• BIST 100

    10452,60%0,03
  • DOLAR

    41,27% 0,06
  • EURO

    48,60% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4841,37% 0,39
  • Ç. ALTIN

    7802,34% 0,00

Batman'ın göbeğinde susuzluk krizi yaşayan mahalle halkı isyanda: Belediye nerede?

11 Temmuz 2025, Cuma 16:54
11 Temmuz 2025, Cuma 16:54
Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da aylar süren su kesintileri sert tepki gösteren mahalle sakinleri, günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiklerini ve yetkililerden hâlâ bir çözüm alamadıklarını söylüyor.

Batman'ın Yeni Şehir Mahallesi'nde yer alan Emekli TOKİ konutlarında yaşanan su kesintileri, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Son 4-5 aydır devam eden su sorunu, son günlerde tamamen kesilen sularla birlikte içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Evlerinde ve iş yerlerinde yaşadıkları mağduriyeti artık tankerlerle su taşıyarak gidermeye çalıştıklarını belirten mahalle sakinleri, yaşadıkları mağduriyeti İLKHA mikrofonuna anlatarak yetkililerden acil çözüm talebinde bulundu.

Özellikle yaz sıcaklarının etkisini artırdığı bu günlerde hijyen ve içme suyu gibi temel ihtiyaçlara erişemeyen vatandaşlar, yaşanan krizin halk sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekiyor.

Mahalle muhtarı durumu ilgili birimlere aktarsa da şu ana kadar somut bir adım atılmadığını belirten vatandaşlar, başta Batman Belediyesi olmak üzere tüm yetkililere çağrıda bulunuyor "Bu çağda şehir merkezinde susuzluk çekmek kabul edilemez." dedi.

"Su ihtiyacımızı cami ve marketlerden karşılar hale geldik"

Mahallede lokanta işlettiğini belirterek yaşadıkları sıkıntıyı şöyle dile getiren Barış Akdemir "Burası Yeni Şehir Mahallesi Emekli TOKİ'dir ve burada lokanta işletiyoruz. Son 4-5 aydır su sorunu yaşıyoruz ve son 3 gündür sularımız tamamen yok. Su ihtiyacımızı camilerden ve marketlerden karşılamaya çalışıyoruz. Durum böyle devam ederse iş yapamaz hale gelip iş yerimizi kapatmak zorunda kalacağız. Durumumuzu mahalle muhtarımıza ilettik ancak kendisi de ‘Belediyeye iletiyorum ama sonuç alamıyorum’ diyor. Yetkililerden tek talebimiz, yaşadığımız su sorununun giderilmesidir." dedi.

"Şehir merkezinde ev ve iş yerlerimize tankerlerle su taşıyoruz"

Yaşadıkları su sorunlarını defalarca belediyeye iletmelerine rağmen sorunlarının çözülmediğine dikkat çeken Veysi Keskin "Yaklaşık 3-4 gündür sularımız kesik olduğu için durumu muhtarımıza ilettik. Muhtarımız da durumu belediye yetkililerine aktarıyor ancak bir sonuç alınamıyor. Genel olarak 4-5 aydır bu sorunu yaşıyoruz ve artık evlerimize ve iş yerlerimize tankerlerle su taşımaya çalışıyoruz. Bu çağda ve şehir merkezinde neler çektiğimizi herkesin ve belediyenin görmesini istiyoruz. Tek talebimiz, su sorunumuzun bir an önce giderilmesidir." diye konuştu.

"Su kesintisi nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz"

Yaz aylarında kesintinin daha da etkili olduğunu belirten İdris Saruhanoğulları ise şunları söyledi "Şu an buradaki en büyük sorunumuz suyun olmamasıdır. Bu yaz sıcağında mahalleli, su kesintisi nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Su olmadığında her konuda zorlanıyoruz. Mahalle muhtarımız durumu belediyeye iletmesine rağmen bir sonuç elde edilemedi. Buradan bütün yetkililere sesleniyoruz: Tek talebimiz, sularımızın bir an önce akması ve su sorunumuzun çözülmesidir."

"Su sorunumuzun kısa sürede çözülmesini istiyoruz"

Ahmet Zaloğlu ise su sorununun temelinde altyapı eksikliği olduğunu vurguladı "Yaklaşık üç yıldır mahallemiz yerleşime açılmış durumda. Yapılan her binada yaklaşık 100 aile ikamet ediyor. Bu durum, altyapı eksikliğini gün yüzüne çıkarıyor. Şu an günde sadece 2-3 saatliğine su geliyor, ardından tekrar kesiliyor. Bu şekilde olunca bulaşıklarımızı yıkayamıyoruz ve sağlıklı bir şekilde banyo yapamıyoruz. Mahallenin bir tarafında su sorunu yokken bizim bulunduğumuz kısımda sürekli kesintiler yaşanıyor. Bu sorunu neredeyse her yaz aylarında daha yoğun şekilde yaşıyoruz. Daha önce Batman Belediyesine defalarca başvurmamıza rağmen olumlu bir sonuç alamadık. Başta Sayın Valimize ve belediye yetkililerine ricamız, yaşadığımız bu soruna el atmalarıdır. Çünkü gerçekten çok zor durumdayız." (İLKHA)

Katar'dan işgalcilerin HAMAS liderlerine yönelik saldırısına tepki

Bin 300’den fazla sanatçı, siyonist film endüstrisini boykot edeceğini açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Bayrou’nun istifasını onayladı

İşgalci siyonistler, Katar'da HAMAS liderlerinin bulunduğu binayı bombaladı

Malatya'da otomobil su kanalına girerek takla attı

İspanya’dan işgal rejimine 9 maddelik yaptırım yürürlüğe girdi

Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesinde laboratuvar ayıbı mahremiyet bırakmadı

Aktivistler: Ankara halkını Gazze’ye duyarlı olmaya ve Sumud Filosuna desteğe çağırıyoruz

Bursa'da okul önlerinde denetim: 11 şahıs yakalandı

Batman 112 Acil Çağrı Merkezi personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Erasmus+ programından 645 bin avro hibe

Vali Yavuz: Malatya'da suç oranlarında dikkat çekici düşüş sağladık

Batman'da 3 bin yıllık sır gün yüzüne çıktı

Malatya'da korkutan çatı yangını

Bakan Göktaş: Kadın kooperatiflerini güçlendiren çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Şanlıurfa’da isot sezonuyla damlar yeniden kırmızıya büründü

Mercedes-Benz ve Volkswagen, ABD tarifeleri ve Çin pazarındaki düşüş nedeniyle zarar bildirdi

Sason balı coğrafi işaretle taçlandı

Bursa'da "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" programı gerçekleştirildi

Mısır, İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı arasında görüşmelere ev sahipliği yapacak

Belediye Başkanı Taşkın'ın başlattığı "Taziye evi" projesine TSO'dan destek

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı’ndan Keklikdere Köyü’ne ziyaret

Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 2 gözaltı

MAZLUMDER'den "Küresel Sumud Filosu"nun korunması çağrısı

Bursa Umut Kervan'ından yüzlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye desteği

Vali Canalp: Batman'da asayiş olayları azalıyor, uyuşturucuyla mücadele amansız devam ediyor

Gazze Sivil Savunma Teşkilatı: Gazze yanıyor, insanlık yok ediliyor

Hilvan Devlet Hastanesi’nde ilk ortopedi ameliyatı başarıyla yapıldı

Çin ve Fransa arasında 10 Bin kilometrelik bağlantıyla karaciğer kanseri ameliyatı

Kontrolden çıkan otomobil durağa daldı: 8 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Katar'dan işgalcilerin HAMAS liderlerine yönelik saldırısına tepki

Bin 300’den fazla sanatçı, siyonist film endüstrisini boykot edeceğini açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Bayrou’nun istifasını onayladı

İşgalci siyonistler, Katar'da HAMAS liderlerinin bulunduğu binayı bombaladı

Malatya'da otomobil su kanalına girerek takla attı

İspanya’dan işgal rejimine 9 maddelik yaptırım yürürlüğe girdi

Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesinde laboratuvar ayıbı mahremiyet bırakmadı