• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Beşar Esad hakkında Şam'da suç duyurusu

GÜNDEM 9.01.2025 19:53:28 0
Beşar Esad hakkında Şam

Hukukçu Gülden Sönmez ve Avukat Cihat Gökdemir, Beşar Esad ve yönetiminin Suriye'de yaptığı zulümlerle ilgili Şam'da suç duyurusunda bulunun Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne daha önceki başvurularla ilgili çağrı yaptı.

Hazırladıkları suç duyurusu dilekçesi ile birlikte Şam Adliyesi'ne giden hukukçular, savcılığa sundukları dilekçe sonrasında adliye önünde yaptıkları açıklama ile Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne çağrı bulundu.

İnsan hakları alanında çalışan avukatlar olarak 2017 yılında birçok savaş mağdurunun yaşadığı zulümlerle alakalı bir çalışma başlattıklarını kaydeden Avukat Gülden Sönmez, "Sednaya Hapishanesi'nde veya 235 numaralı askeri istihbaratın sorgu merkezlerinde kalan, işkenceden hayatını kaybetmiş veya bir şekilde çıkmış olan, varil ve misket bombalarıyla hayatını kaybeden, yaralananlar dahil olmak üzere bazı mağdurlar bize yetki verdi. Bu yetkiye dayanarak, her birinin ifadelerine detaylıca çalışarak 7 Mart 2019 yılında Lahey'den bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne bir başvuru yapmıştık. Bu başvuruda bin 183 Suriyeli savaş mağdurunun dosyası vardı. Bu dosya içerisine hem Suriye insan hakları kuruluşları hem de müvekkillerin bize sunduğu delilleri ekledik. Bu dosyalar hala açık. Suriye Roma Anlaşması'na taraf olmadığı için bu yargılamanın yapılamayacağı söylenmişti. Oysa bugün Uluslararası Ceza Mahkemesi savcısı Kerim Han, rahatlıkla bu suçlara karşı soruşturma, yargılama başlatabilir ve tutuklama kararı da verilebilir. Şimdi tüm uluslararası topluluğun talebi üzerine bu soruşturmanın aktif bir şekilde yürütülmesi, Beşar Esad ve bizim suç duyurusunda bulunduğumuz üst düzey 17 askeri ve siyasi yetkili dahil olmak üzere suçluların yargılanmasının zamanı geldi." dedi. (İLKHA)

,

Anahtar Kelimeler: beşar esad hakkında şam'da suç duyurusu

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ