• BIST 100

    9112,19%-0,60
  • DOLAR

    38,57% 0,01
  • EURO

    43,62% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4104,22% 2,14
  • Ç. ALTIN

    6658,01% 1,86

Battalgazi Belediyesi 1050 çiftin nikâh akdini gerçekleştirdi

GÜNDEM 25.12.2024 16:58:04 0
Battalgazi Belediyesi 1050 çiftin nikâh akdini gerçekleştirdi

Battalgazi Belediyesi Evlendirme Birimi, 2024 yılında 1050 çiftin nikâh akdini gerçekleştirdi.

Bitmesine sayılı günler kalan 2024 yılı içerisinde, "Hastalıkta ve Sağlıkta" diyerek mutluluğa adım atan 1050 çift, Battalgazi Belediyesi'ne başvurarak dünya evine girdi. Mutlu bir yuva kurmak ve hayatlarını birleştirmek isteyen bu çiftler, Battalgazi Belediyesi Nikâh Memurluğu'nun hizmetlerinden faydalanarak nikâh işlemlerini gerçekleştirdi.

Nikâhların büyük bir kısmı belediye hizmet binasındaki nikâh salonunda kıyılırken, bazı çiftler için düğün salonları ve açık alanlar gibi özel mekânlarda da bu özel anlar düzenlendi.

Battalgazi'de önceki yıllara kıyasla nikâh sayısında küçük bir artış yaşanırken, evlilik törenlerine Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın'ın yanı sıra başkan yardımcıları da eşlik ederek çiftlerin mutluluğuna ortak oldu.

2024 yılında nikâh başvurularında yaşanan artışın önemli nedenlerinden biri, genç çiftlere sağlanan evlilik kredisi oldu. Belediye yetkilileri, bu uygulamanın çiftlerin evlilik kararını hızlandırdığını ve ekonomik anlamda önemli bir destek sağladığını ifade etti.

Sağlanan kolaylıklar ve yenilikçi hizmet anlayışıyla, Battalgazi Belediyesi Evlendirme Birimi, geçmiş yıllara kıyasla daha geniş bir kitleye ulaştı.

"Yeni hayatlara köprü oluyoruz"

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, nikâh hizmetleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, çiftlerin en mutlu anlarına tanıklık etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı: "Battalgazi Belediyesi olarak, çiftlerimizin en mutlu günlerinde yanlarında olmak bizim için büyük bir gurur. Biz belediye olarak sadece yollar, binalar inşa etmekle değil, aynı zamanda gönülleri birleştiren bağlara vesile olmakla da görevliyiz. Çiftlerimizin bu özel günlerinde yanlarında olmak ve onların mutluluğunu paylaşmak bizim için tarifsiz bir sevinç. Her nikâh töreninde bir hayata tanıklık ediyor ve sevginin, bağlılığın bir yuva ile taçlanmasına eşlik ediyoruz. Belediye olarak, bu mutlu günlerin daha anlamlı hale gelmesi için her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz. Tüm çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyor, kurdukları yuvaların sevgi ve huzurla dolmasını temenni ediyorum." dedi. (İLKHA)

Siyonist rejim Nuseyrat'ı vurdu: 9 şehit

Gazze'de yaklaşık 40 bin çocuk ya anne-babasını ya da her iki ebeveynini kaybetti

Gazze'nin tam işgaline onay verildi: Zorla göç planı devrede

Ensarullah’ın füze operasyonu sonrası uluslararası hava yolları Tel Aviv seferlerini askıya aldı

Hizbullah'tan siyonist ve Amerikan saldırısına sert tepki: Bu bir savaş suçudur

İslami Cihad: Yemen halkına hava saldırısı acz ve öfkenin son yansıması

Yıldırım isabet eden genç hayatını kaybetti

Ağrı'da gerçekleştirilen trafik denetimde 7 kişi gözaltına alındı

ABD'nin yeni Türkiye büyükelçisi Barack Ankara'da

Sudan'ın yakıt depolarına saldırı

Suudi Arabistan'da şiddetli kum fırtınası

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

Romanya'da Başbakanı Ciolacu istifa etti

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE Devlet Başkanı Bin Zayid ile görüştü

İşgalci ABD'den başkent Sana’ya 3 hava saldırısı

Malatya'da 3.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler Gazze'de bir bebeği daha açlıktan öldürdü

HÜDA PAR heyetinden Genç ilçesine ziyaret

Hindistan, Pakistan'a olan su akışını kesti 

BM'den Hindistan ve Pakistan'a çağrı

Siirt'te maddi hasarlı trafik kazası

Sivas'ta trafik kazası: 3 yaralı

Ters Lale koparmanın cezası 577 bin TL

Trump, Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çalışma arzusunu bildirdi

Bingöl’de başıboş hayvanlar kazaya davetiye çıkarıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde evlilik için özel tarih yoğunluğu

İstanbul'da Gazzeli öğrenciler için "kardeşlik buluşması" düzenlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüştü

Romanya’da cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

Bingöl Belediyesinden vergi uyarısı: Son gün 30 Mayıs

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ