• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

BBC, siyonist baskılarının ardından Gazze ile ilgili belgeseli platformundan kaldırdı

22 Şubat 2025, Cumartesi 14:04
22 Şubat 2025, Cumartesi 14:04
BBC, siyonist baskılarının ardından Gazze ile ilgili belgeseli platformundan kaldırdı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Britanya Yayın Kurumu (BBC), “Gazze: Bir Savaş Bölgesinde Nasıl Hayatta Kalınır” adlı belgesel filmini kendi platformu iPlayer üzerinden kaldırdı.

BBC, filmi geri çekme kararının, anlatıcı Abdullah’ın HAMAS hükümetinde bakan olan Eymen el-Yazuri’nin oğlu olduğunun ortaya çıkmasının ardından alındığını duyurdu.

Söz konusu kişi, Gazze Şeridi’ndeki idari komitede Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Eymen el-Yazuri’nin 13 yaşındaki oğlu.

BBC yayın kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, "Gazze: Bir Savaş Bölgesinde Nasıl Hayatta Kalınır filmi, anlatılması gereken önemli hikâyeleri aktarıyor; Gazze'deki çocukların yaşadığı deneyimleri ele alıyor. Ancak program hakkında sürekli sorular gündeme getirildi. Bu nedenle, yapım şirketi ile daha fazla inceleme yürütüyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, "Bu süreç devam ederken film iPlayer üzerinden erişime açık olmayacaktır." denildi.

Karar, Jewish Chronicle gazetesinin, belgeseldeki anlatıcı çocuğun Eymen el-Yazuri ile olan bağlantısını ortaya çıkarmasının ardından alındı. Ancak el-Yazuri'nin teknokrat olduğu, daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'nde çalıştığı ve 2006’daki HAMAS seçim zaferinden sonra kurulan hükümette Eğitim Bakan Yardımcılığı görevini üstlendiği belirtildi.

El-Yazuri, lisansüstü eğitimini İngiltere’de kimya alanında tamamladı ve yüksek lisans ile doktora derecelerini burada aldı.

Filmin yardımcı yönetmeni James Roberts, belgeselle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Bu belgesel ile Gazze halkının günlük yaşamını, bu çatışmadan nasıl sağ çıkmaya çalıştıklarını göstermek istedik. Çekimleri birkaç hafta önce, mevcut ateşkesin başladığı gün tamamladık.

Odak noktamız, üç çocuk ve yeni doğan bebeği olan genç bir kadındı. Onlar, 19 Ocak’ta Hamas ile israil arasındaki rehine takası anlaşması yürürlüğe girdiğinde sona eren bu savaşın mağdurlarıydı.

Çocukların nerede yemek bulduğunu, nerede uyuduğunu ve hayatta kalmak için neler yaptığını göstermek istedik."

Belgesel ayrıca, Gazze’nin el-Aksa Hastanesi’nde insanları kurtarmak için mücadele eden doktorların hikâyelerine de yer veriyor. İngiliz doktorlar, bu hastanenin Ocak 2024 itibarıyla Gazze’nin merkezinde çalışan tek hastane olduğunu ifade etti.

Çekimler genel olarak Gazze’nin güney ve orta bölgelerinde gerçekleştirildi. İşgalci rejim, bu bölgeleri sözde "insani bölge" olarak ilan etmiş ve Filistinlilere güvenlikleri için buraya gitmelerini söylemişti. Ancak BBC Doğrulama Ekibi'nin analizine göre, Mayıs 2024 - Ocak 2025 tarihleri arasında bu bölge yaklaşık 100 kez bombalandı. (İLKHA)

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız