Batmanlı şehit ailesi 28 yıl sonra 'şehadet belgesi' aldı, şehidin mezarına gitti

Tarih: 23.09.2022 11:00
Batmanlı şehit ailesi 28 yıl sonra
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Batmanlı şehit ailesi 28 yıl sonra 'şehadet belgesi' aldı, şehidin mezarına gitti

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Hatay’ın Hassa ilçesi Suriye hudut karakolunda vatani görevini ifa ederken terhisine bir gün kala şehit olan Piyade Er Nihat Özcan’ın ailesine 28 yıl sonra 'şehadet belgesi' takdim edildi.
28 yıl sonra Şehit Piyade Er Nihat Özcan’ın şehadet belgesinin alınması aileye manevi bir güç verdi. Şehit Piyade Er Nihat Özcan’ın şehadetinin 28. yılında şehidin annesi Naime Özcan adına vekili avukat İsmail Kılıç, şehidin kardeşi Şeyhmus Özcan adına vekili avukat Tamer Mahmutoğlu ve avukat Nihat Kılıç, iki ayrı avukatla iki ayrı mahkeme kararı ile Türk milleti adına verilen kararla Şehit Piyade Er Nihat Özcan’ın şehadet belgesi davasını kazandılar.
Bu iki ayrı mahkeme kararına istinaden Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Şehit Gazi Şubesi tarafından şehadet belgesi düzenlenerek Batman Garnizon Komutanlığına gönderildi. Batman 14. İÜS ÜS Komutanlığı Garnizon Komutanı Hava Albay İhsan Kaplan eşi ile birlikte Şehit Piyade Er Nihat Özcan’ın kardeşi Şeyhmus Özcan’ı evinde ziyaret ederek şehadet belgesini teslim etti.
Şehitlik mertebesinin öneminden bahseden Albay İhsan Kaplan, Şehit Piyade Er Nihat Özcan’a Allah’tan rahmet diledi.
Kaplan, “Bugün burada 28 yıl önce şahadet makamına yükselmiş, vatanı ve milleti için canını seve seve feda etmiş ve kan akıtarak bayrağımıza al rengini vermiş bir şehidimizin şahadet belgesini yakını olan Şehmus Özcan’a takdim ediyoruz. Ben bundan Garnizon komutanı olarak inanılmaz derecede onur duyuyorum. Allah şehitlerimizin mekanını cennet eylesin, şehitlerimizin yakınlarına sabır ihsan eylesin. Ve şunu hiç unutmasınlar ki bu şehitlik makamı hiçbir zaman bitmeyecek yeni şehitlerimiz bitmeyecek ama asla bu vatan bölünmeyecek. Bu vatan şehitlerimizin kanıyla sulandı. Kanıyla sulandığı için de sonsuza dek bizim olacak ve bizde kalacak” dedi.
Şehidin kardeşi Şeyhmus Özcan ise şehitleri Nihat Özcan ile gurur duyduklarını ifade etti. Özcan, “Bin canımız olsa bu bin canı da gözümüz kırpmadan bu cennet vatan için feda ederiz. Ve Allah’ın izniyle de hiçbir hainin gücü bu ülkeye yetmeyecek. O yüzden kimse sevinmesin. Biz, kanımızın son damlasına kadar bu vatan için canımızı veririz. Allah devletimize zeval vermesin” ifadelerinde bulundu.
[gallery ids=',43290,43291,43292,43293,43294,43295,43296,43297,43298,43299,43300']

İşgalciler, 7 gündür kapalı olan Mescid-i Aksa'ya Yahudileştirme çabaları kapsamında baskın düzenliyor

Dicle Fest Batman’da kapılarını açtı

İran'ın son füze operasyonunda onlarca siyonist öldü ve yaralandı

Altın fiyatları Fed kararı sonrası geriliyor

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde

İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Yükleniyor