• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,06
  • EURO

    48,81% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4831,03% -0,52
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Belediye Başkanı Geçit: Herkesin hayranlık duyacağı bir Çırmıhtı inşa ediliyor

21 Nisan 2025, Pazartesi 15:47
21 Nisan 2025, Pazartesi 15:47
Belediye Başkanı Geçit: Herkesin hayranlık duyacağı bir Çırmıhtı inşa ediliyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremlerde çok sayıda binanın yıkıldığı Yeşilyurt'un tarihi bölgelerinden Çırmıhtı'da yeni köy konutlarının temelleri atılmaya başlandı.

Depremde yıkılan ya da kullanılamaz hale gelen yapılar yerine inşa edilecek yeni evler, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanırken, diğer taraftan bölgenin tarihi dokusuna uygun mimari anlayışla hayata geçiriliyor. Yeni konutların, Kadim Çırmıhtı'nın sosyal ve ekonomik hayatına da canlılık kazandırması bekleniyor.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, kırsal konut projelerinin hızlı bir şekilde hayata geçtiği Çırmıhtı'da temelleri atılan yeni konutları incelediler.

AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, yeni konutların bölgenin tarihi kimliğini ön plana çıkartacak şekilde projelendirildiğini, evlerin tamamlandığı zaman Çırmıhtı'nın daha cazip bir hüviyete kavuşacağını söyledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise modern, dayanıklı ve çevre dostu şekilde inşa edilecek kırsal konutların, sadece birer yapı değil; aynı zamanda tarihi ve kırsal bölgelerin geleceğine yapılan güçlü yatırımlar olduğunu söyledi.

"Çırmıhtı'nın sosyal, kültürel ve tarihsel değerlerini yeniden ön plana çıkaracağız"

Çırmıhtı'nın yaşam kalitesini artırıp, turizm potansiyelini artırmak adına hayata geçen projelere belediye olarak her türlü konuda destek verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Geçit, "Uzun süren çalışmalar ve görüşmeler neticesinde kırsal konutlarımızın temellerini atmaya başladık, hayırlı olsun!" dileğinde bulunarak, yeni konutlarla birlikte Çırmıhtı'nın sosyal, kültürel ve tarihsel değerlerini yeniden ön plana çıkartacaklarına vurgu yaptı.

"Yoğun süren çalışmalar sonucu konutlarımızın temelli atılıyor"

Çırmıhtı'da toplam 458 binadan bir kısmının temellerinin atıldığını ifade eden Geçit, 6 Şubat depremlerinde büyük hasar alıp çok sayıda binanın yıkıldığı, tarihi ve turistik mekânlarıyla dikkat çekici özelliklere sahip Çırmıhtı'nın geçmişten bugüne uzanan güçlü potansiyelini yeniden ön plana çıkarmak için kırsal konut projelerinin büyük önem taşıdığını söyledi.

31 Mart seçimlerinde "Çırmıhtı'yı, Gündüzbey'i, Banazı'yı, Kileyik'i ve tarihi bölgeleri yeniden ayağa kaldıracağız" sözünü yerine getirmek için her türlü çaba ve gayreti gösterdiklerini hatırlatan Geçit, "Göreve geldiğimiz ilk dönem aldığımız Meclis kararlarımızın yanı sıra Ankara ve Malatya'da yaptığımız ciddi temaslar ve görüşmeler neticesinde imar uygulamalarımızla birlikte buradaki yapılaşmanın önünü açtık, kolaylaştırdık ve gerekli izinleri verdik. Bu süreci milletvekillerimiz, valimiz, büyükşehir belediye başkanımızla birlikte yürüttük. Sayın bakanımızın da çok büyük destekleri oldu, kendisine şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yoğun süren çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladık, konutlarımızın temelli atılıyor. Bölgenin kadim değerlerini ön plana çıkartacak, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına karşılık verecek konforlu, modern ve kaliteli yapılar inşa ediliyor. Buradaki evler sadece bir ev değil aynı zamanda bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkartacak şekilde tasarlandı. Kırsal konutlarımızın tüm aşamalarında destek ve katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, Çırmıhtı'nın tüm kadim değerlerini ön plana çıkartacak kırsal konutların yanı sıra diğer alt ve üst yapı yatırımlarıyla deprem yaralarının sarılacağını ve bugünden geleceğe daha güzel bir Çırmıhtı emanet edeceklerini söyledi. (İLKHA)

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Ukrayna, İngiltere ile 100 Yıllık Ortaklık anlaşmasını onayladı

Venezuela, ABD'yi FAO'ya şikâyet etti

Siirt’te patpat devrildi: 2 kişi yaralandı     

Samsun'da fındık bahçesine kenevir eken baba ve oğul tutuklandı

Buzağı ve çiğ süt destekleme ödemeleri için tarihler açıklandı

Çanakkale'de orman yangını

İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Şimşek, komisyonda yaşananları anlattı

Avustralya'dan Rusya'ya yeni yaptırım kararı

Arjantin'de on binler Milei'ye karşı sokağa çıktı

İTTİHAD, Terörsüz Türkiye Komisyonu'yla raporunu paylaştı: Hak, adalet ve kardeşlik temelinde çözüm...

Sema Silkin Ün: Gazze’nin tek umudu, Akdeniz’de yol alan özgürlük gemileridir

Tayland-Kamboçya sınırında gerginlik yeniden artıyor

Selim Açar: Şanlıurfa’nın acil ihtiyacı bütüncül imar planı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Tüm dünya ülkeleri Sumud Filosu'nu koruyacaklarına dair beyanatta bulunmalıdır

Kurtulmuş: Geçmişin tartışmalarına takılmadan, ortak kimlik ve değerler etrafında birleşmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netenyahu'ya Kudüs tepkisi: Bu topraklarda yüzyıllar boyunca adaletin kılıcı olduk

TOKİ sakinleri mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı