• BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,29% 0,24
  • EURO

    50,77% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6887,61% 0,57
  • Ç. ALTIN

    11465,56% 0,00

Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor

19 Mart 2025, Çarşamba 14:02
19 Mart 2025, Çarşamba 14:02
Bayram hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman'da Ramazan Bayramı için tüm hazırlıklarını tamamlayan esnaf, hareketlilik için bayramı bekliyor.

Piyasa genelinde yaşanan durgunluğun, yerini Ramazan Bayramı'nda hareketli günlere bırakmasını umut ettiklerini belirten esnaf, tek beklentilerinin bu bayram öncesi işlerinin bir kez daha hareketlenmesi olduğunu söyledi.

Batman’daki esnaf, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazlık ve mevsimlik çeşitleriyle tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve müşterilerini beklediklerini ifade etti.

Yazlık ve mevsimlik yeni ürünlerini getirdiklerini, şimdi ise müşterilerini beklediklerini belirten esnaf, vatandaşın alışverişlerini son güne bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

"Tüm hazırlıklarımızı tamamladık"

Mevsimlik ve yazlık tüm ürünlerini hazırlayarak raflarına koyduklarını ifade eden giyimci esnafı Faruk Zariç, "Şu an çarşıda fazla bir hareketlilik yok. Ama bayrama son 3-5 gün kala hareketliliğin başlayacağını düşünüyoruz ve umudumuz da var. Giyim sektöründe bu sene fiyatlar çok artmadı. Geçen seneye göre giyim fiyatlarında ortalama yüzde 30 artış var. Şu anda çarşı sakin ve ürünlerin beden numaraları ve renkleri hepsi mevcut. Çarşı sakin olduğu için kişiler daha rahat pazarlık yapabilir. Ama alışverişlerini son günlere bırakırlarsa, bu sefer kişi hem istediği rengi, bedeni ve modeli bulamayabilir. Dünden itibaren akşam saat 23:00'e kadar açığız ve bayram arefesinde de gece geç saatlere kadar açık kalacağız." dedi.

"Müşterilerimizin gelmesini bekliyoruz"

Vatandaşın bayram alışverişlerini son güne bırakmamalarını tavsiye eden ayakkabı satıcısı Mesut Akyol, "Bayram için mevsimlik ve yazlık ayakkabılarımızı getirdik ve müşterilerimizi bekliyoruz. Ramazan ayı bereket ayıdır. Bayram yoğunluğu daha başlamadı ama önümüzdeki hafta sonu başlamasını bekliyoruz. Bu sene ayakkabı fiyatlarına ortalama yüzde 25 zam geldi. Tabii, müşteri her zaman fiyatı pahalı buluyor. Spor ayakkabılarımızın fiyatı 500 ile 1000 lira arasındadır. Müşterilerimiz ellerini çabuk tutsunlar ki numaralar tükenmeden istedikleri ayakkabıyı alsınlar. Son günlere bıraktıkları zaman o yoğunlukta hem istedikleri modeli hem de numarayı bulamayabiliyorlar." diye konuştu.

"Alışverişinizi son güne bırakmayın"

Esnaf İsmail Görük ise şunları söyledi: "Ramazan Bayramı için hazırlıklarımızı yeni model ve ürünlerle tamamladık. Mevsimlik ve yazlık ayakkabılarımızın hepsi geldi. Bu dükkânımızda deri ayakkabılarla ilgili 'Ne alırsan 600 lira' kampanyası yaptık. Şu anda çocuklar ve bayanlar yavaş yavaş alışverişe başladı ama erkekler genelde son güne bırakıyor. Vatandaşlara tavsiyemiz, alışverişlerini son güne bırakmamaları ve erkenden alışverişlerini yapmalarıdır." (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

HSK kararnamesiyle 12 hakim ve savcının görev yerleri değişti

Adalet Bakanlığı'nda çok sayıda genel müdür görevden alındı

Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına STK'lardan ortak tepki

İletişim Başkanı Duran: Eğitim, ülkemizin yarınlarını inşa edecek en temel unsurdur

Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 tutuklama

Rusya, ticaret gemileri için silahlı refakatçi bulundurmayı değerlendiriyor

Bakan Güler Katarlı mevkidaşı Al Sani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmene kalkan el, geleceğimize kalkmış demektir

Dışişleri Bakanlığı'ndan Afganistan-Pakistan ateşkesine ilişkin açıklama

Irak, Kerkük petrol ihracatına Ceyhan limanı üzerinden yeniden başladı

Bakan Şimşek Siirt’te temaslarda bulundu

Katar: İran'ın attığı 5 füzeden biri Ras Laffan'a düştü

İran Cumhurbaşkanı: Enerji altyapımıza saldırının etkileri tüm dünyayı etkileyebilir

Siirt’te kamyonet şarampole yuvarlandı: Bir ölü, 2 yaralı

İran'ın uyarısının ardından Katar ve Suudi'de patlamalar yaşandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Önemli olan makam değil, hizmettir

İşgalciler, Ben Gurion Havalimanı'nda uçakların hasar gördüğünü itiraf etti

Bayramı keyifli geçirmek için beslenmeye dikkat!

İzmir’de bayramda toplu ulaşım düzenlemesi

Ara tatille birleşen bayram trafiğinde lastiğe dikkat! 

Umut Kervanı Van’da yüzleri güldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Umman Sultanı görüştü

Yapıcıoğlu: Müslümanlar birleşmeli, fitneden uzak durmalı

Devrim Muhafızları, 3 Körfez ülkesini "petrol tesisi" için uyardı: "Uzak durun!"

İran'da Dena müretteabatı ile Laricani için cenaze töreni düzenleniyor

Turgut Özal Gençlik Merkezi'nin temeli atma töreni gerçekleştirildi

HÜDA PAR: Bölge devletleri ABD askeri üslerini kapatmalıdır

BAMMED Başkanı Özcan: Bayramlar umudu büyütme zamanıdır

Vali Yavuz: Bayram süresince 2 bin 911 personel görev yapacak

Diyarbakır’da tatlıcılar yoğun mesai yapıyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HSK kararnamesiyle 12 hakim ve savcının görev yerleri değişti

Adalet Bakanlığı'nda çok sayıda genel müdür görevden alındı

Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına STK'lardan ortak tepki

İletişim Başkanı Duran: Eğitim, ülkemizin yarınlarını inşa edecek en temel unsurdur

Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 tutuklama

Rusya, ticaret gemileri için silahlı refakatçi bulundurmayı değerlendiriyor

Bakan Güler Katarlı mevkidaşı Al Sani ile görüştü