• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,37% 0,08
  • EURO

    45,48% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4305,94% 0,50
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00
Besni’de çiftçilere Antep Fıstığı fidanı dağıtıldı
GÜNDEM
Tarih: 2.12.2022 18:05
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Besni’de çiftçilere Antep Fıstığı fidanı dağıtıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Besni’de çiftçilere Antep Fıstığı fidanı dağıtıldı

Adıyaman’ın Besni ilçesindeki çiftçilere Antep Fıstığı fidanı dağıtımı yapıldı.
Besni’de gerçekleşen fidan dağıtım törenine Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Besni Belediye Başkan Vekili Mehmet Kasap, İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, AK Parti ilçe Başkanı İsmail Sümer, ilçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kösekul, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, il genel meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Yüzde 70’i Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi yüzde 30’u ise çiftiler tarafından karşılanan ve 180 bin TL değerindeki 18 bin adet Antep Fıstığı fidanı protokol üyeleri tarafından çiftçilere tek tek dağıtıldı.
120 Çiftçiye dağıtılan fidanlarla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Mahmut Çuhadar, “Biz üreterek büyüyeceğiz. Biz kaliteli üretim yaparak büyüyeceğiz ve o üretimini yaptığımız şeylerinde tarım mamullerinin de katma değerini oluşturacak tesislere ihtiyacımız var. Biz burada fidanları çitçilerimize dağıtacağız ama çiftçilerimiz bakacak verim elde edecekler ama sattıklarında da sattıkları adam 2-3 mislini kazanç sağlamayacak, çiftçimiz köylümüz 2-3 mislini kazanacak. Yani onun ürettiği tarım mamullerinin değerlendirileceği tesislere de ihtiyacımızı var. Artık bundan sonraki hedefimiz gayemiz yapmamız gereken tarım ürünlerini daha iyi değerlendirecek küçük sanayi tesislerine ihtiyaç var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Tarım mükemmeliyet merkezi de kuruyoruz. Gölbaşında bir hurma kurutma tesisi kurduk. Yine burada üzüm işlemese tesisi kuruluyor. Bunlar devam edecek. Çiftçimizin cebine giren her fazladan miktar bizim için önemli. Çünkü üreterek büyüyeceğiz. Tarım ürünleri artık dünyada savaş nedeni olacak kadar önemli hale geldi. Sular savaş nedeni olacak denilirdi ama insanların yiyeceğe ulaşımı çok önemli. O yüzden bu tarımsal sektörlerdeki destekler küçük gibi görülüyor ama değerli. Çünkü biliyoruz ki Antep Fıstığı diye lanse edilen fıstığın aslı Besni’nindir. Bizim eksikliğimiz ki Besni Fıstığı olarak tanıtamamışız. Antep Fıstığı olmuş yerleşmiş. Bundan sonra inşallah Besni Fıstığını nasıl değerlendiririz onun çalışmalarını hep birlikte yaparız. Emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu fidanların dağıtılacağı çiftçilere de bereketli kazançlar diliyorum” diye konuştu.
[gallery ids=',65462']

Siyonist işgalciler Nablus'ta cami bastı

İran Tel Aviv'i vurdu, siyonist rejim Tebriz'e saldırdı

Altın fiyatları dalgalı seyirde

Adana'da kontrolden çıkan araç bariyerlere çarptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Kuzey Ege'den Doğu Anadolu'ya kuvvetli rüzgâr uyarısı

Gözler faiz kararına çevrildi: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor

Macron: İran'da rejimi zorla değiştirmek stratejik bir hata

G7’den ‘kendini savunma’ çıkışı: Siyonistlerin işgal ve saldırıları meşrulaştırılıyor

Axios: Netanyahu, Trump'ı İran'a saldırıya teşvik ediyor

Gazze'de katliam bitmiyor: 55 şehit

İngiltere, Tel Aviv ve Kudüs'teki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Trump'tan küstah tehdit: Tahran derhal tahliye edilmeli, anlaşmayı imzalamalıydılar

Siyonist rejimde 24 bina yerle bir oldu, binlerce kişi tahliye edildi

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist işgalciler Nablus'ta cami bastı

İran Tel Aviv'i vurdu, siyonist rejim Tebriz'e saldırdı

Altın fiyatları dalgalı seyirde

Adana'da kontrolden çıkan araç bariyerlere çarptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Kuzey Ege'den Doğu Anadolu'ya kuvvetli rüzgâr uyarısı

Gözler faiz kararına çevrildi: Ekonomistler sabit kalmasını bekliyor