EĞİTİM 25.08.2023 12:35:20 0

Belediye sayesinde 139 öğrenci üniversiteyi kazandı

Belediye sayesinde 139 öğrenci üniversiteyi kazandı
Haberi Sesli Oku

Belediye sayesinde 139 öğrenci üniversiteyi kazandı

Haliliye Belediyesi bünyesinde sunulan eğitim hizmetleri ile sınava hazırlanan 139 öğrenci üniversiteyi kazandı. Kendileri için tüm imkanların seferber edildiğini ifade eden gençler, Başkan Canpolat’a teşekkürlerini iletti.
Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın gençliğe önem verilmesi yönündeki talimatlarıyla öğrenciler geleceğe daha emin adımlarla hazırlanıyor.
Belediye bünyesinde bulunan kütüphane, etüt merkezleri ve üniversiteye hazırlık kurslarıyla sınavlara hazırlanan gençler, hayallerine bir adım daha yaklaşıyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen konu anlatımlarının yanı sıra sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışma fırsatı bulan gençler, soru çözümleriyle de eksik konularını tamamlıyor. Yıl boyu eğitim merkezlerinde sunulan imkanlarla üniversite sınavına hazırlanan gençler, Alan Yeterlilik Deneme Sınavı (AYT) ve Temel Yeterlilik Testinde (TYT) gösterdikleri başarı ile üniversiteli oluyor. Belediye bünyesindeki merkezler ile hem ders çalışma hem de ÖSYM formatındaki deneme sınavlarıyla kendilerini ölçme şansı yakalayan 139 öğrenci, YKS sonuçlarının açıklanmasıyla üniversitede istedikleri bölüme yerleşti. Lisans bölümlerinden 85, önlisans bölümlerinden 54 öğrenci üniversiteye yerleşirken; gençlerden 12’si tıp fakültesi, 6’sı diş hekimliği, 3’ü hukuk, 2’si eczacılık, 5’i mühendislik, 6’sı hemşirelik ve 26’sı öğretmenlik kazandı. Gençler başarılarıyla gururlandırırken, Türkiye 326’ncısı olan Ömer Faruk Bulut da, Haliliye Belediyesinin eğitim hizmetleriyle sınava hazırlanan gençlerden oldu. Hayallerindeki mesleği kazanan gençler, konu anlatımları, soru çözümleri ve tercih danışmanlığı ile Haliliye Belediyesi’nin hep yanlarında olduklarını ifade etti. Bu süreçte kendilerine verilen destek ile motive olduklarını belirten gençler, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkürlerini iletti.

Veysel Eroğlu Irak Özel Temsilciliği’ne atandı

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el Şara Fransa’da

Kars'ta iki aracın karıştığı kazada 1 ölü, 4 yaralı

Almanya Başbakanı Merz, Polonya'da Tusk ile Görüştü

Bakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Kastamonu'da trafik kazası: 4 yaralı

Sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü sınava hak kazanan adaylar açıklandı

Almanya'nın yeni Başbakanı Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi

Batman Gazze için ayakta: On binler sokağa döküldü

Fed faizi yüzde 4.50 seviyesinde sabit tuttu

Çin Devlet Başkanı Şi, Rusya'da

Rusya ile Venezuela stratejik ortaklık anlaşması imzaladı

HÜDA PAR’dan "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı" ile ilgili soru önergesi

HÜDA PAR Kapıköy Sınırı Kapısı’ndaki sorunları Meclis’e taşıdı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Sevgili: Sapkınlık suç sayılsın

Bakan Fidan, Varşova’ya gidecek

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Tüp bebek yapmak isteyen çiftlerimize bir imkân oluşturmamız gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Pakistan'dan nükleer savaş uyarısı

Malatya'da 10 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Bingöl’de trafik kazası: 7 yaralı

Panama'nın ABD ile imzaladığı askeri işbirliği anlaşması protesto edildi

Kızının doğumundan birkaç saat sonra bir gazeteci, işgal katliamında şehit oldu

BM: Nijerya'da 600 binden fazla çocuk açlık tehlikesiyle karşı karşıya

Malatya Valisi Yavuz: 100 bin 417 konut ve iş yeri inşa ediyoruz

İşgal rejimi, Gazze’de bir restoran ve pazarı bombaladı: Onlarca şehit

THY'nin İslamabad ve Lahor seferleri iptal edildi

Pakistan Dışişleri Bakanı Dar: Hakan Fidan, gece arayarak dayanışmasını iletti

Port Sudan’da donanma üssü hedef alındı

Irak Başbakanı Sudani, Türkiye’ye geliyor

Yükleniyor