• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,25% -0,02
  • EURO

    50,30% 0,29
  • GRAM ALTIN

    6496,66% 1,91
  • Ç. ALTIN

    10416,37% 0,00

Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor

19 Mart 2025, Çarşamba 14:02
19 Mart 2025, Çarşamba 14:02
Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman'da Ramazan Bayramı için tüm hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor.

Piyasa genelinde yaşanan durgunluğun, yerini Ramazan Bayramı'nda hareketli günlere bırakmasını umut ettiklerini belirten esnaf, tek beklentilerinin bu bayram öncesi işlerinin bir kez daha hareketlenmesi olduğunu söyledi.

Batman’daki esnaf, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazlık ve mevsimlik çeşitleriyle tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve müşterilerini beklediklerini ifade etti.

Yazlık ve mevsimlik yeni ürünlerini getirdiklerini, şimdi ise müşterilerini beklediklerini belirten esnaf, vatandaşın alışverişlerini son güne bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

"Tüm hazırlıklarımızı tamamladık"

Mevsimlik ve yazlık tüm ürünlerini hazırlayarak raflarına koyduklarını ifade eden giyimci esnafı Faruk Zariç, "Şu an çarşıda fazla bir hareketlilik yok. Ama bayrama son 3-5 gün kala hareketliliğin başlayacağını düşünüyoruz ve umudumuz da var. Giyim sektöründe bu sene fiyatlar çok artmadı. Geçen seneye göre giyim fiyatlarında ortalama yüzde 30 artış var. Şu anda çarşı sakin ve ürünlerin beden numaraları ve renkleri hepsi mevcut. Çarşı sakin olduğu için kişiler daha rahat pazarlık yapabilir. Ama alışverişlerini son günlere bırakırlarsa, bu sefer kişi hem istediği rengi, bedeni ve modeli bulamayabilir. Dünden itibaren akşam saat 23:00'e kadar açığız ve bayram arefesinde de gece geç saatlere kadar açık kalacağız." dedi.

"Müşterilerimizin gelmesini bekliyoruz"

Vatandaşın bayram alışverişlerini son güne bırakmamalarını tavsiye eden ayakkabı satıcısı Mesut Akyol, "Bayram için mevsimlik ve yazlık ayakkabılarımızı getirdik ve müşterilerimizi bekliyoruz. Ramazan ayı bereket ayıdır. Bayram yoğunluğu daha başlamadı ama önümüzdeki hafta sonu başlamasını bekliyoruz. Bu sene ayakkabı fiyatlarına ortalama yüzde 25 zam geldi. Tabii, müşteri her zaman fiyatı pahalı buluyor. Spor ayakkabılarımızın fiyatı 500 ile 1000 lira arasındadır. Müşterilerimiz ellerini çabuk tutsunlar ki numaralar tükenmeden istedikleri ayakkabıyı alsınlar. Son günlere bıraktıkları zaman o yoğunlukta hem istedikleri modeli hem de numarayı bulamayabiliyorlar." diye konuştu.

"Alışverişinizi son güne bırakmayın"

Esnaf İsmail Görük ise şunları söyledi: "Ramazan Bayramı için hazırlıklarımızı yeni model ve ürünlerle tamamladık. Mevsimlik ve yazlık ayakkabılarımızın hepsi geldi. Bu dükkânımızda deri ayakkabılarla ilgili 'Ne alırsan 600 lira' kampanyası yaptık. Şu anda çocuklar ve bayanlar yavaş yavaş alışverişe başladı ama erkekler genelde son güne bırakıyor. Vatandaşlara tavsiyemiz, alışverişlerini son güne bırakmamaları ve erkenden alışverişlerini yapmalarıdır." (İLKHA)

Kanser tedavisinde yeni yöntem: Bilim adamları tümörün içindeki hücreleri ilaca dönüştürdü

Bin günlük tutukluluk: Gannuşi üzerinden Tunus'ta siyasetin tasfiyesi

Müftü Durmuş: Birincil gündemimiz Kudüs olmalıdır

İstanbul'da fabrika yangını: Siyah dumanlar gökyüzünü kapladı

ABD'den Ortadoğu'ya askeri yığınak: Siyonist rejim İran senaryolarını masada tutuyor

Portekiz cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı

Kabine yoğun gündemle toplanıyor: Suriye'de yeni dönem, Gazze'de yol haritası, Terörsüz Türkiye hedefi

Gaziantep’te göçmen kaçakçılığı operasyonu: 1 tutuklama

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerde motokuryelere trafik yasağı

Batman'da kışa rağmen hayat kurtaran çalışma

"Filistin Devleti" söylemi çöküyor: Siyonist rejim 700 dönüm toprağı daha işgal etti

Brent petrol 63,97 dolardan işlem görüyor

Pakistan'da AVM yangınında ölü sayısı 14'e yükseldi

Uzmanlar uyarıyor: 2026, yapay zekâ destekli siber saldırıların yılı olacak

Çin’nin nüfusu 1 milyar 405 milyona geriledi

Tahran'da Filistin büyükelçisinin konutuna saldırı

Hatay’da zincirleme trafik kazası: 11 yaralı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Grönland krizi altın fiyatlarını uçurdu

Gaziantep'te uyuşturucu suçundan aranan şahıs yakalandı

TPAO Batman Petrolspor güreşte kürsü yaptı

Siber suçlara operasyon: 37 ilde 259 şüpheli yakalandı

PKK/SDG'nin çekilirken "esirleri infaz ettiği" iddiaları

Meteoroloji'den kar ve fırtına uyarısı

Trump'tan "Gazze Barış Konseyi" hamlesi: Üyelik parayla, karar tek merkezden

İşgalcilerin hedefi İbrahim Camii'ni tamamen ele geçirmek

SDG/PKK ateşkesi kabul etti: "Ağır kayıplar verdik"

İşgalciler Kudüs'te toprak gaspını genişletiyor

İspanya'da hızlı tren kazası: En az 21 ölü, 100 yaralı

İşgal zindanlarında 40 Filistinli gazeteci tutuluyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kanser tedavisinde yeni yöntem: Bilim adamları tümörün içindeki hücreleri ilaca dönüştürdü

Bin günlük tutukluluk: Gannuşi üzerinden Tunus'ta siyasetin tasfiyesi

Müftü Durmuş: Birincil gündemimiz Kudüs olmalıdır

İstanbul'da fabrika yangını: Siyah dumanlar gökyüzünü kapladı

ABD'den Ortadoğu'ya askeri yığınak: Siyonist rejim İran senaryolarını masada tutuyor

Portekiz cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı

Kabine yoğun gündemle toplanıyor: Suriye'de yeni dönem, Gazze'de yol haritası, Terörsüz Türkiye hedefi