• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Bilden; 'Açıklayacağımız her projenin çıktısı istihdam olacaktır'

01 Mart 2024, Cuma 10:40
01 Mart 2024, Cuma 10:40
Bilden;
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bilden; 'Açıklayacağımız her projenin çıktısı istihdam olacaktır'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, kentteki işsizlik oranının Türkiye ortalamasından yüzde 50 daha fazla olduğunu söyledi. 30 farklı dalda istihdam garantili mesleki eğitim kurslarıyla kentin ara eleman ve kalifiye sorununu çözeceklerini ifade eden Bilden, 'Bizim açıklayacağımız her projenin çıktısı istihdam olacak” dedi.
AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, Sümerpark içerisindeki Engelsiz Yaşam Merkezi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kurslarını (DİSMEK) ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi.

'Diyarbakır’ı engelsiz bir şehir yapacağız'
Engelsiz Yaşam Merkezinde müzik ve çeşitli sanat dallarında kurs gören engellilerle türkü söyleyip halay çeken Bilden, en büyük projelerinden birinin Diyarbakır’ı engelsiz bir şehir yapmak olduğunu söyledi. Engelli vatandaşların evlerinden çıkıp tekrar evlerine dönene kadar hiçbir engelle karşılaşmayacağını vurgulayan Bilden, 'Diyarbakır’ın hepsini engelsiz hale getireceğiz, bu bizim en büyük projelerimizden biri. Siz evinizden çıktığınızda işinize gittiniz, bir ziyarete gittiniz, alışverişe gittiniz, ne yapacaksanız engelsiz bir şekilde yapacaksınız. Kaldırımlar, yollar, ışıklar, hep siz engelli kardeşlerimiz ön planda olacaksınız. Evden çıkıp tekrar eve gelene kadar şehrin hepsini engelsiz hale getireceğiz bundan şüpheniz olmasın” diye konuştu.
Engelli vatandaşları sanatla buluşturacaklarını da aktaran Bilden, 'Büyükşehir belediyemizin özellikle engelli kardeşlerimize yönelik çok güzel sosyal faaliyetleri var, inşallah bizim başkanlık dönemimizde bu tür sosyal faaliyetleri çok sayıda arttıracağız. Belediyemizin mola evleri adı altında faaliyetleri de var, onları çok ciddi bir şekilde yaygınlaştıracağız ve özellikle engelli kardeşlerimizin sanatla buluşmalarını, Diyarbakır kültürünü ciddi bir şekilde öğrenip bunu tüm dünyaya yaymaları için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Ara ve kalifiye eleman sorununu çözeceğiz'
DİSMEK kurslarıyla ilgili de açıklama yapan Mehmet Halis Bilden, başkanlığı döneminde istihdam garantili 30 farklı dalda mesleki eğitim ve kurs açacaklarını belirterek Diyarbakır’ın ara eleman ve kalifiye sorununu çözeceklerini söyledi. Kurslara kayıt olan kursiyerlerin kurs süresince sigortalarını yatırıp harcırah vereceklerini de vurgulayan Bilden, “Bizim açıklayacağımız her projenin çıktısı istihdam olacak. Buraya gelmek isteyen hemşerilerimizi biz alacağız, diyelim ki dokumayla ilgili eğitim almak istiyor, kaç ay kurs vermemiz gerekiyor diyelim 3 ay, biz bu sürenin tamamında o kursiyerin sigortasını yatıracağız başlattığımız günden itibaren, işsizlikten de kendini kurtarmış olacak, 3 ay çalıştığı sürece de onun harçlığını vereceğiz, asgari ücret değil ama belediye olarak ulaşımı için kart vereceğiz bedava gidip gelecek, yemeğini vereceğiz, biraz da harçlık vereceğiz ki kimseye muhtaç olmasın diye. 3 ay bittikten sonra da biz onu havuzumuza alacağız ve Diyarbakır’daki iş insanlarına, fabrikalara diyeceğiz ki; biz bunu yetiştirdik, sertifika verdik sen bunu istihdam et. İstihdam ederse 6 ay belediye olarak biz yatırmaya devam edeceğiz, o iş insanına da yardımcı olalım diye. Böylelikle oluşturduğumuz bu havuzdaki kardeşlerimizin hepsini iş sahibi yapmış olacağız. Kalifiye eleman sorunu müthiş var, bakın TÜİK rakamlarına göre yüzde 8 bir işsizlik rakamı var, ancak Diyarbakır’da bu rakam yüzde 12, yani yüzde 50 daha fazla işsizimiz var TÜİK rakamlarına göre. Dolayısıyla bizim açıklayacağımız her projenin çıktısı istihdam olacak” dedi.
AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, daha sonra Huzurevleri semtinde esnafı ziyaret etti. Çüngüş ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine de bir ziyaret gerçekleştiren Bilden, seçim çalışmalarına Diclekent’teki Perşembe pazarında esnaf ve vatandaşlarla görüşerek devam etti.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu’da 11 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 6 tutuklama

Japonya'da kar felaketi: 27 ölü, 290 yaralı

Mersin Valiliği’nden feci kazaya ilişkin açıklama

Berat Kandili Bursa'da dualarla ihya edildi

Mersin'de Hür Gençlik tarafından Berat Kandili’nde cami cemaatine ikram

Hakkari’de yasa dışı avcılığa ağır para cezası

Gaziantep’te hatalı şerit değiştiren 775 sürücüye ceza

Mersin'de kontrolden çıkan araç yayalara çarptı: 3 ölü, 4 yaralı

İran’dan zenginleştirilmiş uranyum transferi iddialarına yalanlama

İstanbul Havalimanı’nda 200 bin adet kaçak tıbbi sülük ele geçirildi

Mardin’de yangında ölen evli çift yan yana defnedildi

Trump: Hindistan, Rusya'dan petrol alımını durdurdu, gümrük vergisi düşürülecek

Berat Kandili Siirt’te üç dilde mevlidlerle ihya edildi

Mardin’de Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

Malatya'da Beraat Kandili coşkuyla idrak edildi

Beraat Kandili Cizre’de dualarla ihya edildi

Mersin'de mevzuata aykırı egzoz ve plakasız araç kullanan sürücüye ceza

Rusya'dan ABD-İran müzakerelerinde 'uranyum depolama' önerisi

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır’ı ziyaret edecek

Axios: Witkoff ile Arakçi nükleer anlaşmayı İstanbul'da görüşecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi