Bilden’den, hizmet yerine kaosu tercih eden partilere gönderme

Tarih: 10.02.2024 13:30
Bilden’den, hizmet yerine kaosu tercih eden partilere gönderme
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Bilden’den, hizmet yerine kaosu tercih eden partilere gönderme

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, hizmet yerine kaos ve şiddet belediyeciliği yapan siyasi partilere göndermede bulunarak, 'Kayyum, gönülden benimsediğim bir yöntem değildir. Lakin hatırlayın lütfen; birileri burada barikat kurdu ve özerklik ilan etti. Belli bir zorunluluktan dolayı kayyum atandı buralara. Eğer Diyarbakır halkı beni tercih ederse halkımızla beraber biz burayı yöneteceğiz. Hiçbir hukuk devleti kendisine başkaldıran, hendek kazıyan, kendi kentlerinde özerklik ilan edenleri kabul edemez ve etmez' dedi.
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları devam ederken, Diyarbakır’da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden ve İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak Kayapınar ilçesindeki bir otelde basın mensuplarıyla buluştu.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilden, “Cumhuriyet tarihinden günümüze Kürt sorunu diye adlandırdığımız meselede en büyük adımları AK Parti atmıştır. Bunun da lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Daha önce Kürtçe yayın yapan kanalların hiçbiri yoktu. Bundan sonra atılacak bir adım varsa Cumhurbaşkanımız elbette ki bu işleri çok daha iyi bilen ve adımları atabilen dünya lideridir” diye konuştu.

'Diyarbakır kayyum döneminde hizmet gördü'
Diyarbakır’ın kayyum döneminde hizmet gördüğünü söyleyen Bilden, “AK Parti’nin temel felsefesi millet iradesinin üstünlüğüdür. Halk ne karar verirse, sandıkta ne sonuç çıkarsa çıksın büyük bir saygı duyarız. Biz halkın hizmetkarıyız. Halkın kararları her zaman başımızın üstündedir. O nedenle kayyum, gönülden benimsediğim bir yöntem değildir. Lakin hatırlayın lütfen; birileri burada barikat kurdu ve özerklik ilan etti. Belli bir zorunluluktan dolayı kayyum atandı buralara. Eğer Diyarbakır halkı beni tercih ederse halkımızla beraber biz burayı yöneteceğiz. Hiçbir hukuk devleti kendisine başkaldıran, hendek kazıyan, kendi kentlerinde özerklik ilan edenleri kabul edemez ve etmez. Bunun sonucunda kayyum sistemi birkaç yıldır burada belediyelerimizi yönetiyor. Söylediğim gibi Diyarbakır’ımız şu an pırıl pırıl. Şu an Diyarbakır’ımız hizmet görüyor” ifadelerine yer verdi.
Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 17 ilçenin tamamını alacaklarında kararlı olduklarını dile getiren Bilden, şöyle konuştu:
“Ben kendi partimin belediyeciliğini Diyarbakırlılara göstermek istiyorum. Başkasının ne yaptığı, ne ettiği onları ilgilendirir. Ben yaklaşık 2 milyon Diyarbakırlının hepsinin oyuna talibim. Benim 25 gündür yaptığım çalışma da onu gösteriyor. Hiç kimsenin siyasi görüşüne, duruşuna bakmadan randevularımı alıyorum tüm odalara gidiyorum. Gittiğimde çok kısa kendimi tanıtıp, onların önerilerini alıyorum. Büyükşehir başta olmak üzere 17 ilçemizin 17’sini de alacağız. Cenabı hak bunu bize nasip edecek. Sebebi de şu; biz çalışıyoruz.”

İran'ın son füze operasyonunda onlarca siyonist öldü ve yaralandı

Altın fiyatları Fed kararı sonrası geriliyor

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde

İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Yükleniyor