• BIST 100

    11110,25%1,94
  • DOLAR

    42,44% -0,13
  • EURO

    49,42% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5794,55% 0,55
  • Ç. ALTIN

    9327,10% 0,02

Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Kılınç, motosiklet kazalarına karşı uyardı

20 Ocak 2025, Pazartesi 16:39
20 Ocak 2025, Pazartesi 16:39
Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Kılınç, motosiklet kazalarına karşı uyardı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Süleyman Kılınç, motosiklet kazalarına karşı ailelere ve gençlere uyarılarda bulundu.

 Kılınç, Adıyaman başta olmak üzere özellikle çok sayıda kentte motosiklet kazaları sonucu insanların sakat kaldığını hatta hayatını kaybettiğini ifade etti.

Motosiklet kazalarının çok ciddi kazalar olduğunu dile getiren Kılınç, "Maalesef motosiklet kazaları çok sık olmakta ve dolayısıyla yoğun bakımlarımıza her gittiğimizde gençleri gördüğümüz zaman hakikaten ayrı bir hüzünleniyoruz. Çünkü motosiklet kazaları çok ciddi kazalar.  Başta kafa travmaları olmak üzere genel vücut travmasına maruz kalabiliyor gençlerimiz." dedi.

Gençlerin heyecanı nedeniyle hız konusu başta olmak üzere trafik kurallarına çok fazla uyulmadığını ifade eden Kılınç, bu nedenle meydana gelen kazaların ağır sonuçlar doğurduğunu kaydetti

"Gerekli korunma sağlanırsa kaza az hasarlı atlatılır"

Yaşanan motosiklet kazalarında vücudun direk darbelerle karşı karşıya kaldığını belirten Kılınç, "Yaşanan kazalarda özellikle ciddi bir kafa travması varsa maalesef tıp da yetersiz kalabiliyor. O yüzden koruyucu önlemler çok çok önemli. En basit ve en ekonomik tedavi yöntemi önlemdir. Dolayısıyla burada özellikle gençlerimizin kask kullanmaları, koruyucu kullanmaları, omuzluk, eldiven, dizlik, ayakkabı giyme noktasında uyarıyorum. Gerekli koruma sağlanırsa az hasarlı kazalara maruz kalabilirler. Özellikle de hız noktasında ve araçların arasına girme noktasında önlem almak gerekiyor. Burada ailelerimizi de uyarmak gerekiyor. Gençlere bu anlamda telkinde bulunsunlar. Biraz önce bahsettiğim, vücut travmaları nispetten tolere edilebilir ama ciddi bir kafa travması varsa tıp yetersiz kalabiliyor. Hem basit yanıkları önleme noktasında hem de sürtünme yanıklarını ve diğer travmaları önleme noktasında gerekli kask, koruyucu eldiven gibi tedbirlerin alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Ağır yaralanmalarda tıp çaresiz kalıyor"

Basit yaralanmalarda tıbbın gerekeni yaptığını ancak ağır yaralanmalarda tıbbın çaresiz kaldığını ifade eden Kılınç, "Basit yaralanmalara tıp gerekeni yapabiliyor ama ciddi yaralanmalarda gençlerimiz sakat kalmadan tutun ölüme kadar oranlar çok çok yüksek. Birkaç gün önce daha 16 yaşındaki çocuğumuzu kaybettik. Maalesef motosiklet kazası, yapacak hiç bir şey yoktu geldiğinde vefat etmişti. Her ölüm acıdır ama gencecik gençler bizim için daha hüzün vericidir. O yüzden aileleri ve gençlerimizi buradan özellikle uyarmak gerekiyor. Hayat sadece onların değil, ailelerini de düşünmeleri lazım." şeklinde konuştu.

"Son 6 ayda bin 500'den fazla hasta trafik kazası nedeniyle acil servisimize başvurdu"

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Kasım Turgut ise Adıyaman'da son 6 ayda  bin 528 hastanın trafik kazası nedeniyle acil servise başvurduğunu açıkladı.

Yetkili mercilerin genel olarak kişilerin de bireysel önlemlerini almaları gerektiğinin altını çizen Başhekim Doç. Dr. Kasım Turgut, "Travma, ülkelerin genç, dinamik ve üretken nüfusunun ölümündeki en sık sebeptir. Dünya genelinde ve bizim ülkemiz verilerine bakıldığında bu travmaların çoğunlukla trafik kazası nedenli olduğu görülür. Son dönemde ilimizde ulusal basına da yansıyan onlarca ölümcül trafik kazası meydana geldi ve bu durum ne yazık ki bizleri çok üzmektedir. Hastanemiz kayıtlarına göre Adıyaman'da son 6 ayda bin 528 hasta trafik kazası nedeniyle acil servisimize başvurdu. Ne yazık ki bu hastaların onlarcasını hastanede, daha yüksek sayıda kişiyi de olay yerinde kaybettik.  Yaralanma olduktan sonra ve özellikle kafa travması varsa hastanın yaşama şansı ve yaşasa da sağlıklı bir hayat sürdürme şansı kalmamaktadır.  Bu nedenle kişileri genç yaşta hayattan koparan trafik kazalarına karşı yetkili mercilerin genel olarak kişilerinde bireysel önlemlerini almaları gerekmektedir." dedi. (İLKHA)

Meteoroloji'den sağanak ve sis uyarısı

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı

Kuneytra'da tırmanan işgal ve ağır tahribat: Siyonistler dün üç kez Suriye topraklarına girdi

El-Halil yakınlarında gerçekleşen araçlı eylemde bir işgalci asker yaralandı

BM: Yıkım ve ikmal krizi Gazze'de sağlık hizmetlerini durma noktasına getirdi

İşgalciler Gazze'yi uyuşturucuyla hedef alıyor: Amaç toplumsal dokuyu bozmak

Filistinli işçilere yönelik siyonist rejim ihlalleri tırmanıyor

Gazze'de siyonist rejimin İHA saldırısı: Bir Filistinli şehit oldu

Putin, Ukrayna'daki barış girişimlerini görüşmek üzere Wittkoff ile bir araya gelecek

Tokat’ta yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı adam hayatını kaybetti

Polonya Başbakanı, Alman mevkidaşına savaş tazminatını hatırlattı

İzmir açıklarında 26 düzensiz göçmen kurtarıldı

HAMAS: Gazze’ye giren tırlar, temel ihtiyaçların asgari düzeyini dahi karşılamıyor!

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten Mersin'de temaslar

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, 16'ncı Ebola salgınının sona erdiğini duyurdu

Denizli’de “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlendi

Macron ile Trump, Ukrayna'yı görüştü

Amasya'da cezaevi aracının da karıştığı zincirleme kazada 23 kişi yaralandı

Aksaray’da gıda denetimleri sıklaştı

Konya’da kaçak kazı operasyonunda 8 şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İster Sünni-Şii, ister Kürt-Arap olsun, başımız dara düştüğünde birbirimizin kapısını çalacağız

Güney Afrika'da hafif uçak düştü: 2 ölü

Karadeniz’de saldırıya uğrayan "VIRAT" gemisi İstanbul açıklarına ulaştı

Konya’da 55 dolandırıcılık şüphelisinden 26’sı tutuklandı

Aydın’da Yunanistan tarafından itilen 31 düzensiz göçmen kurtarıldı

Malatya-Kayseri kara yolunda yoğun kar yağışı etkili oldu

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası Faz-2 çalışmalarını inceledi

Ney Müzesi ve Üretim Merkezi projesi Hatay’da ele alındı

Malatya'da konteyner işyerinde yangın

Rusya'nın Çin vatandaşlarına yönelik vizesiz politikası yürürlüğe girdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji'den sağanak ve sis uyarısı

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı

Kuneytra'da tırmanan işgal ve ağır tahribat: Siyonistler dün üç kez Suriye topraklarına girdi

El-Halil yakınlarında gerçekleşen araçlı eylemde bir işgalci asker yaralandı

BM: Yıkım ve ikmal krizi Gazze'de sağlık hizmetlerini durma noktasına getirdi

İşgalciler Gazze'yi uyuşturucuyla hedef alıyor: Amaç toplumsal dokuyu bozmak

Filistinli işçilere yönelik siyonist rejim ihlalleri tırmanıyor