• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Bayram tatlıları kadın kooperatifinden

GÜNDEM 21.03.2025 16:26:28 0
Bayram tatlıları kadın kooperatifinden

Battalgazi Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi, yaklaşan bayram öncesinde yöresel tatların üretimine hız verdi.

Kadınların el emeğiyle hazırladığı geleneksel lezzetler, Gazi Parkı’nda bulunan satış mağazasında vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Türkiye’nin ilk endüstriyel mutfağına sahip kadın kooperatiflerinden biri olan Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi, üretimlerini Yeşilçam Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştiriyor. Kooperatifin ürünleri arasında baklava, burma, analı kızlı, polat köftesi, Malatya usulü içli köfte, mantı, kiraz yaprağı sarması, kömbe, su böreği, Malatya kurabiyesi ve zeytinyağlı sarma gibi birçok geleneksel tatlar yer alıyor.

Doğal ve katkısız ürünler bayram sofralarında

Battalgazi Belediyesi Kadın Kooperatifi çalışanlarından Yasemin Yılmaz, Kadın Kooperatifi olarak yaklaşık altı yıldır üretim yaptıklarını belirterek, “2019 yılından bu yana Battalgazi Belediyesi Kadın Kooperatifi çatısı altında çalışıyoruz. Yaklaşık 6 yıldır kadın emeğiyle hizmet veriyoruz. Ürünlerimiz tamamen doğal, katkısız ve ev usulü; adeta bir anne eli değmiş gibi hazırlanıyor. Burası bizim üretim alanımız. Satış noktası olarak ise Gazi Parkı’nın yanında bulunan ‘Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi’ hizmet veriyor. Burada yöresel lezzetlerimizden analı kızlı, mantı, içli köfte ve meşhur kömbemiz başta olmak üzere birçok ürünü vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Ramazan ayına özel olarak da güllaç, kalbura bastı ve baklava gibi tatlılar hazırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kadın emeğini üretime kazandırarak hem istihdama katkı sağlayan hem de yöresel mutfağın unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini yaşatmayı amaçlayan kooperatif, Malatya’nın kültürel zenginliğini sofralara taşımaya devam ediyor.

Gazi Parkı’nda, Kışla Caddesi Saat Kulesi karşısında bulunan satış mağazasında hizmet veren Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi’ne, vatandaşlar telefon üzerinden de ulaşarak sipariş verebiliyor. (İLKHA)

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

İran’da kum fırtınası

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ