-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
BDDK'dan tasarruf finansman şirketlerine 1 ay süre
-
A+Buyut
-
A-Kucult
BDDK'dan tasarruf finansman şirketlerine 1 ay süre
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu kapsamında, tassaruf finansman şirketlerinin kuruma başvurarak, durumlarını kanun hükümlerine uygun hale getirmeleri için 1 ay süre verdiğini duyurdu.
BDDK, resmi sitesinde yaptığı açıklamada şu ifadeler eyer verdi:
Bilindiği üzere, 7292 sayılı “Finansal Kiralama, Faktoring Ve Finansman Şirketleri Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 04.03.2021 tarihi itibarıyla TBMM Genel Kurulunda kabul edilmiş ve 07.03.2021 tarihli ve 31416 saylı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Söz konusu düzenleme ile ülkemizde faaliyet gösteren Tasarruf Finansman Şirketleri, 6361 sayılı “Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu” (Kanun) kapsamında Kurumumuz düzenleme ve denetimi yetkisi altına alınmıştır.
Kanuna eklenen “Tasarruf finansman şirketlerinin intibak süreci” başlıklı Geçici 7 nci maddede, “Tasarruf finansman faaliyeti yürüten şirketlerin 1 ay içinde Kurumumuza başvuruda bulunmak ve durumlarını Kanun hükümlerine uygun hale getireceklerine veya müşteri hak ve menfaatlerini zarar uğratmadan tasfiye olacaklarına dair bir plan sunmak zorunda oldukları” hükmü yer almaktadır.
Bu itibarla, hâlihazırda tasarruf finansman faaliyeti yürüten tüm kişi ve kuruluşların 07.04.2021 tarihine kadar aşağıda yer verilen bilgi ve belgelerle, Kanun hükümlerine intibak etmek veya tasfiye olmak üzere Kurumumuza başvuru yapmaları zorunludur.
Zira mevcut durumda tasarruf finansman faaliyetinden kaynaklanan borç ve/veya alacakları bulunan ancak belirtilen tarihe kadar Kurumumuza henüz başvuru yapmamış olanlar hakkında Kanunun 46 ncı maddesi hükümleri uyarınca işlem tesis edilecektir.
Macaristan: Ukrayna AB'ye katılmayacak
Bayram yolculuğuna çıkacaklar öneri ve uyarılar
DSÖ: Hastane veya okul bombalamak savaş suçudur
İran Dışişleri Bakanı: Asla ateşkes ve müzakere talebinde bulunmadık
Hark Adası'nda petrol yüklemesi devam ediyor
İran ve Fransa Dışişleri Bakanları görüştü
Fransa gemileri İran'a karşı hiçbir saldırıya katılmayacak
Gaziantep'te otoombil bariyere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Afganistan'dan Pakistan'a misilleme operasyonları
Eskişehir Umut Kervanı'ndan yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık yardımı
Siyonistler Gazze'de polis aracını bombaladı: 8 şehit
Kazakistan'da halk referandum için sandık başında
Rusya'da iki tramvay çarpıştı: 13 yaralı
İngiltere'nin Hürmüz Boğazı çıkmazı
Kırşehir'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Batmanlı minik Eymen'den Gazze'deki kardeşlerine anlamlı bağış
Uşak merkezli operasyonda 12 şüpheli tutuklandı
HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Şani'den Kadir Gecesi mesajı
Diyarbakır’da sağanak yağış taşkınlara neden oldu
Mardin’de sağanak etkisini sürdürüyor: Dereler taştı, yollar göle döndü
HAMAS'tan Tubas'taki siyonist katliama tepki
İranlı kadından saldırılar karşısında dikkat çeken sözler: Filistinli çocuklar yıllardır bu şartlarda yaşıyor
Adalet Bakanlığı: Tüketici uyuşmazlıklarında arabuluculuk etkin çözüm sağlıyor
Gazze'de son 24 saatte 5 şehit ve 8 yaralı
Tünelde müzikli eğlenceye 180 bin lira ceza
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den Kadir Gecesi mesajı
Erakçi: ABD ve israilin bölge ülkelerine saldırdığına dair istihbaratımız var
Mart ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı
Araçlarda multimedya cihazı cezaları geçici olarak durduruldu
Yurt dışında yakalanan 72 firari Türkiye’ye getirildi
Yükleniyor






