• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Batman’da bir ilk daha: kahve ve çikolata festivali

21 Nisan 2025, Pazartesi 02:47
21 Nisan 2025, Pazartesi 02:47
Batman’da bir ilk daha: kahve ve çikolata festivali
Tarih: 02:47 - 21 Nisan 2025
Güncelleme: 02:47 - 21 Nisan 2025

Batman’da bir ilk daha: kahve ve çikolata festivali

Batman Belediyesi, kentin kültür ve gastronomi hayatına renk katacak yeni bir etkinliğe daha imza attı.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen Kahve ve Çikolata Festivali, toplumun tüm kesimlerine ev sahipliği yapıyor.

Festival alanındaki stantları tek tek dolaşarak ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulunan Kozluk Kaymakamı ve Batman Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Güngör’e, Vali Yardımcısı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, Vali Yardımcısı Muhammed Taha Canpolat, Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, kadın kooperatifleri, firmalar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde 19-23 Nisan tarihleri arasında 5 gün boyunca düzenlenecek festival ile ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Güngör, Kültür ve Turizm haftası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da içine alacak geniş katılımlı bir festival düzenlediklerini söyledi. Güngör yaptığı açıklamada: “23 Nisan'a özel bir etkinlik olacak, bunun yanında çikolata ve kahve festivalini yapacağız. 75 standımız var, bunların 15’i ulusal geri kalanların çoğu Batman’ın yerel firmaları ve kadın kooperatiflerimiz de yer almaktadır. Sayın Valimiz Ekrem Canalp’in riyasetinde başlatılan bu festival 5 gün sürecek. Yerel firmalarımıza daha fazla ağırlık verdik. Çikolata ve kahve firmalarımızın tamamı neredeyse Batman’da. İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de nasıl böyle festivaller düzenleniyorsa, Batman'da da aynı şekilde düzenleniyor. Özellikle de Kültür ve Turizm Haftası'na denk getirdik ki, hem ilimizin kültürel ve turistik değerlerini tanıtalım, hem de yerel firmalara destek çıkalım. İnşallah bu sene birincisini yapıyoruz, ilerleyen yıllarda da. devamı gelecektir diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Festival organizatörleri ve bazı firma yetkilileri, petrolden sonra en fazla ticareti dönen sektörler arasında yer alan kahvenin bölgemiz açısından büyük öneme sahip olduğunu belirterek Batmanlıların 100 değişik kahve ürününü tatma imkanına kavuşacağı ifade edildi.

Kahve ve çikolata festival alanında; 15 bin metrekare çocuk etkinlik alanı, survivor parkurları, şişme oyun alanları, mini sahnelerin yanında illüzyon gösterileri de yer alacak.

Festival programı şu şekilde olacak; 22 Nisan saat 20.00’da 4xband, 22-23 Nisan tarihleri arasında Dj Onur’un sahne alacağını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocuklara özel saat 13.00’da Mini Band Çocuk Şarkısı ile verilecek minik konserin ardından aynı gün Ferat Üngür’ün saat 20.00’da vereceği final şarkısı ile son bulacağını söyledi.

 


 

Anahtar Kelimeler: Batman’ : kahve çikolata festivali

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor