• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın, gençlerle deneyimlerini paylaştı

07 Şubat 2025, Cuma 14:31
07 Şubat 2025, Cuma 14:31
Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın, gençlerle deneyimlerini paylaştı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Fetih Gemuhluoğlu Fen Lisesi'nde düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi.

Hukuk eğitimi, avukatlık mesleği ve belediye başkanlığı sürecindeki deneyimlerini paylaşan Taşkın, gençlere önemli tavsiyelerde bulunarak kariyer planlamalarında rehberlik etti. “Tecrübe Konuşuyor” başlığıyla gerçekleşen söyleşide, öğrenciler Başkan Taşkın’ın meslek hayatına dair samimi açıklamalarını dinleme fırsatı buldu.

Fetih Gemuhluoğlu Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleşen söyleşide başarıya giden yolda hedef belirlemenin önemine vurgu yapan Başkan Taşkın, öğrencilerin meslek seçimlerini ve gelecek planlarını şansa bırakmamaları gerektiğini söyledi. “Tercih zamanı geldiğinde hangi bölümü seçeceğiniz çoktan belli olmalı. Erken karar vermek, sizi daha bilinçli ve kararlı hale getirir. Büyük hedefler koymalı ve bu doğrultuda disiplinli çalışmalısınız” dedi. Taşkın, öğrencilerin kendilerini tanımaları, ilgi alanlarını belirlemeleri ve bu doğrultuda adımlar atmaları gerektiğini ifade etti.

"Proje üretin, okuyun, araştırın"

Öğrencilere sürekli yeni fikirler üretmeleri gerektiğini söyleyen Başkan Taşkın, proje geliştirme ve araştırma yapmanın kişisel gelişim açısından önemli olduğuna değindi. Bilgiyi sadece ders kitaplarıyla sınırlı tutmamak gerektiğini belirterek, “İyi bir kitap okuyucusu olun. Hangi alanda eğitim alırsanız alın, tarih okumayı ihmal etmeyin. Osmanlı, Selçuklu ve İslam tarihi gibi konular sizlere geçmişi anlamakta ve geleceğe yön vermekte büyük katkı sağlar” dedi. Ayrıca, öğrencilerin dünya gündemini takip etmeleri, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık olmaları gerektiğini belirtti.

Fetih Gemuhluoğlu Fen Lisesi’nde eğitim gören gençlerin, okulun taşıdığı değer ve anlamı kavraması gerektiğini vurgulayan Başkan Taşkın, “Fetih Gemuhluoğlu, Malatya'nın ve Türkiye’nin yetiştirdiği ender kültür adamlarından biridir. Onun adını taşıyan bir okulda okumanız sizler için büyük bir şans. Bu fırsatı iyi değerlendirin ve onun fikirlerini, düşüncelerini araştırarak kendinize rehber edinin” dedi. Taşkın, öğrencilerin bir kültür insanı olarak yetişmeleri ve topluma katkı sunmaları gerektiğini belirtti.

"Başarı için disiplin ve ciddiyet şart"

Başarıya ulaşmanın temelinde disiplinli ve istikrarlı çalışmanın olduğunu belirten Başkan Taşkın, gençlere hedeflerine ulaşmada istikrarın önemini vurguladı. Okul hayatının sadece derslerden ibaret olmadığını, aynı zamanda bir disiplin süreci olduğunu ifade eden Taşkın, düzenli ve planlı çalışmanın başarıya giden yolda en büyük yardımcı olduğunu söyledi. Plansız ve düzensiz bir çalışma temposunun hedeflere ulaşmayı zorlaştıracağını belirterek, ‘’Kendinize uygun bir çalışma programı oluşturmalısınız. Başarı yalnızca akademik bilgiyle değil, aynı zamanda ciddiyet ve gayretle mümkündür. Ciddiyetle çalışmayan ve gayret göstermeyen birinin başarıyı yakalaması zordur. Hedeflerinize ulaşmak için kararlı olmalı, engeller karşısında pes etmemelisiniz” dedi.

Öğrenmenin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu belirten Taşkın, bilginin sınırının olmadığını vurgulayarak, “Hangi mesleği seçerseniz seçin, yaptığınız işin her zaman çırağı olun. Sürekli kendinizi geliştirin, alanınızda en iyi olmayı hedefleyin” sözleriyle öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Başkan Taşkın gençlerle birebir sohbet ederek onların sorularını yanıtladı. Öğrencilere, geleceklerini şekillendirirken kararlılıkla ilerlemeleri gerektiğini hatırlatan Taşkın, belediye olarak gençlere yönelik projeleri desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. (İLKHA) 

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Irak'ta cumhurbaşkanı seçimi ertelendi

Başkan Er’den Berat Kandili mesajı

Viranşehir'de bozuk yol tepkisi

Yanlış diyetler sağlığı tehdit ediyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 795'e yükseldi

Türkiye ve 7 ülkeden işgal rejiminin ihlallerine tepki

Çocuklardan akranlarına ekran bağımlılığından uzak durma çağrısı

Batman'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Zelenski, yeni üçlü görüşmelerin gelecek hafta yapılacağını söyledi

Hakkari’de 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Filipinler'deki feribot faciasında ölü sayısı 39'a yükseldi

Adana’da çözülmeyen altyapı sorunlarına vatandaşlardan tepki

Meteoroloji’den Diyarbakır ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı

Doğalgaz tüketiminde ocak ayı rekoru kırıldı

Bursa'da ruhsatsız silah operasyonu: 4 tutuklama

Isparta’da aranan 46 kişi yakalandı

İşgal rejimi, Sınır Tanımayan Doktorlar'ı Gazze'den çıkarmak istiyor

Bilecik Adalet Binasının yapım ihalesi yarın yapılacak

İçişleri Bakanlığından çok sayıda il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yerlikaya: 2024’te trafik kazalarında 6 bin 351 kişi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok zor günlerden geçiyor

Hatay’da uyuşturucuyla mücadelede 93 tutuklama

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konut için kura süreci sürüyor

Hudut hattında 5 bin 842 gram uyuşturucu ele geçirildi

Batman'da yol kontrollerinde silah ve mühimmat ele geçirildi

Batman'da depo satışı: 3–4 bin liralık kıyafetler 250 TL'ye satılıyor

Kar eridi, bozuk yollar gün yüzüne çıktı

Kayıp Nimet Kılıç’ı arama çalışmaları 11’inci gününde

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Irak'ta cumhurbaşkanı seçimi ertelendi

Başkan Er’den Berat Kandili mesajı

Viranşehir'de bozuk yol tepkisi

Yanlış diyetler sağlığı tehdit ediyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 795'e yükseldi