• BIST 100

    17026,44%1,14
  • DOLAR

    43,83% 0,01
  • EURO

    51,72% 0,07
  • GRAM ALTIN

    7264,84% 1,15
  • Ç. ALTIN

    11874,26% 0,29

Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor

19 Mart 2025, Çarşamba 14:02
19 Mart 2025, Çarşamba 14:02
Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman'da Ramazan Bayramı için tüm hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor.

Piyasa genelinde yaşanan durgunluğun, yerini Ramazan Bayramı'nda hareketli günlere bırakmasını umut ettiklerini belirten esnaf, tek beklentilerinin bu bayram öncesi işlerinin bir kez daha hareketlenmesi olduğunu söyledi.

Batman’daki esnaf, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazlık ve mevsimlik çeşitleriyle tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve müşterilerini beklediklerini ifade etti.

Yazlık ve mevsimlik yeni ürünlerini getirdiklerini, şimdi ise müşterilerini beklediklerini belirten esnaf, vatandaşın alışverişlerini son güne bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

"Tüm hazırlıklarımızı tamamladık"

Mevsimlik ve yazlık tüm ürünlerini hazırlayarak raflarına koyduklarını ifade eden giyimci esnafı Faruk Zariç, "Şu an çarşıda fazla bir hareketlilik yok. Ama bayrama son 3-5 gün kala hareketliliğin başlayacağını düşünüyoruz ve umudumuz da var. Giyim sektöründe bu sene fiyatlar çok artmadı. Geçen seneye göre giyim fiyatlarında ortalama yüzde 30 artış var. Şu anda çarşı sakin ve ürünlerin beden numaraları ve renkleri hepsi mevcut. Çarşı sakin olduğu için kişiler daha rahat pazarlık yapabilir. Ama alışverişlerini son günlere bırakırlarsa, bu sefer kişi hem istediği rengi, bedeni ve modeli bulamayabilir. Dünden itibaren akşam saat 23:00'e kadar açığız ve bayram arefesinde de gece geç saatlere kadar açık kalacağız." dedi.

"Müşterilerimizin gelmesini bekliyoruz"

Vatandaşın bayram alışverişlerini son güne bırakmamalarını tavsiye eden ayakkabı satıcısı Mesut Akyol, "Bayram için mevsimlik ve yazlık ayakkabılarımızı getirdik ve müşterilerimizi bekliyoruz. Ramazan ayı bereket ayıdır. Bayram yoğunluğu daha başlamadı ama önümüzdeki hafta sonu başlamasını bekliyoruz. Bu sene ayakkabı fiyatlarına ortalama yüzde 25 zam geldi. Tabii, müşteri her zaman fiyatı pahalı buluyor. Spor ayakkabılarımızın fiyatı 500 ile 1000 lira arasındadır. Müşterilerimiz ellerini çabuk tutsunlar ki numaralar tükenmeden istedikleri ayakkabıyı alsınlar. Son günlere bıraktıkları zaman o yoğunlukta hem istedikleri modeli hem de numarayı bulamayabiliyorlar." diye konuştu.

"Alışverişinizi son güne bırakmayın"

Esnaf İsmail Görük ise şunları söyledi: "Ramazan Bayramı için hazırlıklarımızı yeni model ve ürünlerle tamamladık. Mevsimlik ve yazlık ayakkabılarımızın hepsi geldi. Bu dükkânımızda deri ayakkabılarla ilgili 'Ne alırsan 600 lira' kampanyası yaptık. Şu anda çocuklar ve bayanlar yavaş yavaş alışverişe başladı ama erkekler genelde son güne bırakıyor. Vatandaşlara tavsiyemiz, alışverişlerini son güne bırakmamaları ve erkenden alışverişlerini yapmalarıdır." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Bingöl-Muş kara yolunda cip devrildi: 3 yaralı

AFAD ve DSİ iş birliğiyle risk azaltma çalışmaları değerlendirildi

Tekirdağ’da aranan 150 kişi yakalandı

Endonezya'daki dev obruğun genişliği 30 bin metrekareyi aştı

Erzurum'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

Ramazan ayında da siyonist işgalcilerin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 72 bin 73’e yükseldi

İçişleri Bakanlığı Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi

Hindistan'da ambulans uçak düştü

Meksika'da kartel liderinin öldürülmesinin ardından çıkan olaylarda 55 kişi öldü

Nijerya’da köylere silahlı saldırı: 10 ölü

AB ile Macaristan arasında Rusya anlaşmazlığı

Fransa CumhurbaşkanıMacron ile Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb Paris'te görüştü

Almanya Başbakanı Merz, Çin'e gidiyor

Hollanda'da yeni azınlık hükümeti yemin ederek göreve başladı

ABD'nin Kuzeydoğunu etkisi altına alan şiddetli kar fırtınası nedeniyle 7 eyalette olağanüstü hal ilan edildi

Çin'de 5,1 büyüklüğünde deprem

Tarifeler konusunda anlaşmazlık nedeniyle AB-ABD anlaşması askıya alındı

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanoviç, işgal rejimi ile askeri işbirliğine karşı duruyor

İslam İşbirliği Teşkilatı, Batı Şeria gündemiyle acil toplanacak

Güney Kore'de orman yangınları nedeniyle ulusal seferberlik ilan edildi

ABD, Beyrut'taki elçilik personelini tahliye edecek

Malatya'da park halindeki otomobilde yangın

AB'den Schengen vizelerinde yeni düzenleme

Peru'da askeri helikopter düştü: 15 ölü

Cizre'de öğrencilere YKS semineri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meşru dairede kalmak suretiyle süreci menziline ulaştıracağız

Nepal'de yolcu otobüsü nehre düştü: 19 ölü, 24 yaralı

Kötü bir ağız ve diş sağlığı, çeşitli hastalıklara neden olabiliyor

Vaiz Nergis: Ramazan ayı sabır, paylaşma ve bereket ayıdır

Ailede kaliteli beraberliği yakalayamayan çocuklar risk altında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl-Muş kara yolunda cip devrildi: 3 yaralı

AFAD ve DSİ iş birliğiyle risk azaltma çalışmaları değerlendirildi

Tekirdağ’da aranan 150 kişi yakalandı

Endonezya'daki dev obruğun genişliği 30 bin metrekareyi aştı

Erzurum'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

Ramazan ayında da siyonist işgalcilerin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 72 bin 73’e yükseldi

İçişleri Bakanlığı Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi