• BIST 100

    10897,18%-1,48
  • DOLAR

    42,08% 0,09
  • EURO

    48,42% -0,11
  • GRAM ALTIN

    5392,75% -0,52
  • Ç. ALTIN

    8838,96% -0,95

BES ailelerin tasarruf bilincini artıracak

07 Nisan 2021, Çarşamba 22:59
07 Nisan 2021, Çarşamba 22:59
BES ailelerin tasarruf bilincini artıracak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

BES ailelerin tasarruf bilincini artıracak

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) ekonomik ve toplumsal sürdürülebilirliğin anahtarı olduğunu belirterek “18 yaş düzenlemesiyle BES, yaşamın daha fazla içinde olacak. Aileler, çocuklarının hem eğitim hem de diğer ihtiyaçları için BES’le tasarruf edebilecek. Milyonlarca çocuk ve gencin sisteme dahil edilmesiyle BES, ailelerin en güçlü tasarruf alternatifi olacak” dedi

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, BES’in ekonomik ve toplumsal sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik çok önemli bir sorumluluğu üstlendiğini hatırlatarak, “BES 2002’den beri hayatımızda var. Bugüne kadar 10 milyondan fazla kişi girdi. Gönüllü olan üçüncü basamakta halihazırda yaklaşık 7 milyon kişi aktif olarak devam ediyor. OKS ile birlikte 6 milyon çalışanın da bulunduğu ikinci basamak ile birlikte yaklaşık 13 milyon kişiyi kapsayan bir tasarruf sisteminden bahsediyoruz. BES’te 156 milyar TL’lik de fon söz konusu. 2020 yılında enflasyonun üzerinde sağladığı getirilerle BES, tercih edenleri sevindiren bir sistem olmayı sürdürüyor. Yüzde 25 devlet katkısı ayrıca hiçbir tasarruf aracında olmayan çok önemli bir avantaj sunuyor. Tüm bunları düşününce BES’in hem ekonomide hem de sosyal yaşamdaki anahtar rolü daha iyi anlaşılabilir. BES, gösterdiği performansla, Türkiye’nin lider tasarruf ve gelecek planlama aracı olduğunu ispatladı. Özellikle pandemiyle geçirdiğimiz son bir yıllık süreçte, bireysel tasarrufun önemi, herkes tarafından çok daha iyi görüldü. Enflasyonun üzerinde getiri sağlayan emeklilik fonları ile sadece tasarruf sahipleri değil sektör de, Türkiye ekonomisi de yukarı yönlü bir ivme yakaladı” dedi.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER TASARRUFU SAHİPLENECEK

Ekonomik reform paketiyle planlamaya alınan düzenlemelere de değinen Ayhan Sincek, “Sektör olarak düzenlemeler bizleri memnun etti. Özellikle 18 yaş altı 23 milyon gencimizin yarınlarını BES ile güvence altına alma imkanı oluştu. Bu doğrultuda bireysel emeklilik sisteminin kapsayıcılığı yüzde yüze ulaşacak. Gençlerin sisteme dahil edilebilecek olmasıyla BES’in sosyal yaşamdaki rolü daha önemli hale gelecek. Ebeveyn, çocuğu için küçük yaşta BES yaptırırsa, belirli safhada hem eğitim hem de diğer ihtiyaçlar için ciddi katkı yapacak tasarrufa ulaşabilir. Tasarrufun farkındalığı daha erken yaşlarda anlaşılmaya başlayacak. Tasarruf etme ve gelecek planlamaya yönelik bilgi ve beceriler, çocuklar ve gençler tarafından da giderek daha çok sahiplenilecek. Yeni düzenlemeyle birlikte 2-3 yıl içinde BES’e katılımın gençlerde de çok ciddi sayılara ulaşılacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

FİNANSAL OKURYAZARLIK VE TASARRUF BİLİNCİ KÜÇÜK YAŞLARA İNECEK

Sincek sözlerine şöyle devam etti; “Finansal okuryazarlık, tasarruf alışkanlıkları bilincinin artması… Bu konuların ilkokul ve ortaokul seviyesinde Milli Eğitim müfredatına girmesinden yıllardır bahsederiz. BES’in 18 yaş altına açılmasıyla birlikte aile içinde bu konular daha fazla konuşulmaya başlanacaktır. Bununla birlikte burada bir farkındalık ve bilinçlenme söz konusu olacaktır. 18 yaş altı çocuklar tasarruflarının nasıl korunup artacağının, fonların ve sabit getirinin ne olduğunu merak edecek ve bu merak araştırmayla birlikte bilinçlenmeyi beraberinde getirecektir.

Ayrıca ekonomik reform paketinde mevzubahis olan düzenlemeyle sandık, vakıf ve dernek gibi kuruluşlardaki emeklilik birikimlerinin, 2023 sonuna kadar bireysel emeklilik sistemine aktarımına imkân tanınacak. Tahminler, 10 milyar liralık bir birikimin sisteme aktarılacağı yönünde… Bu sistemin kapsayıcılığı anlamında olumlu bir adım. Hem sistem için hem de tasarruf sahipleri açısından daha yüksek getirilerin, daha iyi sonuçların ortaya çıkacağına inanıyorum.”

FAİZSİZ BES’TE ÖNCÜYÜZ

Katılım Emeklilik olarak katılım sigortacılığının ve faizsiz BES’in öncü markası olduklarını hatırlatan Sincek, “BES’te 3 milyar 948 milyon TL fon büyüklüğüne, 770 bin BES sözleşmesine ve 190 bin sigorta sözleşmesi adedine ulaştık.Hayatın her alanında sunduğumuz hizmetlerle milletimizin geleceğini güvence altına almak için çalışıyoruz.7 yaşında genç bir şirket olmamıza rağmen, BES’in ve katılım sigortacılığının daha geniş kesimlere ulaşması için en ön safta ilerliyoruz. Sadece tasarrufta ve emeklilikte değil sağlıktan eğitime hayatın her alanına dokunan yenilikçi ürünlerimizle katılımcılarımızı korumaya, onlarla birlikte büyümeye devam ediyoruz.” dedi.

Emekli İmam-Hatip Yenigün: Boykot bir protesto değil, vicdani bir harekettir

Aile Bakanlığı ile Şili arasında iş birliği anlaşması

Prof. Dr. Tarhan: Anlam ve amaçsızlık beyin orkestrasını bozar

Yılsonu kampanyalarında indirim tuzağı: Bindirilmiş fiyatlarla tüketici aldatılıyor

Patlayan lastiği değiştirirken tırın altında kalan şoför hayatını kaybetti

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Türkiye'nin geleceği gençlerle şekillenecek

Batman'da kaçak et kesimine operasyon

Bingöl'de elektrik akımına kapılan işçi ağır yaralandı

Malatya'da patates hasadı şenliği düzenlendi

Motosikletlerde "koruyucu eldiven" zorunluluğu getirildi

İl Millî Eğitim Müdürü Ciğer, Balpınar Belediye Başkanı ile okul ziyaretlerinde bulundu

Gercüş Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunuldu

Lisanslı depolarda ürün miktar tespit denetimi gerçekleştirildi

Ahmed-i Hani Mesire Alanı hizmete açılıyor

112 Acil Çağrı Merkezi ile MEM arasında iş birliği protokolü imzalandı

Rusya: Hava savunma sistemleri, 85 Ukrayna dronunu düşürdü

Seyir halindeki tırdan hayvan çalan şüpheliler yakalandı

Gıda denetimlerinde 2 bin 125 işletmeye 157 milyon lira ceza

Diyarbakır’da Organ Bağışı Haftası’nda öğrencilere farkındalık eğitimi

Sason'da yeni "Merkez Cami" açılışa hazırlanıyor

Konya’nın son saraç ustası İhsan Digilli: Bu meslek kaybolmaya mahkûm

Siirt’te diş alarmı: Çocuklarda çürük oranı artıyor

Kamu görevlisi yalanıyla dolandırıcılık yapan şahıs suçüstü yakalandı

Batman-Diyarbakır yolunda bitmeyen çile

Adana’da trafik denetimlerinde 12 bin 192 sürücüye ceza

Anadolu’nun en büyük sanayi buluşması Konya’da başlıyor

Malatya tarihinin en büyük "suç örgütü" davası görülmeye başlandı

UNRWA: Gazze'de yaklaşık 100 binada 75 bin Filistinli barınıyor

Başkan Geçit: Çilesiz ve Karakavak taziye evlerimizi yakın bir zamanda hizmete sunacağız

Bursa'da organ bağışlayanlar için mevlit programı düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Emekli İmam-Hatip Yenigün: Boykot bir protesto değil, vicdani bir harekettir

Aile Bakanlığı ile Şili arasında iş birliği anlaşması

Prof. Dr. Tarhan: Anlam ve amaçsızlık beyin orkestrasını bozar

Yılsonu kampanyalarında indirim tuzağı: Bindirilmiş fiyatlarla tüketici aldatılıyor

Patlayan lastiği değiştirirken tırın altında kalan şoför hayatını kaybetti

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Türkiye'nin geleceği gençlerle şekillenecek

Batman'da kaçak et kesimine operasyon