• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Berberlerden bayram tıraşı için "Son güne bırakmayın" uyarısı

27 Mart 2025, Perşembe 07:26
27 Mart 2025, Perşembe 07:26
Berberlerden bayram tıraşı için
Tarih: 07:26 - 27 Mart 2025
Güncelleme: 07:26 - 27 Mart 2025

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala bayram alışverişi ve hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, berber salonlarında da hareketlilik erken başladı.

Vatandaşlar geleneksel bayram tıraşı için berberlerin yolunu tutarken, sektör temsilcilerinden dikkat çeken bir uyarı geldi. Özellikle küçük esnafın yoğun olduğu mahalle ve semt berberlerinde randevusuz müşteri akını yaşanıyor. Bazı işletmelerde randevular günler öncesinden dolarken, arife günü tıraş olmak isteyen vatandaşlar uzun bekleme süreleriyle karşı karşıya kalabilir.

Birçok berber salonu bu yoğunluğa hazırlıklı. Bazıları gece yarılarına kadar hizmet veriyor, kimi ise geçici personel takviyesiyle kapasitesini artırıyor. Ancak bu da sınırlı bir çözüm.

25 yıldır profesyonel olarak berberlik yapan İbrahim Sevinç, yoğunluğun daha şimdiden hissedilmeye başlandığını belirterek şunları söyledi:

"Bayrama sayılı günler kaldı. Bildiğiniz gibi, berberler için klasik arife yoğunluğu da başladı. Ancak müşterilerimizden bir ricamız var. Bu yoğunluktaki işleri son güne bırakmasınlar. Son gün geldiğinde ne yazık ki yeterince iyi hizmet veremiyoruz. Hem biz zor duruma düşüyoruz hem de müşteriler sıkıntı yaşıyor. Bu yüzden ricamız, tıraşlarını son bir haftaya yaymaları. Böylece hem onlar daha iyi bir hizmet almış olur hem de biz gönül rahatlığıyla daha kaliteli bir hizmet verebiliriz."

"Vatandaşlarımıza çağrımız, tıraşlarını son güne bırakmasınlar"

Sadece iş yükü açısından değil, kalite açısından da bu durumun hem berberi hem müşteriyi zorladığını belirten Sevinç, "Son gün geldiğinde ise bazen sıkıntılar yaşanıyor. Tanıdıklarımızdan, arkadaşlarımızdan bu konuda sitem dolu sözler duyuyoruz. 'Ben şu saatte gelecektim, ben randevu almıştım' diyorlar. Ancak bakıyorsunuz, burada bekleyen başka müşteriler de var ve onlar da sıraya girmek istiyor. Biz de onların arasında zor durumda kalıyoruz. Bu noktada hem anlayış hem de sabır bekliyoruz. Çünkü biz de bir insanız ve ekmek paramız için hizmet veriyoruz. Sonuçta hiçbir berber arife günlerinde çalışmak istemez ama mecburiyetten ekmek parası için herkes bu yoğunluğu kabul etmek zorunda kalıyor. Vatandaşlarımıza çağrımız, tıraşlarını son güne bırakmasınlar."  çağrısında bulundu.

"Son arife günü bizim için daha yoğun olacak"

Yavaş yavaş arife yoğunluğunun başladığını ifade eden Diyar Nas, "Tabii son arife günü bizim için daha yoğun olacak, ama bizim de Siirt halkından ricamız, bayram tıraşlarını son güne bırakmasınlar. Bu hem bizim hem de onlar için çok daha iyi olacak. Şu anda saç, sakal ve yıkama işlemi 300 TL, fiyatlar fazla yüksek değil. Daha yüksek fiyata tıraş yapanlar da var, ama standart saç tıraşının fiyatı 150 TL. Halkımıza, sizin aracılığınızla çağrıda bulunuyorum. Tıraşlarını son güne bırakmasınlar." diye çağrıda bulundu.

Bayrama sayılı günler kaldığı için berberlerde büyük bir yoğunluk yaşandığını ifade eden Nevzat Bakır, sıkıntı yaşamak istemeyenlerin tıraşlarını erken yaptırmalarını, son güne bırakmamalarını önerdi.

"Sıra ve zaman sıkıntıları yaşanıyor"

15 yıldır berberlik mesleğini icra ettiğini ifade eden Berber Vedat Güneş, bayram tıraşı son güne bırakıldığında her şeyin üst üste geldiğini, sıra ve zaman problemi yaşandığını belirterek, Siirtli vatandaşlardan bayram tıraşlarını son güne bırakmamalarını istedi.

Bayram öncesi yoğunluğa yakalanmamak için tıraş olmaya geldiğini, ancak buna rağmen yoğunluğun başladığını ifade eden müşteri Nurullah Merakçı, "Berberler son güne kaldığında yoğunluk nedeniyle yetişemiyor. Bu yüzden 3 gün önceden tıraş olmak istedim. Yoğun olunca istediğimiz hizmeti de alamıyoruz. Şimdiden herkesin bayramını kutluyorum." dedi. (İLKHA)

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı