• BIST 100

    14292,72%0,97
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,18% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    9548,83% 0,71

Belediye Başkanı Taşkın: Belediye olarak enerjide önemli adımlar atıyoruz

19 Mart 2025, Çarşamba 17:03
19 Mart 2025, Çarşamba 17:03
Belediye Başkanı Taşkın: Belediye olarak enerjide önemli adımlar atıyoruz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Güneş enerji sistemiyle belediyenin ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 75'inin karşılanacağını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, 2026 yılında yapılacak yeni bir GES sahası ile ihtiyacın yüzde 100'ünü karşılayacaklarını söyledi.

Battalgazi Belediyesi tarafından Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi'nde yapımı süren, 20 dönümlük alan üzerine kurulu 970 kW gücündeki saha tipi GES'in kurulum aşamasında sona yaklaşıldı. Elektriksel kayıpları en aza indirerek daha verimli bir sistem oluşturmak amacıyla 800 volt mimarili bir güneş enerji santrali kuruldu. Projede 1.975 adet 585 watt bifacial panel ve 4 adet 330 kW inverter kullanıldı.

Tesisin bağlantı hattı kurulumu tamamlanma aşamasına gelirken, trafo köşkleri yerleştirildi ve tel çit imalatı tamamlandı. Panel yerleşiminin ise iki gün içinde bitirilmesi planlanıyor.

Güneş Enerji Santrali (GES) şantiyesinde incelemelerde bulunan Taşkın, çalışmaların hızla devam ettiğini, tesisinin bayramdan sonra faaliyete geçeceğini ve belediyenin ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 75'inin karşılanacağını müjdeledi.

Enerji İhtiyacının yüzde 100'ü karşılanacak

Şantiyedeki çalışmaları yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, faaliyete geçecek GES tesisi ile belediyenin enerji ihtiyacının büyük oranda karşılanacağını ifade ederek, "Belediye olarak enerjide önemli adımlar atıyoruz. Güneş enerji sistemiyle belediyemizin ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 75'ini karşılanacak. Tesisin hemen yanındaki 50 dönümlük alanda da yine bir santral projemiz daha var. 2026 yılında yeni bir GES sahası yatırımı yapacağız ve bu yeni yatırımla ihtiyacın yüzde 100'ünü karşılamış olacağız. 2026 yılı belediyemiz için önemli bir tarih olacak ve belediye olarak enerji ihtiyacımızın tamamını kendi GES tesislerimizden karşılamış olacağız. Belediyemiz sürdürülebilir enerji yatırımlarıyla örnek bir belediye olma yolunda emin adımlarla ilerliyor." şeklinde konuştu.

Battalgazi'ye yeni yatırımlar geliyor

Battalgazi Belediyesi’nin sadece enerji yatırımlarıyla değil, halkın ihtiyaçlarını karşılayacak projelerle de çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Taşkın, "Enerji alanında önemli bir yatırımı hayata geçirirken, ilçemize değer katacak diğer projeleri de vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Kilit Taşı Fabrikası'nın kurulumu sayesinde belediyemizin öz sermayesiyle yeni yollar ve kaldırımlar yaparak bütçemizi daha verimli kullanacağız. Bununla birlikte, insanımıza doğrudan dokunan yatırımları da ihmal etmiyoruz. İlçemizin en yoğun bölgelerinden biri olan Gelinciktepe'de inşa ettiğimiz Kadın Yaşam Merkezi gibi projeler, halkımıza önemli katkılar sağlayacaktır." dedi.  (İLKHA)

Gazze'de can kaybı 70 bin 665'e yükseldi

İzmir’de uyuşturucu operasyonlarında 46 şüpheli tutuklandı

AB'den Rusya'nın gölge filosuna yeni yaptırım kararı

Siirt’te okul kantinlerinde gıda denetimleri sıklaştırıldı

Benzinin litre fiyatına 2,02 liralık indirim

AB, Rusya'ya karşı yaptırım listesini genişletiyor

BAE destekli ayrılıkçılar Yemen'in güneyinde saldırılar başlattı

Bazı bölgeler için fırtına uyarısı

Bursa’da lise öğrencilerine yapay zeka eğitimi

Kayseri’de 104 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 4 tutuklama

Yaş meyve-sebze ihracatı Kasım ayında 518,7 milyon dolara ulaştı

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı'ndan yeni atanan İl Millî Eğitim Müdürüne ziyaret

Uzman Diyetisyen Korkmaz: Kilo vermede bilmeniz gerekenler

HAMAS liderlerinden Hamdan: Önümüzdeki aşama hareketin örgütsel yapısının gücünü ortaya çıkaracak

AB Konseyi, Belarus'a yönelik yaptırımların kapsamını genişletti

DASKEF'ten sürücülere 'kış' uyarısı: Kurallara uyun, dikkatli olun!

60 yıldır bakıra şekil veren Nihat Usta: İşin ustası olmak için uzun yılların ömürden gitmesi lazım

Aile terapisiyle dağılmak üzere olan aileler yeniden kuruluyor!

Gaziantep'te 1 milyon 550 bin lira değerinde gümrük kaçağı eşya ele geçirildi

Gaziantep'te ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 şüpheli yakalandı

Diyarbakır’da iş yerine yönelik saldırıyla ilgili 2 şüpheli yakalandı

Çekya hükümet kabul edildi

Şırnak’ta kar mesaisi devam ediyor

Ağrı'da durdurulan bir tırda yüklü miktarda sentetik ecza maddesi ele geçirildi

Belediye Başkanı Geçit: El sanatları bir milletin hafızasıdır

Batman İl Müftülüğünden fahri öğreticilere yönelik hizmet içi eğitim

Aralık ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı: 1 milyar 473 milyon lira destek

Batman'da çocuklar için Mevlana Haftası etkinliği düzenlendi

Batman kız yurdu öğrencilerinden ihtiyaç sahibi ailelere yemek desteği

Yeşilyurt Genç Meclis 2026 çalışma dönemi için yeni üyelerini arıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de can kaybı 70 bin 665'e yükseldi

İzmir’de uyuşturucu operasyonlarında 46 şüpheli tutuklandı

AB'den Rusya'nın gölge filosuna yeni yaptırım kararı

Siirt’te okul kantinlerinde gıda denetimleri sıklaştırıldı

Benzinin litre fiyatına 2,02 liralık indirim

AB, Rusya'ya karşı yaptırım listesini genişletiyor

BAE destekli ayrılıkçılar Yemen'in güneyinde saldırılar başlattı