• BIST 100

    9130,93%0,58
  • DOLAR

    38,54% 0,26
  • EURO

    43,73% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4041,53% 0,95
  • Ç. ALTIN

    6483,07% 0,00

Bayramı arefesinde mezarlıklar ziyaretçilerle dolup taştı

GÜNDEM 29.03.2025 16:37:49 0
Bayramı arefesinde mezarlıklar ziyaretçilerle dolup taştı

Batman'da Ramazan Bayramı arefesinde mezarlıklar kabir ziyareti yapan vatandaşlarla doldu taştı. Vatandaşlar arefe gününde hayatını kaybeden yakınlarını unutmadı.

Sabah erken saatlerde başlayan mezar ziyareti gün boyu devam etti. Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için gelen birçok vatandaş, mezar başlarında Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti.

Kabir ziyaretine gelen vatandaşlardan kimi kabir başlarında Yasin-i Şerif okurken, bazı vatandaşlar kabirlerin etrafında temizlik yaparak mezarlıkları suladı.

Kimi vatandaşların yakınlarını kaybetmenin verdiği hüzünle gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Arefe günü dolayısıyla başta anne ve babası olmak üzere vefat etmiş olan tüm yakınlarının kabirlerini ziyarete gelen vatandaşlar, beraberinde getirdikleri ikramlıkları çocuklara ve halka dağıttı.

"Mezarlığın böyle kalabalık olması, halkın değerlerine sahip çıktığının göstergesidir"

Arefe gününden dolayı ailesiyle beraber kabir ziyaretine geldiklerini belirten Bilal Avşin, " Böyle özel günlerde, tüm ölülerin yakınlarının mezarları başına gelip bir Fatiha ya da Yasin okumalarını beklediğini bildiğimiz için herkes bu güne ayrı bir önem veriyor. Rabbim, tüm ölülerimizin yerini cennet, kalanlara ise sabır versin. Birçok sevdiğimiz burada yatıyor ama onları kesinlikle unutmadık. Fırsat buldukça ya da fırsat oluşturup her zaman kabir ziyaretine gelmeye çalışıyoruz. Buraya ailece geliyoruz; kimimiz Kur'an okur, kimimiz Yasin, kimimiz Fatiha Suresi okur ve kimimiz ise dua eder." dedi.

"Özellikle arefe günleri kabristanlar çok kalabalık oluyor"

İzmir'den Batman'a kardeşinin mezarını ziyaret etmeye geldiğini söyleyen Hasan Dinç, " Kabristana, eşim ve Antalya'dan gelen kardeşimle beraber geldik. Kabristanın başında Yasin okuyup, dua ettik. Herkesin yakınlarının mezarını ziyarete geldiğini görünce çok sevindik. Mezarlığın böyle kalabalık olması, halkın değerlerine sahip çıktığının göstergesidir. Özellikle arefe günleri çok kalabalık oluyor. Annem ve babam sağken sürekli memlekete geliyordum ama şu anda bayramdan bayrama geliyorum. Herkese hayırlı bayramlar." diye konuştu.

"Buraya gelince hüzünlendik"

Yakınlarının mezarını ziyaret ettiklerinde hüzünlendiklerini ifade eden Halil İbrahim İleri ise, şunları söyledi:

"Bugün Ramazan Bayramı'nın arefesidir. Buraya akrabalarımızın kabirlerini ziyaret etmeye geldik. Mezarlarının başında Fatiha okuyup, dua ettik. Mezarlığa annem, babam, eşim ve teyzemin çocuklarıyla beraber geldik. Buraya gelince hüzünlendik, üzüldük ve duygusal bir hal aldık. Allah, herkesin ölmüşlerinin mekanını cennet eylesin inşallah." (İLKHA)

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Dr. Ömür: Türkiye'de kaza oranları yüksek, ilk yardım hayati önem taşıyor

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Kızılhaç: Gazze'de insani destek tamamen çökme eşiğinde

Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en yüksek seviyesinde

Bakan Tekin: Gençlerimizi değerlerle donanımlı yetiştiriyoruz

Mardin’de "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Satılan at, 10 km kat edip İnguşetya'da Müslüman sahibine geri döndü

İletişim Başkanı Altun’dan CHP’ye tepki: Cambaza bak taktiğiyle gündem saptırılıyor

Yeni teknoloji bin yıllık tartışma: Geçmişten günümüze yapay zekâ

Dünya birincisi hafızdan Batman’da Kur’an ziyafeti

Ticaret Bakanlığı nisan ayı dış ticaret verilerini açıkladı

İstanbul’da tarıma güçlü destek

Battalgazi'de mahallelerin çehresi değişiyor

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Ahlaki değerlerimiz tehdit altında

BM: Gazze sakinleri gıda ve içme suyuna erişimden neredeyse tamamen mahrum bırakıldı

Aynı anda 4 araca radar cezası kesebilen cihaz

İtalya vize randevuları ile ilgili resmi açıklama

Gündüz kuşağı programlarının durdurulması çağrısı yapıldı: Aile yapısı tehlikede!

Gazze’de gece yarısı baskınları: Siyonist hava desteğiyle gıda depoları yağmalandı

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus'ta sivilleri hedef aldı: 9 şehit

Narin Güran cinayeti davası 30 Mayıs'a ertelendi

SGK: Bazı mesleklerde yıpranma payı geçerli olmayacak

Özgürlük Filosu Koalisyonu: Gazze'ye yardım taşıyan geminin vurulması açık bir savaş suçudur

Afganistan heyelan: 20 ev yıkıldı

HAMAS: Özgürlük Gemisi'ne saldırı, siyonist rejimin devlet terörüdür

Savunma ihracatında yüzde 54 artışla yeni zirve

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ