• BIST 100

    11220,22%1,89
  • DOLAR

    41,58% 0,00
  • EURO

    48,78% -0,09
  • GRAM ALTIN

    5174,21% 0,29
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 1,69

Bilek güreşinde dünya 6.’sı İsmail Berk Kurt’un hedefi şampiyonluk

05 Eylül 2024, Perşembe 14:48
05 Eylül 2024, Perşembe 14:48
Bilek güreşinde dünya 6.’sı İsmail Berk Kurt’un hedefi şampiyonluk
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bilek güreşinde dünya 6.’sı İsmail Berk Kurt’un hedefi şampiyonluk

Kilis’te bilek güreşi antrenörü babasının tavsiyesi üzerine bilek güreşine yönelen ve dünya 6.’sı olan 17 yaşındaki milli sporcu İsmail Berk Kurt, yeni hedefini dünya şampiyonluğu olarak belirledi.
Kilis’te yaşayan 17 yaşındaki depremzede milli bilek güreşçi İsmail Berk Kurt, mart ayında Samsun’da 24 sporcunun katıldığı Türkiye Bilek Şampiyonası kendi sıkletinde +90 kilo sağ kolda şampiyon olurken, sol kolda ikinci olarak tamamladı. Depremden önce günde yaklaşık 3-4 saat antrenman yapan Kurt, depremden sonra antrenman saatini 1-2 saate düşürmek zorunda kaldı. Antrenör babasıyla birlikte boş zamanlarında hazırlanarak Avrupa’da sağ ve sol kolda 2.’lik elde eden milli sporcu, daha sonra Moldova’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası +90 kiloda dünya 6.’sı oldu.

İsmail Kurt: "Çocuklarım milli sporcu"
Çocuklarının kendisini örnek alarak spora yöneldiğini ve milli sporcu olduklarını söyleyen bilek güreşi antrenörü İsmail Kurt, "En büyük isteğim çocuklarımın milli sporcu olmasıydı. Çok şükür beni, kendilerine örnek aldılar ve çocuklarım spora yöneldi, milli sporcu oldu. 17 yaşındaki milli sporcu oğlum, ablasını ve beni kendine örnek alarak bilek güreşinde büyük başarılara imza attı. 2024 yılında mart ayında Samsun’da yapılan Türkiye Bilek Güreş Şampiyonası’nda sağ kolda birincilik yaparak milli takıma seçildi. Haziran ayında Slovakya‘da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda +90 kiloda 12 rakibini yenerek sağ ve sol kolda ikinci oldu. Orada göstermiş olduğu başarıdan dolayı da Ağustos ayında Moldova’da yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’na katıldı. Kendi sıkletinde 19 sporcu vardı ve 19 sporcu arasında da sağ kolda dünya 6.’sı olarak bu seneyi tamamlamış olduk. Hedefimiz inşallah 2025 yılında yine milli takıma seçilerek Türkiye Şampiyonası’na girip şampiyon olmak ve akabinde Avrupa ve Dünya Şampiyonası’na katılarak derecelerimizi sürdürmek" dedi.


İsmail Berk Kurt: "Tüm olumsuzluklara rağmen her zaman başarılar elde ettim"
6 Şubat depremlerinden sonra günde 1-2 saat antrenman yaparak hazırlandığını ve büyük başarılara imza attığını söyleyen İsmail Berk Kurt, "6 Şubat depremlerinden sonra antrenman yapamadım ve bu zaman kaybetmeme neden oldu. 2020 yılında hazırlanmıştım, o sene de Covid-19 salgını vardı ve yarışmalara katılamadım. Tekrar güzel bir çalışma yaparak 2021 yılında Türkiye Şampiyonası’na gittik. O zamanda da kolumda problemler oldu ve Türkiye 4.’sü oldum. Antrenmanlarda daha fazla çalışarak 2022 yılında Türkiye Şampiyonası’na gidip sağ ve sol kol 15 yaş altı +70 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. Avrupa Şampiyonası ise Moldova’daydı, oraya katıldım. Orada U18 Avrupa Şampiyonası’nda +90 kiloda 4. oldum. Bayrak ve İstiklal Marşı aşkından dolayı gözümü kürsüye diktim. Ağustos ayında Moldova’da yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda sağ kolda dünya 6.’sı oldum. Hiç durmadan antrenmanlarıma devam edeceğim ve 2025 yılında şampiyon olmak için elimden geldiği kadarıyla çalışacağım" diye konuştu.

Gazze’de şehit olan gazeteci sayısı 254’e yükseldi

HAMAS: Almanya'da gözaltına alınanlarla bir bağlantımız yok

Bualoi tayfunu Vietnam’da etkisini sürdürüyor: 29 ölü

İspanya: Sumud Filosu'nun durumunu yakından takip ediyoruz

Küresel Sumud Filosuna 3 deniz mili uzaklıkta kimliği belirsiz gemiler tespit edildi

DMM: Doğu Akdeniz’deki sondaj ve sismik araştırma gemilerini geri çekilmedi

Gazze'de görev yapmaktan korktukları için 4 işgal askeri hapsedildi

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz’dan Dünya Yaşlılar Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'u kabul etti

Malatya Hayvanat Bahçesi 4 Ekim'de ziyaretçilere ücretsiz

MASKİ'den 1780 metre kanalizasyon hattı

Siirt’te İtfaiye Haftası'nda öğrencilere yangın eğitimi

Acır: Yürüyüşler ve boykotlar yöneticilere mesajdır, ama güçlü iman olmadan adım atılamaz

Yeşilyurt Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarına başladı

MSB, Sumud Filosu'nda yardım isteyen 11 kişiyi tahliye etti

Van'da öğrenci servisi ile tırın çarpışması sonucu 14 kişi yaralandı

MABESEM'de yeni dönem kayıtları başladı

Gazze şehit sayısı 66 bin 148'e yükseldi

Evlerin bereketi yaşlılardan gençlere öğütler: Anne babaların yeri huzur evi değil, başınızın üstüdür!

Müftü Yardımcısı Üney: Toplum olarak namaza daha fazla yönelmeliyiz

Başarılı öğrenciler üniversitelerini 3 yılda tamamlayabilecek

Mersin’de “Sağlıklı Gelecek İçin Okul Sağlığı Farkındalığı” çalıştayı düzenlendi

Mersin’de evden ziynet eşyası çalan 3 hırsız yakalandı

Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk, Kürt, Arap İttifakı coğrafyanın barışını tahkim edecektir

Beşiktaş’ta çıkan yangın çevredeki 5 binaya sıçradı

Van'daki "Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi" son teknolojiyle yenilendi

Mardin’de 67 öğrenci gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Arpaguş: Başkanlığımız ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşlik harcı olmaya devam edecektir

Batman'da patlayan içme suyu boruları günlerdir onarılmıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze’de şehit olan gazeteci sayısı 254’e yükseldi

HAMAS: Almanya'da gözaltına alınanlarla bir bağlantımız yok

Bualoi tayfunu Vietnam’da etkisini sürdürüyor: 29 ölü

İspanya: Sumud Filosu'nun durumunu yakından takip ediyoruz

Küresel Sumud Filosuna 3 deniz mili uzaklıkta kimliği belirsiz gemiler tespit edildi

DMM: Doğu Akdeniz’deki sondaj ve sismik araştırma gemilerini geri çekilmedi

Gazze'de görev yapmaktan korktukları için 4 işgal askeri hapsedildi