-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Biden, oğluna "tam, koşulsuz af" vererek büyük tartışmalara yol açtı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
ABD Başkanı Joe Biden, oğlu Hunter Biden'ı affetti ve oğlunu affetmek veya cezasını azaltmak için yürütme yetkisini kullanmama yönündeki daha önceki tutumunu değiştirdi.
Biden yaptığı açıklamada, "Göreve geldiğim günden itibaren Adalet Bakanlığı'nın karar alma süreçlerine karışmayacağımı söyledim ve oğlumun seçici ve haksız yere yargılanmasını izlerken bile sözümü tuttum... Hunter'ın farklı muamele gördüğü açık." iddiasında bulundu.
Kongre'deki siyasi rakiplerinin "kendisine saldırmak ve seçimime karşı çıkmak için" oğluna yönelik suçlamaları "kışkırttıklarını" savunan Biden, "Hunter'ın davalarındaki gerçeklere bakan hiçbir mantıklı insan, Hunter'ın sadece benim oğlum olduğu için seçildiği sonucuna varamaz ve bu yanlıştır." dedi.
Biden, oğlunun "1 Ocak 2014 ile 1 Aralık 2024 tarihleri arasında ABD'ye karşı işlediği, işleyebileceği veya bu suçlara katıldığı" suçlar için af kararı vermeye karar verdiğini söyledi.
Wall Street Journal'a göre Hunter, 2014 yılında geçmişteki ticari ilişkilerine ilişkin soruşturmalarda önemli yer tutan Ukraynalı gaz şirketi Burisma'nın yönetim kuruluna katıldı.
Hunter, 2018'de crack kokain bağımlısıyken ateşli silah satın almaktan Haziran ayında suçlu bulunmuştu ve bu, görevdeki bir başkanın çocuğunun bir suçtan hüküm giydiği ilk seferdi. Hunter'ın 12 Aralık'ta cezası açıklanacak.
Ayrıca, Eylül ayında suçunu kabul ettiği federal vergi kaçırma suçlamaları nedeniyle 16 Aralık'ta cezasının açıklanması planlanıyor. Suçlamalar, ödenmemiş 1,4 milyon ABD dolarından fazla vergiyi içeriyordu.
Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde Delaware eyaletinin avukatlığını yapan özel yetkili savcı David Weiss, 2018 yılında Hunter hakkında soruşturma başlatmış ve 2023 yılında her iki iddianameyi de hazırlamıştı.
CNN'in haberine göre Biden, oğlunu affetmesiyle, 2024 başkanlık yarışından çekilmeden önce ve sonra defalarca verdiği bir kamusal sözünden dönmüş oldu. Ayrıca başkan ve Beyaz Saray'daki en üst düzey sözcüsü, Trump'ın 2024 seçimlerini kazanmasından sonra da dahil olmak üzere, Hunter'ı kesinlikle affetmeyeceğini veya cezasını hafifletmeyeceğini açıkça söyledi.
Colorado Demokrat Valisi Jared Polis, X'te şöyle yazdı: "Bir baba olarak Başkan Biden'ın oğlunu affederek ona yardım etme konusundaki doğal arzusunu kesinlikle anlıyorum ancak ailesini ülkeden önde tutmasından dolayı hayal kırıklığına uğradım. Bu, daha sonraki Başkanlar tarafından kötüye kullanılabilecek kötü bir emsal ve ne yazık ki itibarını zedeleyecek."
Bu, bir ABD başkanının bir aile üyesini affetmesinin ilk örneği değil.
2001'de Bill Clinton, üvey kardeşi Roger Clinton'ı 1985'te kokainle ilgili bir suçtan dolayı affetti. 2020'de Trump, kızı Iv'nın kayınpederi ve Fransa'ya seçilen bir sonraki ABD büyükelçisi olan ve tanıklık bozma, vergi kaçırma ve yasadışı kampanya bağışlarından hüküm giymiş Charles Kushner'ı affetti. (İLKHA)
Diyanet Başkanı Arpaguş: İslam düşmanlığına karşı durmak insanlık borcudur
Palandöken: Esnaf bayramda 100 milyar liranın üzerinde ciro bekliyor
İran’ın misillemelerine karşı ABD’den medyaya tehdit
Bakan Gürlek: İslamofobi değil, İslam düşmanlığı
Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı
Sürücülerin merak ettiği düzenleme: Hangi ekranlar yasak?
Eric Cantona’dan Trump’a savaş göndermesi: Savaş başlatan başkanlar cepheye gitmeli
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 45,93 olarak açıklandı
İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den Hürmüz Boğazı açıklaması
Adana’da 4,1 milyon kaçak makaron ele geçirildi
Peygamber Sevdalıları: Kadir Gecesi'ni ibadet, dua ve muhasebe ile değerlendirelim
Esnafın bitmeyen kâbusu: Yağmurla gelen su baskınları
Cezaevinden firar eden hükümlü jandarma tarafından yakalandı
Pendik’te silah operasyonu: 44 tabanca ele geçirildi
İran Devrim Muhafızları: Netanyahu’ya yönelik saldırılar sürecek
İşgalciler, bayram alışverişine giden aileyi kurşunladı: 2'si çocuk 4 Filistinli şehit oldu
Ulusal staj programı başvuruları 31 Mart’a kadar uzatıldı
Trump’tan “Küstah” açıklama: Hark Adası’nı eğlence olsun diye yine vurabiliriz
İran: ABD ve işgal rejimi İran İHA’sını taklit ederek bölge ülkelere saldırıyor
İran'dan siyonist işgal rejimine bilgi sızdıran 20 ajan yakalandı
İşgal rejiminin gece Lübnan saldırısında 14 kişi şehit oldu
19 il için sarı kodlu uyarı
Netanyahu ilk defa askeri kabine toplantısına katılmadı
İşgalci ABD Rümeylan Üssü’nden çekildi
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Konya Kapu Camii’nde Ramazan’ın son günlerinde itikâf yoğunluğu
Aksaray’da acı kaza: Anne ve baba hayatını kaybetti, 4 çocuk ağır yaralı
Mehmet Salih Seyhan Kimdir?
Malatya'da çocuklara tekne orucu iftarı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da ilçe başkanları ve il yönetimiyle buluştu
Yükleniyor






