• BIST 100

    11123,47%0,06
  • DOLAR

    42,44% 0,03
  • EURO

    49,29% -0,02
  • GRAM ALTIN

    5700,40% -1,39
  • Ç. ALTIN

    9326,92% 0,00

Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Kılınç, motosiklet kazalarına karşı uyardı

20 Ocak 2025, Pazartesi 16:39
20 Ocak 2025, Pazartesi 16:39
Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Kılınç, motosiklet kazalarına karşı uyardı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Süleyman Kılınç, motosiklet kazalarına karşı ailelere ve gençlere uyarılarda bulundu.

 Kılınç, Adıyaman başta olmak üzere özellikle çok sayıda kentte motosiklet kazaları sonucu insanların sakat kaldığını hatta hayatını kaybettiğini ifade etti.

Motosiklet kazalarının çok ciddi kazalar olduğunu dile getiren Kılınç, "Maalesef motosiklet kazaları çok sık olmakta ve dolayısıyla yoğun bakımlarımıza her gittiğimizde gençleri gördüğümüz zaman hakikaten ayrı bir hüzünleniyoruz. Çünkü motosiklet kazaları çok ciddi kazalar.  Başta kafa travmaları olmak üzere genel vücut travmasına maruz kalabiliyor gençlerimiz." dedi.

Gençlerin heyecanı nedeniyle hız konusu başta olmak üzere trafik kurallarına çok fazla uyulmadığını ifade eden Kılınç, bu nedenle meydana gelen kazaların ağır sonuçlar doğurduğunu kaydetti

"Gerekli korunma sağlanırsa kaza az hasarlı atlatılır"

Yaşanan motosiklet kazalarında vücudun direk darbelerle karşı karşıya kaldığını belirten Kılınç, "Yaşanan kazalarda özellikle ciddi bir kafa travması varsa maalesef tıp da yetersiz kalabiliyor. O yüzden koruyucu önlemler çok çok önemli. En basit ve en ekonomik tedavi yöntemi önlemdir. Dolayısıyla burada özellikle gençlerimizin kask kullanmaları, koruyucu kullanmaları, omuzluk, eldiven, dizlik, ayakkabı giyme noktasında uyarıyorum. Gerekli koruma sağlanırsa az hasarlı kazalara maruz kalabilirler. Özellikle de hız noktasında ve araçların arasına girme noktasında önlem almak gerekiyor. Burada ailelerimizi de uyarmak gerekiyor. Gençlere bu anlamda telkinde bulunsunlar. Biraz önce bahsettiğim, vücut travmaları nispetten tolere edilebilir ama ciddi bir kafa travması varsa tıp yetersiz kalabiliyor. Hem basit yanıkları önleme noktasında hem de sürtünme yanıklarını ve diğer travmaları önleme noktasında gerekli kask, koruyucu eldiven gibi tedbirlerin alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Ağır yaralanmalarda tıp çaresiz kalıyor"

Basit yaralanmalarda tıbbın gerekeni yaptığını ancak ağır yaralanmalarda tıbbın çaresiz kaldığını ifade eden Kılınç, "Basit yaralanmalara tıp gerekeni yapabiliyor ama ciddi yaralanmalarda gençlerimiz sakat kalmadan tutun ölüme kadar oranlar çok çok yüksek. Birkaç gün önce daha 16 yaşındaki çocuğumuzu kaybettik. Maalesef motosiklet kazası, yapacak hiç bir şey yoktu geldiğinde vefat etmişti. Her ölüm acıdır ama gencecik gençler bizim için daha hüzün vericidir. O yüzden aileleri ve gençlerimizi buradan özellikle uyarmak gerekiyor. Hayat sadece onların değil, ailelerini de düşünmeleri lazım." şeklinde konuştu.

"Son 6 ayda bin 500'den fazla hasta trafik kazası nedeniyle acil servisimize başvurdu"

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Kasım Turgut ise Adıyaman'da son 6 ayda  bin 528 hastanın trafik kazası nedeniyle acil servise başvurduğunu açıkladı.

Yetkili mercilerin genel olarak kişilerin de bireysel önlemlerini almaları gerektiğinin altını çizen Başhekim Doç. Dr. Kasım Turgut, "Travma, ülkelerin genç, dinamik ve üretken nüfusunun ölümündeki en sık sebeptir. Dünya genelinde ve bizim ülkemiz verilerine bakıldığında bu travmaların çoğunlukla trafik kazası nedenli olduğu görülür. Son dönemde ilimizde ulusal basına da yansıyan onlarca ölümcül trafik kazası meydana geldi ve bu durum ne yazık ki bizleri çok üzmektedir. Hastanemiz kayıtlarına göre Adıyaman'da son 6 ayda bin 528 hasta trafik kazası nedeniyle acil servisimize başvurdu. Ne yazık ki bu hastaların onlarcasını hastanede, daha yüksek sayıda kişiyi de olay yerinde kaybettik.  Yaralanma olduktan sonra ve özellikle kafa travması varsa hastanın yaşama şansı ve yaşasa da sağlıklı bir hayat sürdürme şansı kalmamaktadır.  Bu nedenle kişileri genç yaşta hayattan koparan trafik kazalarına karşı yetkili mercilerin genel olarak kişilerinde bireysel önlemlerini almaları gerekmektedir." dedi. (İLKHA)

Konya’da tartışma kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Dyson hakkında soruşturma açıldı

Aldıkları eğitimlerle öğrencilerine Filistin davasını anlatacaklar

Cizre’de terliğini almak isterken nehre düşen çocuk kayboldu

Yetim ve engelli kardeşler hediyelerle mutlu edildi

Türkiye ile Pakistan arasında petrol ve doğal gaz işbirliği anlaşması imzalandı

ABD, Maduro'nun istifası durumunda bir plan hazırladı

İşgalciler, Gazze'den bir siyonist esirin eşyalarını teslim aldı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten sosyal medya için yaş sınırlaması ve kimlik doğrulaması talebi

Mersin Limanı’nda konteynerde 44 düzensiz göçmen yakalandı

Çoban koyunları ile tipiye yakalandı

Gazze Direniş Güvenliği, Şeyh Muhammed Ebu Mustafa suikastında işgalci ajanların rolünü ortaya koydu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er: Eskimalatya'yı hak ettiği yere getireceğiz

Kurtulmuş: Filistin meselesiyle ilgili belki uzun yıllar sürecek yeni bir diplomatik mücadele dönemi başlıyor

Mardin’de engelliler günü programı düzenlendi

Ankara Valisi Vasip Şahin’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hukukun önünde herkes eşittir, kimse layüsel değildir

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten Diyarbakır’da düzenlenecek "Madde Bağımlılığı" paneline ilişkin açıklama

YÖK Başkanı Özvar, Tacikistan Eğitim ve Bilim Bakanı Saidzoda ile görüştü

Çocuklar mikroplarla doğal yollarla tanışmalı!

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Modern kölelik biçimleri insanlığın yüz karasıdır

Siirt’te yangın merdiveninde çıkan yangın paniğe neden oldu

Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 25 şüpheli tutuklandı

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan'dan ilçede yaşanan üzücü olaylar hakkında açıklama

Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’ndeki mescit tuvaletlerindeki bakımsızlık tepki çekti

Sağlık Bakanlığı aday memur eğitim sınavları Siirt’te iki oturum halinde gerçekleştirildi

Battalgazi Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı birinci birleşimi yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Engelsiz bir Malatya için çalışıyoruz

Psikolojik dayanıklılık "engel"leri aşmayı kolaylaştırıyor!

Malatya'da silahlı saldırı: Bir yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da tartışma kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Dyson hakkında soruşturma açıldı

Aldıkları eğitimlerle öğrencilerine Filistin davasını anlatacaklar

Cizre’de terliğini almak isterken nehre düşen çocuk kayboldu

Yetim ve engelli kardeşler hediyelerle mutlu edildi

Türkiye ile Pakistan arasında petrol ve doğal gaz işbirliği anlaşması imzalandı

ABD, Maduro'nun istifası durumunda bir plan hazırladı