• BIST 100

    15543,87%0,63
  • DOLAR

    43,26% -0,03
  • EURO

    50,41% 0,44
  • GRAM ALTIN

    6503,75% 2,03
  • Ç. ALTIN

    10520,81% 1,03

Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor

19 Mart 2025, Çarşamba 14:02
19 Mart 2025, Çarşamba 14:02
Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman'da Ramazan Bayramı için tüm hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor.

Piyasa genelinde yaşanan durgunluğun, yerini Ramazan Bayramı'nda hareketli günlere bırakmasını umut ettiklerini belirten esnaf, tek beklentilerinin bu bayram öncesi işlerinin bir kez daha hareketlenmesi olduğunu söyledi.

Batman’daki esnaf, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazlık ve mevsimlik çeşitleriyle tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve müşterilerini beklediklerini ifade etti.

Yazlık ve mevsimlik yeni ürünlerini getirdiklerini, şimdi ise müşterilerini beklediklerini belirten esnaf, vatandaşın alışverişlerini son güne bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

"Tüm hazırlıklarımızı tamamladık"

Mevsimlik ve yazlık tüm ürünlerini hazırlayarak raflarına koyduklarını ifade eden giyimci esnafı Faruk Zariç, "Şu an çarşıda fazla bir hareketlilik yok. Ama bayrama son 3-5 gün kala hareketliliğin başlayacağını düşünüyoruz ve umudumuz da var. Giyim sektöründe bu sene fiyatlar çok artmadı. Geçen seneye göre giyim fiyatlarında ortalama yüzde 30 artış var. Şu anda çarşı sakin ve ürünlerin beden numaraları ve renkleri hepsi mevcut. Çarşı sakin olduğu için kişiler daha rahat pazarlık yapabilir. Ama alışverişlerini son günlere bırakırlarsa, bu sefer kişi hem istediği rengi, bedeni ve modeli bulamayabilir. Dünden itibaren akşam saat 23:00'e kadar açığız ve bayram arefesinde de gece geç saatlere kadar açık kalacağız." dedi.

"Müşterilerimizin gelmesini bekliyoruz"

Vatandaşın bayram alışverişlerini son güne bırakmamalarını tavsiye eden ayakkabı satıcısı Mesut Akyol, "Bayram için mevsimlik ve yazlık ayakkabılarımızı getirdik ve müşterilerimizi bekliyoruz. Ramazan ayı bereket ayıdır. Bayram yoğunluğu daha başlamadı ama önümüzdeki hafta sonu başlamasını bekliyoruz. Bu sene ayakkabı fiyatlarına ortalama yüzde 25 zam geldi. Tabii, müşteri her zaman fiyatı pahalı buluyor. Spor ayakkabılarımızın fiyatı 500 ile 1000 lira arasındadır. Müşterilerimiz ellerini çabuk tutsunlar ki numaralar tükenmeden istedikleri ayakkabıyı alsınlar. Son günlere bıraktıkları zaman o yoğunlukta hem istedikleri modeli hem de numarayı bulamayabiliyorlar." diye konuştu.

"Alışverişinizi son güne bırakmayın"

Esnaf İsmail Görük ise şunları söyledi: "Ramazan Bayramı için hazırlıklarımızı yeni model ve ürünlerle tamamladık. Mevsimlik ve yazlık ayakkabılarımızın hepsi geldi. Bu dükkânımızda deri ayakkabılarla ilgili 'Ne alırsan 600 lira' kampanyası yaptık. Şu anda çocuklar ve bayanlar yavaş yavaş alışverişe başladı ama erkekler genelde son güne bırakıyor. Vatandaşlara tavsiyemiz, alışverişlerini son güne bırakmamaları ve erkenden alışverişlerini yapmalarıdır." (İLKHA)

Diyarbakır'da buzlanma zincirleme trafik kazasına yol açtı: 3 yaralı

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Yetiş’ten otobüs durağı çağrısı

Guatemala'da cezaevlerinde isyan: 7 polis hayatını kaybetti

Madagaskar'da M Çiçeği vaka sayısında artış

Bakan Fidan, bazı büyükelçilikler için yeni görevleri tebliğ etti

Elazığ'da eğitime kar engeli

Antalya'da orman yangını

Samsun’da mevzuata aykırı taşınan 2,6 ton mezgit balığına el konuldu

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev istifa etti

Dışişleri Bakanlığından Pakistan'a taziye mesajı

İngiltere Başbakanı Starmer: Tarife savaşı, kimsenin çıkarına olmaz

İzmir açıklarında 24 düzensiz göçmen kurtarıldı

Batman Medya Gazetesi 24. Yılını kutluyor

BM: Gazze'de 1,1 milyon kişi yeterli barınaktan yoksun

Çerkeş Çiçek Balı coğrafi işaret tescili aldı

Rusya: Zaporijya ve Donetsk'te 2 yerleşim birimini ele geçirdik 

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde cumhurbaşkanı seçimi sonuçlandı

Türkiye ve Özbekistan yarın Ankara’da ortak toplantılarda buluşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir ve beraber Suriye'nin vazgeçilmez olduğu inancındayız. Suriye Suriyelilerindir

Gazze'de virüsle bağlantılı ölümler kaydedildi

Gazze'de can kaybı 71 bin 550'ye yükseldi

Camide çocuklara değerler eğitimi

Pakistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem: Bir ölü onlarca ev hasar gördü

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 144 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Konya’da 4 milyon TL değerinde kaçak tekstil ürünleri ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinden biri yaptık

Konya’da tarihi eser operasyonu: 13 şüpheli gözaltına alındı

Konya’nın acil sağlık filosu yeni araçlarla güçlendi

Malatya'da 53 mahalle yolu ulaşıma açıldı

Meram Belediyesi sözleşmeli personel alım süreci başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır'da buzlanma zincirleme trafik kazasına yol açtı: 3 yaralı

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Yetiş’ten otobüs durağı çağrısı

Guatemala'da cezaevlerinde isyan: 7 polis hayatını kaybetti

Madagaskar'da M Çiçeği vaka sayısında artış

Bakan Fidan, bazı büyükelçilikler için yeni görevleri tebliğ etti

Elazığ'da eğitime kar engeli

Antalya'da orman yangını