• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,84% -0,02
  • EURO

    43,69% 0,77
  • GRAM ALTIN

    4032,80% 0,81
  • Ç. ALTIN

    6601,79% 0,78

BESO Başkanı Çiftçi: Ulusal marketler yerel esnafı bitirme noktasına getirdi

EKONOMİ 26.08.2024 11:47:43 0
BESO Başkanı Çiftçi: Ulusal marketler yerel esnafı bitirme noktasına getirdi

Sason ilçesindeki esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyen Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, zincir marketlerin yerel esnafı bitirme noktasına getirdiğini söyledi.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte esnaf ziyaretleri kapsamında Sason ilçesine ziyarette bulundu.

Burada esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyen BESO Başkanı Çiftçi, ardından Sason Belediye Başkanı İrfan Demir’i ziyaret etti.

Ziyarette esnafın sorun ve taleplerini görüşen Çiftçi, "Yönetim kurulu üyelerimiz ile Sason ilçemizdeki esnafımızı ziyaret ettik. Esnafımızın sorun, istek ve taleplerini dinleyerek çözümü için yetkililere ulaşmaya çalışacağımızı belirttik. Batman merkezde ve tüm ilçelerimizde yerel esnafın ulusal marketlerden çok şikayetçi olduklarını gördük. Her cadde başında bir tane ulusal marketin olması günden güne yerel esnafımızı bitiriyor ve zor durumda bırakıyor. Yerel esnafımız, bakkalımız ve marketlerimiz iş yapamıyor ve kısa bir zamanda kapatmak zorunda kalıyorlar." dedi.

"Yerel esnafı korumak için ulusal marketlerin çalışma saatleri kısıtlanmalı"

Esnafın da işsizler ordusuna katıldığını ifade eden Çiftçi, "Yıllarca esnaflık yapan bir kişinin başkasının yanında çalışması zor geliyor. Yerel esnafı korumak için ulusal marketlerin çalışma saatleri kısıtlanmalı, pazar günleri kapalı olmalı ve her kalemden ürünleri satmamaları gerektiğini söylüyoruz. Buna acilen bir çözüm veya düzenleme getirilmesi elzemdir. Özellikle kota getirilmesini istiyoruz. Yoksa tüm esnaflarımız birer birer iş yerlerini kapatacaklar ve bu ileride büyük sorunlara sebep olacaktır. Esnaf ziyaretlerimiz sonrasında Sason esnafımızın sorunlarını görüşmek üzere Sason Belediye Başkanı Sayın İrfan Demir’i ziyaret ederek sorun ve taleplerimizi ilettik." diye konuştu.

"Esnafa sahip çıkılmalı"

Açıklamasının devamında Çiftçi, "Özellikle Sason’da açılan ulusal marketlerin küçük esnafı çok zor durumda bıraktığını, bundan sonra başka şubeleri açılmasına müsaade edilmemesini talep ettik. Başkanımız da Sason’un yerlilerinden olduğundan dolayı esnaflarımıza sahip çıkmalıdır ve çıkacağından şüphemiz yoktur. Başkanımızın küçük esnafımızı ayakta tutabilmek için elinden geleni yapacağını belirtti ve ilgilendi. Yerel esnafımız için elimizden ne gelirse yapacağız. Yakında da yerel esnafı desteklemek için de kampanyalar başlatacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Pakistan ve Hindistan askerlerini geri çekme konusunda anlaştı

Gana'da 4 kişide M çiçeği vakası tespit edildi

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Çin denizden uzaya 4 uydu gönderdi

Pakistan’ı fırtına ve dolu vurdu: 3 can kaybı

Karadeniz'deki Rus doğal gaz platformlarına saldırı

Muğla açıklarında 33 düzensiz göçmen kurtarıldı

BM: Gazze’deki aileler hayal bile edilemez yıkımla karşı karşıya

Eski madde bağımlısı Ahmet Öteleş: Yaşadığımız kötü şeylerin sebebi maneviyat eksikliğidir

Gazze'de can kaybı 53 bin 486'ya yükseldi

Uzmanlardan uyuşturucu uyarısı: Bağımlılık aileyi de bireyi de tüketiyor

Sudan'da Dr. Kamil İdris başbakan olarak atandı

Hakkari'de şap hastalığı alarmı

Hafif ticari araç ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik bağımlı değil, hür olmalıdır

Trump'la görüşen Putin'den ateşkes açıklaması

Drift yapan sürücüye 73 bin lira ceza

Husumetliler arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 1 ölü, 2 yaralı 

DSÖ'den Gazze'de açlık uyarısı: 2 milyon insan açlıktan ölüyor

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı kapılarını açıyor

Portekiz'de seçimleri Demokratik İttifak kazandı

Adana'da asayiş uygulamalarında aranan 559 şahıs yakalandı

Çin’de şiddetli yağışlar nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti

İspanya Başbakanı, Gazze'deki soykırım nedeniyle işgalci rejime Eurovision yasağı çağrısında bulundu

Endonezya’da altın madeninde heyelan: 1 ölü, 19 kayıp

Manş Denizi’nde göçmen botu battı: 1 ölü

Şırnak’ta köy okulları robotik kodlama ile buluştu

Mardinli 192 hacı adayı dualarla uğurlandı

İran: Uranyum zenginleştirmesini durdurmayız

İspanya Başbakanı Sanchez, Türkiye'ye geliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ