• BIST 100

    10883,34%-0,36
  • DOLAR

    42,44% 0,03
  • EURO

    48,97% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5540,32% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9212,02% 0,00

Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor

19 Mart 2025, Çarşamba 14:02
19 Mart 2025, Çarşamba 14:02
Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'da Ramazan Bayramı için tüm hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor.

Piyasa genelinde yaşanan durgunluğun, yerini Ramazan Bayramı'nda hareketli günlere bırakmasını umut ettiklerini belirten esnaf, tek beklentilerinin bu bayram öncesi işlerinin bir kez daha hareketlenmesi olduğunu söyledi.

Batman’daki esnaf, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazlık ve mevsimlik çeşitleriyle tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve müşterilerini beklediklerini ifade etti.

Yazlık ve mevsimlik yeni ürünlerini getirdiklerini, şimdi ise müşterilerini beklediklerini belirten esnaf, vatandaşın alışverişlerini son güne bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

"Tüm hazırlıklarımızı tamamladık"

Mevsimlik ve yazlık tüm ürünlerini hazırlayarak raflarına koyduklarını ifade eden giyimci esnafı Faruk Zariç, "Şu an çarşıda fazla bir hareketlilik yok. Ama bayrama son 3-5 gün kala hareketliliğin başlayacağını düşünüyoruz ve umudumuz da var. Giyim sektöründe bu sene fiyatlar çok artmadı. Geçen seneye göre giyim fiyatlarında ortalama yüzde 30 artış var. Şu anda çarşı sakin ve ürünlerin beden numaraları ve renkleri hepsi mevcut. Çarşı sakin olduğu için kişiler daha rahat pazarlık yapabilir. Ama alışverişlerini son günlere bırakırlarsa, bu sefer kişi hem istediği rengi, bedeni ve modeli bulamayabilir. Dünden itibaren akşam saat 23:00'e kadar açığız ve bayram arefesinde de gece geç saatlere kadar açık kalacağız." dedi.

"Müşterilerimizin gelmesini bekliyoruz"

Vatandaşın bayram alışverişlerini son güne bırakmamalarını tavsiye eden ayakkabı satıcısı Mesut Akyol, "Bayram için mevsimlik ve yazlık ayakkabılarımızı getirdik ve müşterilerimizi bekliyoruz. Ramazan ayı bereket ayıdır. Bayram yoğunluğu daha başlamadı ama önümüzdeki hafta sonu başlamasını bekliyoruz. Bu sene ayakkabı fiyatlarına ortalama yüzde 25 zam geldi. Tabii, müşteri her zaman fiyatı pahalı buluyor. Spor ayakkabılarımızın fiyatı 500 ile 1000 lira arasındadır. Müşterilerimiz ellerini çabuk tutsunlar ki numaralar tükenmeden istedikleri ayakkabıyı alsınlar. Son günlere bıraktıkları zaman o yoğunlukta hem istedikleri modeli hem de numarayı bulamayabiliyorlar." diye konuştu.

"Alışverişinizi son güne bırakmayın"

Esnaf İsmail Görük ise şunları söyledi: "Ramazan Bayramı için hazırlıklarımızı yeni model ve ürünlerle tamamladık. Mevsimlik ve yazlık ayakkabılarımızın hepsi geldi. Bu dükkânımızda deri ayakkabılarla ilgili 'Ne alırsan 600 lira' kampanyası yaptık. Şu anda çocuklar ve bayanlar yavaş yavaş alışverişe başladı ama erkekler genelde son güne bırakıyor. Vatandaşlara tavsiyemiz, alışverişlerini son güne bırakmamaları ve erkenden alışverişlerini yapmalarıdır." (İLKHA)

HAMAS Sözcüsü Kasım'dan ateşkesin ikinci aşamasına ilişkin açıklama

Bartın’da otomobil dereye devrildi: İki kişi boğularak öldü

Harita Mühendisi Şimşek: Batman'ın en temel sorunu yoğun göç ve plansız büyüme

HÜDA PAR Çermik İlçe Başkanı Yiğit: Binlerce öğrencinin güvenliği için üst geçit şart

THY, Venezuela seferlerini 29 Kasım’a kadar iptal etti

Bingöl’de Çocuk Trafik Eğitim Parkı 2026’da açılıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Kışa tam donanımlı şekilde hazırız

Diyarbakır'da silahlı saldırı: 1 yaralı

Pakistan'da polis karakoluna saldırı: 3 ölü, 12 yaralı

Türkiye’nin nüfusu 85,98 milyon olarak açıklandı

Diyarbakır'da karşı şeride geçen otomobil kazaya yol açtı: 3 yaralı

Kasımda güven endeksi arttı

Kayapınar Belediye Başkanı Özhan, Ankara'daki yerel yönetim programına katıldı

Nijerya’da kaçırılan 303 öğrenciden 50’si kaçıp evine döndü

Rusya’nın Harkov saldırısında en az 4 kişi öldü

Endonezya'nın Semeru Dağı yine patladı

Motorine 2,44 lira indirim bekleniyor

Yarım asırlık ustadan kritik uyarı: Araçların kışlık bakımı ihmal edilirse can kaybına kadar gider!

15 bin sözleşmeli öğretmen ataması bugün yapılıyor

Kasımda kapasite kullanım oranı yüzde 74,4 oldu

Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Önlü'den "Öğretmenlik Mesleği Kanunu" vurgusu

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Nijerya Devlet Başkanı, kaçırılan 89 kişinin kurtarıldığını açıkladı

Fahiş fiyat ve stokçuluğuna 10 ayda 936 milyon TL ceza kesildi

Bugün 32 kentte sağanak yağış bekleniyor

Kırmızı bültenle aranan 9 kişi Türkiye’ye getirildi

Şanlıurfa’da 3 asırlık Ali Baba Hayratı geleneği bu yıl da sürdü

Altın fiyatları haftaya düşüş eğilimiyle başladı

Brent petrol 62,15 dolardan işlem görüyor

Umut Kervanı İskenderun’da ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve et ulaştırdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS Sözcüsü Kasım'dan ateşkesin ikinci aşamasına ilişkin açıklama

Bartın’da otomobil dereye devrildi: İki kişi boğularak öldü

Harita Mühendisi Şimşek: Batman'ın en temel sorunu yoğun göç ve plansız büyüme

HÜDA PAR Çermik İlçe Başkanı Yiğit: Binlerce öğrencinin güvenliği için üst geçit şart

THY, Venezuela seferlerini 29 Kasım’a kadar iptal etti

Bingöl’de Çocuk Trafik Eğitim Parkı 2026’da açılıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Kışa tam donanımlı şekilde hazırız