• BIST 100

    16194,88%0,90
  • DOLAR

    44,35% 0,05
  • EURO

    51,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6490,42% 1,80
  • Ç. ALTIN

    10875,84% 1,18

BDDK'dan bankalara 11 maddelik talimat: Emekliye sms ile kredi!

09 Temmuz 2020, Perşembe 09:16
09 Temmuz 2020, Perşembe 09:16
BDDK
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

BDDK'dan bankalara 11 maddelik talimat: Emekliye sms ile kredi!

Kurum, ticari ve bireysel kredilerde yaşanan suistimallerin normalleşme döneminde yaşanmaması için bankalara yönelik 11 maddelik talimat hazırladı.

Bankalardan bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlamasını isteyen BDDK'ın talepleri kısaca şöyle: 

- Vade tarihi 2020 yıl sonuna kadar olan ödemelerine ilişkin öteleme taleplerinin karşılanmasını ve ötelenen nakit akışları için güncel piyasa şartlarına uygun fiyatlama yapın. 

- Kredi kartı aidat tahsilatına itiraz eden müşterilerin talebi doğrultusunda tahsilatın geçici bir süreyle erteleyin.

- Makul ve somut gerekçeler olmaksızın kredi kartı limitlerinin kısıtlanması ve kredi kartlarının nakit çekime kapatılması gibi uygulamalarda hakkında mevzuatın dışına çıkmayın.

- Uygulamalarınızda Tüketicinin Korunması Hakkında Kanununa ve ilgili alt düzenlemelere uygun hareket edin. 

- Krediye bağlı sigorta poliçelerinde temerrüt hâli gerçekleşince tazmin koşulları oluşup oluşmadığının kendiliğinden sorgulanması, varsa kredi geri ödemesinin sigorta poliçesinden kolayca karşılanmasını sağlayacak bir sistemi işletin. 

- 60 yaşın üzerindeki müşterilerin maaşlarını ATM'den tek seferde aylıklarını çekebilmeleri, şubelerden ve çağrı merkezlerinden hızlı ve yeterli hizmet almaları sağlanmalı. 

- Emeklilerin bankalarını değiştirmesi durumunda fiili engeller kaldırılmalı ve zamanında yerine getirilmeli.

Hazine Bakanı Albayrak:  Büyümeye ivme kazandıracak 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada BDDK'nin aldığı kararı değerlendirdi. Türkiye'nin dünyadaki örneklere kıyasla çok güzel bir sınav vermeye devam ettiğini belirten Albayrak, 'İyi günde sürdürdüğümüz birlik ve beraberliği zor zamanlarda sürdürme vakti. Türkiye kalkınma hedeflerine emin adımlarla ilerlerken bankalarımızın vatandaşlarımıza olan desteği büyümemize ivme katacaktır' dedi.


EMEKLİYE SMS İLE 80 BİN LİRA KREDİ

Covid-19 salgını sürecinde 10 milyondan fazla vatandaşa hizmet veren PTTBank emekliler için kredi musluğunu açtı. PTTBank yeni dönemde emekli maaş müşterilerine 1.250 lira ile 80 bin lira aralığında, 60 aya kadar vade seçenekleri ve uygun faiz oranlarıyla kredi imkânı sunuyor. Bu kapsamda nakit ihtiyacı olan emekli müşterilerin kredi talepleri 'PTT SMS Kredi' hizmetiyle SMS kanalı üzerinden alınmaya başladı. Emekli müşterilerin PTT yazıp boşluk bıraktıktan sonra T.C. kimlik numarası bilgilerini ekleyerek 3050'ye SMS olarak göndermesi gerekiyor. Başvuru onay sürecinin tamamlanmasının ardından kredi tutarları, şirket nezdindeki PTTBank hesaplarına aktarılarak kullanıma sunuluyor. PTT ayrıca kredi başvuru taleplerini yakın zamanda PTT ATM, PTT Mobil ve PTT İnternet Bankacılığı üzerinden de almaya başlayacağını açıkladı. 

3,7 MİLYON HANEYE YARDIM GÖTÜRDÜ

Öte yandan PTTBank, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinin başladığı mart ayından bugüne kadar 3,7 milyon adedi konutta teslim olmak üzere, 10 milyonu aşkın vatandaşa sosyal yardım ödemesi gerçekleştirdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile şirket arasında yapılan iş birliği kapsamında sosyal yardım ödemeleri, posta dağıtıcıları, kolluk kuvvetleri ve bekçilerle teslim edildi. Covid-19 salgınının Türkiye'de görüldüğü mart ayından bugüne kadar konutta 3,7 milyon adet ödeme konutta yapıldı. Vatandaşlar ayrıca 4 bine yakın PTT ATM'si ile birlikte toplam 19 bin 600'e yakın kamu ATM'sinden de ödemelerini kolaylıkla temin etti.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kütahya’da şap hastalığı nedeniyle 15 köy karantinaya alındı

Şanlıurfa’da tarihi eser operasyonu: 4 şüpheli hakkında işlem

Aksa Tufanı direnişçilerinden anlamlı video: Şehit Süleyman Ebu Hudayr'ın son anları paylaşıldı

Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 265’e yükseldi

Fransa’da yaklaşık 770 bin öğrencinin bilgileri sızdırıldı

Şanlıurfa’da hac yolculuğu öncesi eğitim başladı

Mersin’de hafif ticari araç devrildi: Bir yaralı

31 Mart 2026’da Türkiye 5G ile tanışıyor

İzmir’de baraj doluluk oranları yükselişte

İzmir’de ekmeğe zam

İran Kızılayı: Saldırılarda 5 yaş altı 66 çocuk şehit oldu

İzmir Karabağlar’da mobilya imalathanesinde yangın

Hürmüz Boğazındaki gerilim nedeniyle zirvelere çıkan benzin fiyatında düşüş

Kış lastiği uygulamasında 2026 takvimi netleşti

Mersin’de uyuşturucu satıcılarına operasyon: 4 tutuklama

Hava sıcaklıklarında önemli derecede değişim bekleniyor

Gaziantep'te tarihi geçmiş ürün satan işyerleri kapatıldı

Lizbon’da öğrenciler yükseköğretim talepleri için yürüdü

Türkiye’de elektrikli araç sayısı 400 bine yaklaştı

Batman'da üretim ve istihdamı artıracak destek paketi

Yatırım dolandırıcılığı soruşturması: 65 gözaltı kararı

Yahudi çeteler Kalkilya'da Filistinlilere ait ziraî depoyu ateşe verdi

Meta çocuk istismarını gizlemekle suçlu bulundu

HAMAS: Siyonist rejimin esirlere idam yasası vahşi bir adım

e-Avukat uygulaması kullanıma sunuldu

Bingöl'de korunma altındaki çocuklar Siyer-i Nebi heyecanı yaşadı

6 Arap ülkesinde fırtına ve sel alarmı: Umman’da can kaybı 7’ye yükseldi

Enerji krizinde suçlu kim? ABD-İngiltere hattı eleştiri altında

Şanlıurfa’da planlı elektrik kesintisi: Çok sayıda mahalle etkilenecek

Midelerinde uyuşturucu taşıyan 3 şahıs tutuklandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kütahya’da şap hastalığı nedeniyle 15 köy karantinaya alındı

Şanlıurfa’da tarihi eser operasyonu: 4 şüpheli hakkında işlem

Aksa Tufanı direnişçilerinden anlamlı video: Şehit Süleyman Ebu Hudayr'ın son anları paylaşıldı

Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 265’e yükseldi

Fransa’da yaklaşık 770 bin öğrencinin bilgileri sızdırıldı

Şanlıurfa’da hac yolculuğu öncesi eğitim başladı

Mersin’de hafif ticari araç devrildi: Bir yaralı