GÜNDEM 4.05.2025 16:51:51 0

Batman’da yapay zekâ ve değer temelli yaklaşım paneli düzenlendi

Batman’da yapay zekâ ve değer temelli yaklaşım paneli düzenlendi
Haberi Sesli Oku

Eğitim-Bir-Sen Batman İl Temsilciliği, yapay zekâ alanında farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Batman İl Temsilciliği, çağımızın hızla gelişen teknolojik gerçekliğine dair farkındalık oluşturmak, gençliği bu dönüşüme hazırlamak ve milli-manevi değerler doğrultusunda bilinç inşa etmek amacıyla Eğitim-Bir-Sen toplantı salonunda anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Programda, yapay zekâ alanında önde gelen akademisyenlerden biri olan Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul bir sunum gerçekleştirdi.

"Yapay Zekânın Dünü, Bugünü ve Yarını" başlıklı sunumuyla konuklarla buluşan Prof. Dr. Ertuğrul, yapay zekânın tarihsel gelişim sürecini, günümüz toplumuna etkilerini ve yakın gelecekte insan hayatını nasıl dönüştürebileceğini detaylı şekilde anlattı.

Sunumda yalnızca teknolojik gelişmeler değil; bu gelişmelerin insanlık, ahlak, hukuk ve toplumsal değerler üzerindeki etkileri de kapsamlı biçimde değerlendirildi. Prof. Dr. Ertuğrul, yapay zekâ teknolojisinin sadece mühendislik veya yazılım boyutunda ele alınmaması gerektiğini; insanı merkeze alan, değer temelli bir yaklaşımla geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Özellikle gençliğin bu alanda bilinçli, eleştirel düşünen ve millî değerlere bağlı bireyler olarak yetişmesinin stratejik bir öncelik olduğunun altını çizdi.

"Teknolojiyi değerlerle yoğurmalıyız"

Ertuğrul, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Yapay zekâ, dünya düzenini köklü şekilde değiştirmekte olan bir güçtür. Bu güce karşı kayıtsız kalmak, geleceğimizi başkalarının şekillendirmesine izin vermek anlamına gelir. Bizler, medeniyet değerlerimizi merkeze alan bir yaklaşımla bu teknolojileri anlamalı, geliştirmeli ve yönlendirmeliyiz."

"Yerli teknolojiler için kararlı adımlar çok faydalıdır"

Teknolojinin ve dijitalleşmenin insanı merkeze alan, adalet ve hakkaniyetle yoğrulmuş bir bilinçle şekillenmesi gerektiğini belirten Ertuğrul, "Bu inanç doğrultusunda, gençliğimizi sadece teknoloji kullanıcıları değil; aynı zamanda yerli ve millî teknolojilerin üreticileri hâline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gençlik anlayışımız; köklerini kadim medeniyetimizden alan, ufkunu ise bilim ve teknolojiyle şekillendiren bir anlayıştır. Gençliğimizin ilim, irfan ve hikmetle yoğrulmuş bir şekilde geleceğe hazırlanması için bu tür çalışmalarımız kararlılıkla sürecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Malatya’da 2 araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD karanlığa gömülmek üzere

Güney Afrika'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Çorum'da trafik kazası: 4 yaralı

Güney Afrika'da korkunç kaza: 15 ölü

Ankara'da çocuklar Gazze için yürüdü

Avustralya'da seçimi İşçi Partisi'nin kazandığı kesinleşti

Batman’da su seviyesinin yükselmesiyle mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı

ABD’de küçük bir uçak düştü: 1 ölü

Pakistan'dan Hindistan'a uyarı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan BAE'ye gidiyor

Trump'tan Çin tarifelerinde geri adım

Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Port Sudan'da hava üssüne İHA saldırısı

Meteorolojiden bazı iller için sağanak uyarısı

Malatya’da "Müslüman Kadının Zaman Sanatı" konferansı düzenlendi

Samsun'da 1 ton etil alkol ele geçirildi: 2 gözaltı

Afganistan'da sel: 2 ölü

Trump'ın asker gönderme teklifine Meksika'dan tepki

Çin'in güneybatısında 2 yolcu teknesi alabora oldu

Ukrayna, insansız deniz araçları ile iki Rus savaş uçağını vurdu

İstanbul'da binler ABD konsolosluğuna yürüdü

Donun vurduğu Malatya’da badem ağaçları çiçek açtı

Sudan'daki hava üssüne drone saldırısı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den Çekya’ya ziyaret

Malatya, Teknofest 2025 Kıbrıs Finalleri’nden Türkiye şampiyonu olarak döndü

Japonya ile Çin arasında ihtilaflı bölgede gerilim

BM ajansı: Gazze'deki insani durum "hayal gücünün ötesinde"

Nijerya'da askeri üsse saldırı: 4 asker öldü

Batman'da maddi hasarlı trafik kazası

Yükleniyor