Beyaz Saray'da gizli görüşme: Gazze için ABD, Katar ve siyonist rejim masada

Tarih: 10.07.2025 07:49 Güncelleme: 10.07.2025 07:49
Beyaz Saray
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

ABD, Katar ve siyonist rejim temsilcileri Beyaz Saray'da gizli bir görüşme gerçekleştirerek Gazze'de ateşkes için kalan anlaşmazlıkları masaya yatırdı. Görüşmelerde siyonist rejimin hazırladığı askeri harita reddedildi.

ABD merkezli Axios haber sitesinin aktardığına göre, Gazze'de kalıcı bir ateşkes sağlanması amacıyla Beyaz Saray'da ABD, Katar ve siyonist rejim yetkilileri arasında gizli bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, hala aşılmamış temel anlaşmazlıklar tartışıldı; ancak müzakerelerin genel seyrinin olumlu yönde ilerlediği bildirildi.

Habere göre, ABD'nin Orta Doğu temsilcisi Steve Witkoff, üst düzey bir Katarlı yetkili ve Netanyahu'nun kıdemli danışmanı Ron Dermer'le bir araya geldi. Görüşmede odak noktası, siyonist ordunun Gazze'deki yeniden konuşlanma planı oldu.

ABD ve Katar'dan Netanyahu'ya ret

ABD ve Katar tarafı, siyonist rejimin sunduğu askeri yeniden konuşlanma haritasını kesin bir dille reddetti. Katarlı yetkili, bu haritanın HAMAS tarafından da kabul edilmeyeceğini belirterek, anlaşmanın bu nedenle çökebileceği uyarısında bulundu ve başarısızlık durumunda Katar'ın sorumlu tutulmaması gerektiğini vurguladı.

ABD'li temsilci Witkoff ise haritanın, aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in vizyonuna benzediğini ve Washington için kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Yeni harita, yeni ivme

Görüşme sonrası siyonist tarafın daha geniş kapsamlı bir geri çekilme içeren yeni bir harita sunduğu ve bu adımın müzakerelere ivme kazandırdığı bildirildi. Axios'a konuşan kaynaklara göre, hâlâ bazı boşluklar bulunsa da taraflar çözüm yolunda ilerliyor.

ABD Başkanı Donald Trump da Netanyahu ile yaptığı son görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta içinde Gazze'de ateşkes sağlanması için "çok iyi bir fırsat" olduğunu söyledi.

ABD destekli plan: 60 günlük ateşkes

ABD'nin desteklediği ateşkes planı, 60 günlük bir çatışmasızlık sürecini, esirlerin kademeli olarak serbest bırakılmasını ve siyonist ordunun bazı bölgelerden geri çekilmesini içeriyor.

Plan, aynı zamanda savaşın tamamen sona erdirilmesi için siyasi müzakerelerin başlamasını da öngörüyor.

Tüm bu görüşmelere rağmen, siyonist rejimin ABD desteğiyle 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yürüttüğü soykırımda şu ana dek 194 bini aşkın Filistinli şehit oldu ya da yaralandı.

Şehitlerin çoğunu kadınlar ve çocuklar oluştururken, 11 binden fazla kişi hâlâ kayıp. Yüz binlerce kişi evsiz kalmış durumda ve insani kriz derinleşerek sürüyor. (İLKHA)

UNRWA: Gazze'de temiz su krizi salgın felaketine yol açacak

Batman'da 15 kilo skunk ele geçirildi: Bir kişi tutuklandı

Öğretmenlik Akademisi Sınavı yarın yapılacak: 10 bin aday KPSS'siz alınacak

Aile Danışmanı Önür: Mutlu evliliklerin sırrı tartışmamak değil, doğru tartışmak

Siyonist rejim Gazze'yi vurmayı sürdürüyor: Çoğu kadın ve çocuk 16 şehit

Rüyasında Gazze'yi gördü, umre parasını bağışladı

Bir direniş hikâyesi: Esir doğdu, şehit ayrıldı

Ramanlı: Halkımızın sesi olmak için azimle çalışmaya devam edeceğiz

Siyonist saldırganlık mezarlara kadar uzandı

Ateşkes görüşmelerinde sızdırılan "yerleşim" haritasında işgali kalıcılaştırma tuzağı

Gazze'de kesilen uzuvlar bedende derin izler bırakıyor

UNICEF: israil Gazze'de günde 27 çocuğu öldürüyor

Gazze’de siyonist soykırım 645'inci gününde: On binler şehit, yüzbinler yaralı

TİKA’nın yeni başkanı Abdullah Eren oldu

Bursa-Balıkesir sınırında orman yangını: 2 mahalle tahliye edildi, 2 gözaltı

Hafta sonu sıcaklıklar mevsim normallerinin üstüne çıkacak

Gazze hastanelerinde ölüm sessizliği: Yakıt bitti, yenidoğanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor

Yahudi çetelerin şehit ettiği Filistinli gencin şehadet tebessümü gözlerden kaçmadı

Siyonist rejimden Gazze'de yeni katliam: En az 48 şehit

Siyonist işgalciler Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor

İran’dan nükleer mesaj

HÜDA PAR'dan silah bırakma sürecine ilişkin açıklama

Diyarbakır'da binanın sallandığı iddiası paniğe neden oldu

Konya'da feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 823'e yükseldi

Elazığ’da maddi hasarlı kaza

Pakistan'da muson yağışları sele yol açtı: 98 ölü

Otomobil ile işçi servisi çarpıştı: 12 yaralı

Tekirdağ'da orman yangını

Tayvan'dan tarihinin en büyük askeri tatbikatı

Yükleniyor