• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,26% 0,26
  • EURO

    44,91% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4230,23% -0,38
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 1,33

Battalgazi'de kurban kesim yerleri belli oldu

GÜNDEM 4.06.2025 13:05:52 0
Battalgazi

Battalgazi Belediyesi, Kurban Bayramı için 5 ayrı noktada kurban kesim alanı belirleyerek vatandaşların ibadetlerini sağlıklı ve düzenli şekilde yerine getirmesi için gerekli tüm hazırlıkları tamamladı.

Kurban Bayramı yaklaşırken hazırlıklarını hızlandıran Battalgazi Belediyesi, vatandaşların dini vecibelerini huzur içinde yerine getirebilmeleri için ilçe genelinde gerekli tüm önlemleri aldı. Battalgazi Belediye ekipleri, belirlenen kesim noktalarında düzenleme, temizlik ve denetim çalışmalarını tamamladı.

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, 2025 yılı Kurban Bayramı için kurban kesim noktaları belirlendi. İlçenin farklı bölgelerinde kurban kesimine uygun alanlar tespit edilerek, bu alanların fiziki şartları hazır hale getirildi. Hazırlanan kesim listesi ilgili birimlere dağıtıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, kurban ibadetinin manevi değerine vurgu yaparak, bu önemli ibadetin sağlıklı ve hijyenik koşullarda yerine getirilmesi için belediye olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Taşkın "Hemşehrilerimizin huzurlu bir bayram geçirebilmesi için tüm birimlerimiz sahada olacak. Kesim alanlarında temizlik ve denetim çalışmalarımız bayram boyunca aralıksız sürecek." dedi.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Taşkın, belirlenen alanların dışında yapılacak kesimlere kesinlikle müsaade edilmeyeceğini ve gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını belirtti.

Taşkın "Gelişigüzel yapılan kesimler hem çevre hem de halk sağlığı açısından ciddi riskler taşıyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda daha hassas ve duyarlı olmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bayram süresince, Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ile birlikte veterinerler ve din görevlilerinden oluşan ekiplerin sahada aktif görev alacağı belirtildi. Vatandaşların taleplerine hızlıca yanıt verilecek; kesim işlemleri hem dini kurallara hem de hijyen şartlarına uygun şekilde denetlenecek. (İLKHA)

Rusya'dan Ukrayna'ya geniş çaplı saldırı: Birçok şehir vuruldu

Gazze'de katliam sürüyor: Bir günde 52 şehit

Bayram namazı nasıl kılınır?

İl il bayram namazı saatleri

HAKSİAD'dan bayram mesajı   

Sivas'ta feci kaza: 5 yaralı

Kanada'da orman yangını: 31 bin kişi için tahliye kararı

Vali Zorluoğlu: Yangında aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti

NATO en büyük silahlanma programında anlaştı

Lula da Silva: Gazze'de yaşananlar savaş değil, kadınlara ve çocuklara yönelik bir soykırım

Rusya’da tren hattında patlama

Amasya'da trafik kazası: 8 yaralı

Bingöl'de kurban denetimleri devam ediyor

Siyonist işgalciler Gazze halkını yerinden ayrılmaya zorluyor

Gaziantep'te çeşitli suçlardan araması bulunan 3 kişi yakalandı

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Bayram, gönül köprülerinin yeniden kurulduğu zamandır

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Bayramımız buruk, Gazze'de İsmaillerimiz kurban ediliyor

Diyarbakır'da yangın faciası: 2’si çocuk 3 ölü, 14 yaralı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi tedavisi gören kişi öldü

3 binden fazla araç taşıyan gemide yangın: Lityum iyon pilleri her an patlayabilir

Malatya’da minibüs devrildi:  4 yaralı

Avrupa Merkez Bsı faiz kararını açıkladı

Muğla'da ormanlara giriş yasağı getirildi

Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı mesajı: Mazlum, mağdur ve yoksulların yanında olacağız

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

Müftülükte 255 kişilik istihdam fırsatı! İl Başkanı Şansi’den İstihdam Müjdesi: Başvurular 10-14 Haziran’da

Haşimato belirtileri ve hakkında uzmanından uyarılar

Diyarbakır'da yakıt kamuoyunu devrildi

Şanlıurfa'da ormanlara giriş yasağı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behçet Sevgili’den Kurban Bayramı mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ