10366,2%-0,04
40,35% 0,24
46,92% 0,49
4349,52% 0,54
6958,85% 0,87
2025 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında, Türkiye genelinde 63 imam hatipli öğrenci 500 tam puan alarak birincilik elde etti.
Bu dikkat çekici başarıya Bursa da önemli katkı sağladı. İmam hatip öğrencilerinin akademik alandaki bu yükselişi kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, hemen ardından çeşitli çevrelerce imam hatip okulları üzerinden olumsuz algı oluşturma çabaları da yeniden gündeme geldi.
Bursa İmam Hatipliler Derneği (BİHMED) Başkanı Coşkun Evkuran, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, imam hatiplerdeki başarıların arttığını ve bu başarının ardından bazı kesimlerce algı operasyonlarının başlatıldığını ifade etti.
Evkuran, imam hatiplerdeki başarıların geçen yıla göre yüzde yüzün üzerinde arttığını belirterek, dereceye giren öğrencilerin umreyle ödüllendirileceğini söyledi.
"İmam hatiplerde başarı yüzde yüz arttı, öğrenciler umreye gönderilecek"
Bu yıl imam hatiplerdeki başarı, geçen seneye göre yüzde yüzün üzerinde bir artış gösterdiğini belirten Evkuran "Gerek yüzdelik dilimdeki artışlar gerekse de Türkiye çapında çıkardığımız birincilerden gayet memnunuz. Bu yıl dereceye giren imam hatipli öğrencilerimizi umreye göndereceğiz. Geçen seneye göre başarılarımız artmış durumda. İnsanın manevi hisleri, algısını daha da açıyor. Sadece imam hatipler için değil, maneviyatı güçlü olan insanlar her zaman daha başarılı olmuşlardır. Her konuda fikirleri, bilgileri ve üretimleriyle daha öne geçmişlerdir. Her alanda gördüğümüz gibi, imam hatiplerde de bunun faydasını görüyoruz" dedi.
"İmam hatipler hakkında bilgi sahibi olmadan fikir üretiliyor"
Son yıllarda imam hatipler üzerinden bir algı çalışması olduğunu vurgulayan Evkuran "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bir toplum yapımız var. Siyaset ve spordan sonra, üçüncü sırada imam hatip hakkında herkesin bir fikri vardır. Bu fikrin çoğu algıdan oluşuyor. İmam hatipler, MEB'in müfredatının içindedir. Ailelerin ve toplumun talepleri üzerine arz edilmiş bir eğitim kurumudur. İnsanlar, çocuklarını göndermekle ya da göndermemekle serbesttir. Böyle bir algı var. İmam hatipler, iyi insan olarak hizmet vermeye çalışan; maneviyatı ve İslami hassasiyetleri önde olan bir nesildir. İmam hatip okullarını diğer okullardan ayıran en önemli sebep, dini, ahlaki ve manevi eğitimin biraz daha üst düzeyde verilmesidir. Bunun semeresini mezunlarımızdan görüyoruz. Mezunlarımız, bu eğitimi aldıktan sonra ailesine, milletine ve tüm dünyaya hayırlı bir insan olmak için gayret etmektedir" diye belirtti.
"Algı çalışmaları planlı ve programlı olarak her yıl LGS döneminde gündeme getiriliyor"
İmam hatipler üzerinden yapılan algı çalışmasına değinen Evkuran “Bu algıyı göremeyecek kadar saf insanlar değiliz. Her yıl bu algıları LGS üzerinden gündeme getiriyorlar. Bu yıl özellikle 15 Temmuz’a denk getirdiler. İmam hatiplerden rahatsız olan bir kesim var. Cumhurbaşkanı imam hatip mezunudur. Bunu hazmedemeyen bir kesim var. Bu yıl algıyı ortaya çıkaran milletvekili de imam hatip mezunudur. İmam hatip üzerinde yapılan algı çalışmalarının planlı ve programlı bir faaliyet olduğunu düşünmemek mümkün değildir.
"FETÖ’den dönüştürülen okul üzerinden algı operasyonu yürütülüyor"
İmam hatipler üzerinden bir karalama kampanyası olduğunu söyleyen Evkuran, sözlerini şöyle tamamladı "Bütün okullardaki çocuklar bizim çocuklarımızdır. Bütün çocuklarımızın manevi hassasiyetinin yüksek olarak yetişmesini isteriz. Kökü dışarıda olan bazı mekanizmaların özellikle bu algıyı 15 Temmuz’a denk getirmeleri manidardır. Bursa'da yapılan algının altında okulun FETÖ’den imam Hatip'e çevrildiği de manidardır. Bu algı operasyonlarının bilerek ve profesyonelce içimize sokulmaya çalışıldığını düşünüyoruz. Biz bu oyunlara gelmeyiz" diye konuştu. (İLKHA)