10972,63%0,15
40,66% 0,17
47,36% -0,19
4443,86% 0,22
7119,76% 0,58
Programa HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çifti ve STK temsilcileri katıldı
Çok sayıda otobüs ve onlarca özel araçtan oluşan konvoy öncesi vatandaşlar, Necat Nasıroğlu Külliyesi'nde yatsı namazını kıldı ve Gazze için dualar etti.
Namazın ardından yapılan basın açıklamasında, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilerek, uluslararası topluma acil insani yardım çağrısı yinelendi.
Burada yapılan basın açıklamasını okuyan Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörü Feyzi Aydın, siyonist işgal rejiminin, 2 yıla yakın bir süredir Gazze’de insanlık haysiyetini ayaklar altına aldığını söyledi.
"Ölüme terk edildiler"
Siyonist rejimin işlediği suçların her geçen gün katlandığına dikkat çeken Aydın, "Bir millet dünyanın gözleri önünde yıkım, talan, açlık, kıtlık, insani tüm ihtiyaçlardan yoksun bırakılarak ölüme terk edilmektedir. Bir avuç siyonist tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka bu cürümleri işlemektedir. Gücü ve iktidarı elinde bulunduran devlet idarecileri başta olmak üzere bu zulümlere seyirci kalan tüm insanlık ailesi ve İslam ülkeleri büyük bir vebal altındadır." dedi.
"Gazze çocuk mezarlığına dönüştü"
İslam ülkelerinin sessizliğinden istifade eden işgal rejiminin, Gazze’nin yüzde 90’ından fazlasını enkaza çevirdiğini aktaran Aydın, şöyle devam etti: "7 Ekim 2023’ten bu yana 60 binden fazla kardeşimiz şehid düşmüş, 150 bin civarı kardeşimiz ise yaralanmıştır. 20 binden fazla kardeşimiz enkaz altında olup henüz naaşlarına ulaşılamamıştır. Şehid ve yaralıların yüzde 70’ten fazlası bebek, çocuk ve kadınlardan oluşmaktadır. Gazze adeta birer çocuk mezarlığına dönüşmüştür."
"Aşırı açlıktan ölüme yol açabilecek hastalıklara yakalandılar"
İşgal rejiminin, Gazze’de açlığı silah olarak kullandığını ifade eden Aydın, "Yaptığı bunca zulümden sonra sözde insancıl gözükmek için kurulan yardım noktaları, birer katliam noktalarına dönüşmüştür. Yardım noktalarında yapılan sistematik saldırılarda şehidlerin sayısı her geçen gün daha da artmaktadır. Gazze’de yaklaşık 2 milyondan fazla kardeşimiz, yüksek derecede akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya bırakılmıştır. 600 bine yakın kardeşimiz aşırı açlıktan ölüme yol açabilecek hastalıklara yakalanmıştır." diye konuştu.
"Gazze'de insanlık tarihinin en büyük dramlarından biri yaşanıyor"
70 binden fazla çocuğun akut yetersiz beslenme yüzünden tedaviye muhtaç hale geldiğini belirten Aydın, şunları söyledi: "Gazze ve bütün Filistin’de insanlık tarihinin en büyük dramlarından biri yaşanıyor. Batı dünyasının ve İslam düşmanı tüm şer yönetimlerin desteğini arkasına alan siyonist haydutlar, siyonist teröristler hiçbir sınır, uluslararası hiçbir hukuki ve ahlaki kural tanımadan Müslüman Filistin halkına soykırım uygulamaktadırlar. Ey ümmeti Muhammed ve ey insanlık ailesi; açlıktan dolayı katledilen her bir çocuğun, gencin, kadının ve yaşlının vebali hepimizin boynunadır. Gücü elinde bulundurup Gazze’deki zulme seyirci kalanlara yazıklar olsun. Bu zulme sessiz kalıp ben insanım diyenlere yazıklar olsun. Dünyanın geçici menfaatlerinin peşinden koşup bu zulme destek sağlayanlara yazıklar olsun."
"İslam ülkelerinin liderleri akan kanın en büyük sorumlusudur"
Kalpleri körelmiş, gözleri harama dalmış, kulakları zulme çanak olmuş, dilleri fitneye hizmet eden uluslararası toplum ve devletlerin Gazze soykırımından mesul olduğunu ifade eden Aydın, "Bu mesuliyetten hiç kimse beri değildir. Başta İslam ülkelerinin liderleri akan kanın en büyük sorumlusudur. İslam ülkelerinin liderleri üzerlerine düşeni yapmış olsaydı, bugün Gazze’de bu kan akmayacak, evler yıkılmayacak, soykırım olmayacaktı. İslam ülkelerinin liderleri ve tüm sorumluluk sahipleri olarak henüz vakit varken, Allah katında olan mesuliyetlerinizi yerine getirin. Siyonist rejimin soykırımını durdurmanın vakti çoktan gelip geçmiştir." dedi.
"Gazze’ye insani koridor açılmalıdır"
Aydın, dünyanın özgür halklarından ve vicdan sahibi devlet liderlerinden öncelikli ve acil taleplerini şöyle sıraladı: "Açlık, kıtlık ve ilaçsızlıktan dolayı bir halkın yok olması tüm insanlık âleminin yok olması anlamına gelecektir. İnsanlığın haysiyetini omuzlamak için Gazze’de insani krize bir an önce son verilmeli ve Gazze’ye insani koridor açılmalıdır. İşte bu gündemle ve bu amaçla 'Anadolu’dan Meclis’e Meclis’ten Gazze’ye' sloganı ile Türkiye’nin her yerinden yola koyuluyoruz. 10 Ağustos Pazar günü saat 18.30’da Ankara Güven Park’ta toplanıp TBMM’ye yürüyerek bu talebimizi daha yüksek sesle haykırıyoruz."
"Kudüs davasına sahip çıkacağız"
"Müslüman Filistin halkını terk etmeyeceğiz." diyen Aydın, "Gazze özgürleşinceye kadar, direniş kazanıncaya kadar meydanları boş bırakmayacak, kardeşlerimizin feryatlarını tüm dünyaya duyurmaya, acılarına ortak olmaya çalışacağız. Ne pahasına olursa olsun, bedeli ne olursa olsun, siyonistlerin ve onların yerli işbirlikçilerinin saldırılarına, linç kampanyalarına aldırmadan Kudüs davasını omuzlayacak, bu mukaddes davaya canımızla, malımızla ve imkân bulduğumuz her şeyle sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.
Dualar ve açıklamanın ardından araçlar, konvoy eşliğinde Ankara'ya doğru hareket etti.
Batmanlı katılımcılar, yürüyüşte Gazze halkının sesi olmak ve insani koridor talebini Meclis’e iletmek için orada olacaklarını belirtti. (İLKHA)