

Yükleniyor