• BIST 100

    10358,46%0,26
  • DOLAR

    40,15% 0,22
  • EURO

    47,03% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4336,36% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6897,23% 0,94

Biden, oğluna "tam, koşulsuz af" vererek büyük tartışmalara yol açtı

02 Aralık 2024, Pazartesi 01:06
02 Aralık 2024, Pazartesi 01:06
Biden, oğluna
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

ABD Başkanı Joe Biden, oğlu Hunter Biden'ı affetti ve oğlunu affetmek veya cezasını azaltmak için yürütme yetkisini kullanmama yönündeki daha önceki tutumunu değiştirdi.

Biden yaptığı açıklamada, "Göreve geldiğim günden itibaren Adalet Bakanlığı'nın karar alma süreçlerine karışmayacağımı söyledim ve oğlumun seçici ve haksız yere yargılanmasını izlerken bile sözümü tuttum... Hunter'ın farklı muamele gördüğü açık." iddiasında bulundu.

Kongre'deki siyasi rakiplerinin "kendisine saldırmak ve seçimime karşı çıkmak için" oğluna yönelik suçlamaları "kışkırttıklarını" savunan Biden, "Hunter'ın davalarındaki gerçeklere bakan hiçbir mantıklı insan, Hunter'ın sadece benim oğlum olduğu için seçildiği sonucuna varamaz ve bu yanlıştır." dedi.

Biden, oğlunun "1 Ocak 2014 ile 1 Aralık 2024 tarihleri ​​arasında ABD'ye karşı işlediği, işleyebileceği veya bu suçlara katıldığı" suçlar için af kararı vermeye karar verdiğini söyledi.

Wall Street Journal'a göre Hunter, 2014 yılında geçmişteki ticari ilişkilerine ilişkin soruşturmalarda önemli yer tutan Ukraynalı gaz şirketi Burisma'nın yönetim kuruluna katıldı.

Hunter, 2018'de crack kokain bağımlısıyken ateşli silah satın almaktan Haziran ayında suçlu bulunmuştu ve bu, görevdeki bir başkanın çocuğunun bir suçtan hüküm giydiği ilk seferdi. Hunter'ın 12 Aralık'ta cezası açıklanacak.

Ayrıca, Eylül ayında suçunu kabul ettiği federal vergi kaçırma suçlamaları nedeniyle 16 Aralık'ta cezasının açıklanması planlanıyor. Suçlamalar, ödenmemiş 1,4 milyon ABD dolarından fazla vergiyi içeriyordu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde Delaware eyaletinin avukatlığını yapan özel yetkili savcı David Weiss, 2018 yılında Hunter hakkında soruşturma başlatmış ve 2023 yılında her iki iddianameyi de hazırlamıştı.

CNN'in haberine göre Biden, oğlunu affetmesiyle, 2024 başkanlık yarışından çekilmeden önce ve sonra defalarca verdiği bir kamusal sözünden dönmüş oldu. Ayrıca başkan ve Beyaz Saray'daki en üst düzey sözcüsü, Trump'ın 2024 seçimlerini kazanmasından sonra da dahil olmak üzere, Hunter'ı kesinlikle affetmeyeceğini veya cezasını hafifletmeyeceğini açıkça söyledi.

Colorado Demokrat Valisi Jared Polis, X'te şöyle yazdı: "Bir baba olarak Başkan Biden'ın oğlunu affederek ona yardım etme konusundaki doğal arzusunu kesinlikle anlıyorum ancak ailesini ülkeden önde tutmasından dolayı hayal kırıklığına uğradım. Bu, daha sonraki Başkanlar tarafından kötüye kullanılabilecek kötü bir emsal ve ne yazık ki itibarını zedeleyecek."

Bu, bir ABD başkanının bir aile üyesini affetmesinin ilk örneği değil.

2001'de Bill Clinton, üvey kardeşi Roger Clinton'ı 1985'te kokainle ilgili bir suçtan dolayı affetti. 2020'de Trump, kızı Iv'nın kayınpederi ve Fransa'ya seçilen bir sonraki ABD büyükelçisi olan ve tanıklık bozma, vergi kaçırma ve yasadışı kampanya bağışlarından hüküm giymiş Charles Kushner'ı affetti. (İLKHA)

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Orman yangınına müdahale sırasında arazöz devrildi: 5 yaralı

4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı, 10 yeni enstitü kuruldu

Yeni haftada kavurucu sıcaklara dikkat

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ve 4 kişi tutuklandı

Nijerya'nın eski Devlet Başkanı Buhari hayatını kaybetti

HAMAS ve İslami Cihat liderleri bir araya geldi

İngiltere'de havalimanında iş jeti düştü

Cizre'de çocuklardan tehlikeli oyun

İTÜ mezuniyet töreninde açılan ayet "laiklik" sloganlarıyla engellenmek istendi

UNICEF: Haziranda Gazze'de 5 bin 800’den fazla çocuk yetersiz beslenme yaşadı

Gazze'de iki gazeteci daha katledildi

Otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı

Dicle Nehri’ne giren genç kayboldu

Ebu Ubeyde: Şehit komutan Muhammed Deyf, siyonist caydırıcılığı sonsuza dek çökertti

Davet ve Gençlik Hareketi park etkinliklerine devam ediyor

DMM'den Galata Kulesi’yle ilgili iddialara yanıt

İran medyası, Pezeşkiyan'a yönelik siyonistlerin suikast girişiminin detaylarını açıkladı

Pakistan'da muson yağışlarında 104 kişi hayatını kaybetti

MEB AGS ve ÖABT soru ve cevaplarının tamamı adayların erişimine açıldı

Sudan'daki saldırılarda 18 kişi hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimsenin süreci akamete uğratmaya, küçük hesap yapmaya hakkı yoktur

Gazze'de şehit sayısı 58 bin 26'ya yükseldi

Hanzala gemisi Gazze'ye yardım ulaştırmak için İtalya'dan yola çıktı

Aksa Tufanı mimarı Muhammed Deyf'in şehadetinin üzerinden bir yıl geçti

HAMAS: Şehit komutan Muhammed Deyf, işgalcinin varlığını her zaman sarsmıştır

Çocuklar için verimli bir yaz tatili nasıl planlanmalı?

MEB Akademi Giriş Sınavı tamamlandı

Hatay'da orman yangını

Avusturya'da uzun namlulu silahla saldırı: 1 ölü, 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Orman yangınına müdahale sırasında arazöz devrildi: 5 yaralı

4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı, 10 yeni enstitü kuruldu

Yeni haftada kavurucu sıcaklara dikkat

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ve 4 kişi tutuklandı

Nijerya'nın eski Devlet Başkanı Buhari hayatını kaybetti

HAMAS ve İslami Cihat liderleri bir araya geldi