• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,58% -0,89
  • GRAM ALTIN

    6606,37% -12,25
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Biden, oğluna "tam, koşulsuz af" vererek büyük tartışmalara yol açtı

02 Aralık 2024, Pazartesi 13:06
02 Aralık 2024, Pazartesi 13:06
Biden, oğluna
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

ABD Başkanı Joe Biden, oğlu Hunter Biden'ı affetti ve oğlunu affetmek veya cezasını azaltmak için yürütme yetkisini kullanmama yönündeki daha önceki tutumunu değiştirdi.

Biden yaptığı açıklamada, "Göreve geldiğim günden itibaren Adalet Bakanlığı'nın karar alma süreçlerine karışmayacağımı söyledim ve oğlumun seçici ve haksız yere yargılanmasını izlerken bile sözümü tuttum... Hunter'ın farklı muamele gördüğü açık." iddiasında bulundu.

Kongre'deki siyasi rakiplerinin "kendisine saldırmak ve seçimime karşı çıkmak için" oğluna yönelik suçlamaları "kışkırttıklarını" savunan Biden, "Hunter'ın davalarındaki gerçeklere bakan hiçbir mantıklı insan, Hunter'ın sadece benim oğlum olduğu için seçildiği sonucuna varamaz ve bu yanlıştır." dedi.

Biden, oğlunun "1 Ocak 2014 ile 1 Aralık 2024 tarihleri ​​arasında ABD'ye karşı işlediği, işleyebileceği veya bu suçlara katıldığı" suçlar için af kararı vermeye karar verdiğini söyledi.

Wall Street Journal'a göre Hunter, 2014 yılında geçmişteki ticari ilişkilerine ilişkin soruşturmalarda önemli yer tutan Ukraynalı gaz şirketi Burisma'nın yönetim kuruluna katıldı.

Hunter, 2018'de crack kokain bağımlısıyken ateşli silah satın almaktan Haziran ayında suçlu bulunmuştu ve bu, görevdeki bir başkanın çocuğunun bir suçtan hüküm giydiği ilk seferdi. Hunter'ın 12 Aralık'ta cezası açıklanacak.

Ayrıca, Eylül ayında suçunu kabul ettiği federal vergi kaçırma suçlamaları nedeniyle 16 Aralık'ta cezasının açıklanması planlanıyor. Suçlamalar, ödenmemiş 1,4 milyon ABD dolarından fazla vergiyi içeriyordu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde Delaware eyaletinin avukatlığını yapan özel yetkili savcı David Weiss, 2018 yılında Hunter hakkında soruşturma başlatmış ve 2023 yılında her iki iddianameyi de hazırlamıştı.

CNN'in haberine göre Biden, oğlunu affetmesiyle, 2024 başkanlık yarışından çekilmeden önce ve sonra defalarca verdiği bir kamusal sözünden dönmüş oldu. Ayrıca başkan ve Beyaz Saray'daki en üst düzey sözcüsü, Trump'ın 2024 seçimlerini kazanmasından sonra da dahil olmak üzere, Hunter'ı kesinlikle affetmeyeceğini veya cezasını hafifletmeyeceğini açıkça söyledi.

Colorado Demokrat Valisi Jared Polis, X'te şöyle yazdı: "Bir baba olarak Başkan Biden'ın oğlunu affederek ona yardım etme konusundaki doğal arzusunu kesinlikle anlıyorum ancak ailesini ülkeden önde tutmasından dolayı hayal kırıklığına uğradım. Bu, daha sonraki Başkanlar tarafından kötüye kullanılabilecek kötü bir emsal ve ne yazık ki itibarını zedeleyecek."

Bu, bir ABD başkanının bir aile üyesini affetmesinin ilk örneği değil.

2001'de Bill Clinton, üvey kardeşi Roger Clinton'ı 1985'te kokainle ilgili bir suçtan dolayı affetti. 2020'de Trump, kızı Iv'nın kayınpederi ve Fransa'ya seçilen bir sonraki ABD büyükelçisi olan ve tanıklık bozma, vergi kaçırma ve yasadışı kampanya bağışlarından hüküm giymiş Charles Kushner'ı affetti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Ateşkes hiçe sayılıyor: Siyonist rejimin saldırısında 2 şehit

Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

72 yaşında azmiyle hafızlık hayalini gerçekleştirdi

Siyonist rejim ateşkese rağmen Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Gaziantep’te 114 hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı

Fransa'dan 'ani tehdit' senaryolu askeri hava tatbikatı

Malatya’da torbacı operasyonu: 1 tutuklama

Bolu'da 3.1 büyüklüğünde deprem

Sosyal medya üzerinden satış vaadiyle dolandırıcılık yapan şüphelilere operasyon: 5 tutuklama

Rusya: Ukrayna'da 7 yerleşim yeri daha kontrolümüze geçti

Çiftçilere bugün 255,4 milyon liralık destekleme ödemesi yapılacak

Çanakkale'de iki oomobil çarpıştı: 5 yaralı

Vali Atilla Toros su taşkınlarıyla ilgili sahada incelemeler gerçekleştirdi

Milli Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak adaylar açıklandı

İngiltere ile ABD arasında Çin krizi

Kütahya'da 10,5 kilogram esrar ele geçirildi

DSÖ: Nipah virüsü yüzde 75 ölüm oranına sahip ve bu oran Covid-19'un 5 katı

Hazine ve Maliye Bakanlığından dolandırıcılık uyarısı

Çin'den İngiltere'ye tek taraflı vize muafiyeti

Kastamonu’da tefecilik operasyonu: 12 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karayolu ulaşımında destan yazdık

Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ateşkes hiçe sayılıyor: Siyonist rejimin saldırısında 2 şehit

Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi