• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Beyaz Saray'da gizli görüşme: Gazze için ABD, Katar ve siyonist rejim masada

10 Temmuz 2025, Perşembe 07:49
10 Temmuz 2025, Perşembe 07:49
Beyaz Saray
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

ABD, Katar ve siyonist rejim temsilcileri Beyaz Saray'da gizli bir görüşme gerçekleştirerek Gazze'de ateşkes için kalan anlaşmazlıkları masaya yatırdı. Görüşmelerde siyonist rejimin hazırladığı askeri harita reddedildi.

ABD merkezli Axios haber sitesinin aktardığına göre, Gazze'de kalıcı bir ateşkes sağlanması amacıyla Beyaz Saray'da ABD, Katar ve siyonist rejim yetkilileri arasında gizli bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, hala aşılmamış temel anlaşmazlıklar tartışıldı; ancak müzakerelerin genel seyrinin olumlu yönde ilerlediği bildirildi.

Habere göre, ABD'nin Orta Doğu temsilcisi Steve Witkoff, üst düzey bir Katarlı yetkili ve Netanyahu'nun kıdemli danışmanı Ron Dermer'le bir araya geldi. Görüşmede odak noktası, siyonist ordunun Gazze'deki yeniden konuşlanma planı oldu.

ABD ve Katar'dan Netanyahu'ya ret

ABD ve Katar tarafı, siyonist rejimin sunduğu askeri yeniden konuşlanma haritasını kesin bir dille reddetti. Katarlı yetkili, bu haritanın HAMAS tarafından da kabul edilmeyeceğini belirterek, anlaşmanın bu nedenle çökebileceği uyarısında bulundu ve başarısızlık durumunda Katar'ın sorumlu tutulmaması gerektiğini vurguladı.

ABD'li temsilci Witkoff ise haritanın, aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in vizyonuna benzediğini ve Washington için kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Yeni harita, yeni ivme

Görüşme sonrası siyonist tarafın daha geniş kapsamlı bir geri çekilme içeren yeni bir harita sunduğu ve bu adımın müzakerelere ivme kazandırdığı bildirildi. Axios'a konuşan kaynaklara göre, hâlâ bazı boşluklar bulunsa da taraflar çözüm yolunda ilerliyor.

ABD Başkanı Donald Trump da Netanyahu ile yaptığı son görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta içinde Gazze'de ateşkes sağlanması için "çok iyi bir fırsat" olduğunu söyledi.

ABD destekli plan: 60 günlük ateşkes

ABD'nin desteklediği ateşkes planı, 60 günlük bir çatışmasızlık sürecini, esirlerin kademeli olarak serbest bırakılmasını ve siyonist ordunun bazı bölgelerden geri çekilmesini içeriyor.

Plan, aynı zamanda savaşın tamamen sona erdirilmesi için siyasi müzakerelerin başlamasını da öngörüyor.

Tüm bu görüşmelere rağmen, siyonist rejimin ABD desteğiyle 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yürüttüğü soykırımda şu ana dek 194 bini aşkın Filistinli şehit oldu ya da yaralandı.

Şehitlerin çoğunu kadınlar ve çocuklar oluştururken, 11 binden fazla kişi hâlâ kayıp. Yüz binlerce kişi evsiz kalmış durumda ve insani kriz derinleşerek sürüyor. (İLKHA)

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Belarus-Polonya sınırında 4. tünel tespit edildi

IHO EBRAR'dan Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Pentagon: Suriye-ABD ortak devriyesine yönelik saldırıda 2 ABD askeri ve 1 sivil hayatını kaybetti

Rusya: Moskova’nın dondurulan varlıklarına yönelik misilleme adımları gecikmeyecek

Muğla açıklarında 29 düzensiz göçmen kurtarıldı

Giresun'da trafik kazası: 5 yaralı

AB’nin Rus varlıklarını kullanma planına 4 ülke karşı çıktı

Ağrı Karma Yaşam Projesi'nde ön talep süreci başladı

HAMAS: İşgalciler ateşkesi kasten baltalamaya çalışıyor

Siyonist işgalcilerin Gazze'de bir araca düzenlediği saldırıda 4 kişi şehit oldu

Bolivya eski devlet başkanı tutuklandı

Kamboçya, Tayland ile tüm sınır geçişlerini askıya aldı

Malatya'da rezerv alan inşaatında iş kazazı: 1 ağır yaralı

Endonezya'da sel felaketi: Can kayıpları artıyor

İstanbul'da "Sosyal Hizmet Kongresi" gerçekleştirildi

Venezuela: ABD'nin amacı Latin Amerika ve Karayipler'de savaş çıkarmak

"Ümmetin Minberlerinden Mescid-i Aksa'ya" konferansı İstanbul'da başladı

Ukrayna’daki savunma sanayi işletmeleri Kinjal füzeleri ile vuruldu

Fransa'da çiftçi eylemleri ülke geneline yayılıyor

Etüt merkezinde haftalık deneme sınavları başladı

Güneş: Bugün gençlerimizin en büyük ihtiyacı; aidiyet duygusu, doğru rol modeller ve samimi rehberliktir

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapanlara operasyon: 28 tutuklama

Prof. Dr. Kavlak: Çocukların ve gençlerin İslam’ı yaşayarak öğrenmeleri kalıcı bir etki oluşturur

Adalet Bakanı Tunç: Yasa dışı bahis ve kumar suçlarında cezalar artırılacak

Van Çevre Yolu’nun iki etabı trafiğe açıldı!

Yaparak Yaşayarak Öğrenme Merkezi çocukları geleceğe hazırlıyor

Yetimler Vakfı Kahramanmaraş'ta yetimlerin yüzünü güldürdü

Konya’da Türkiye’de bir ilk: Siyer Sergisi yoğun ilgi görüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Belarus-Polonya sınırında 4. tünel tespit edildi

IHO EBRAR'dan Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Pentagon: Suriye-ABD ortak devriyesine yönelik saldırıda 2 ABD askeri ve 1 sivil hayatını kaybetti

Rusya: Moskova’nın dondurulan varlıklarına yönelik misilleme adımları gecikmeyecek

Muğla açıklarında 29 düzensiz göçmen kurtarıldı

Giresun'da trafik kazası: 5 yaralı