• BIST 100

    14122,19%0,53
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,10% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,54% 1,77
  • Ç. ALTIN

    9540,03% 2,70

Bilgilendirme toplantısında öğrencilerle bir araya geldiler

29 Eylül 2022, Perşembe 15:25
29 Eylül 2022, Perşembe 15:25
Bilgilendirme toplantısında öğrencilerle bir araya geldiler
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bilgilendirme toplantısında öğrencilerle bir araya geldiler

Şahinbey Belediyesi’nin Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına projesi ile ecdat topraklarını ziyaret edecek öğrencilerin, bilgilendirme toplantısının misafiri Gaziantep Valisi Davut Gül oldu.
Dünya tarihinin unutulmaz destansı mücadelelerinden birisi olan Çanakkale Deniz Zaferi’nde ecdadın ortaya koyduğu vatan, millet ve bayrak sevgisini yerinde gösteren Şahinbey Belediyesi 145.227 kişiyi ecdadla buluşturmaya devam ederken, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç öğrencilerin bilgilendirme toplantısına katıldı.
’’Çok önemli bir proje’’
Çanakkale projesiyle daha bilinçli ve şuurlu gençlerin yetiştiğini belirteN Gaziantep Valisi Davut Gül, “Projelerin sürdürülebilir olması çok önemli. Bu anlamda Şahinbey Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Çanakkale Projesi’nde 150.000’e yakın ziyaretçi trafiği var. Bugün bu 150 bin kişiyi Çanakkale’ye götürmek isteseniz 500.000.000 fazla masraf gerektiriyor. Bu parayla ev veya yol yapılabilir. Ancak bunların hiç birisi kalıcı olmaz. Varsın 100 km yol eksik olsun. Ama okullarda yetişen gençlerimizin Çanakkale destanını yerinde görüp o maneviyatı hissetmesi gerekiyor. Bu açıdan bana göre yapılan proje çok doğru ve önemli. İnşallah Şahinbey’in tüm gençleri oraları görmüş olur. Bu projeyi başlatan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
’’Tarihimizi iyi bilmek zorundayız’’
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale’nin tarihte önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, “Gençlerimizin sporda, sanat alanında ve eğitimde başarılı olabilmesi bizler için çok önemli. Başarı; çalışma, gayret ve azimle oluyor. Tarihimizi iyi bilmek zorundayız. Çünkü tarih tekerrürden ibarettir. Biz tarihten ibret alırsak o hatalara düşmeden geleceğimize çok daha güvenle yol alabiliriz. Çanakkale’nin tarihimizde çok önemli bir yeri var. Çanakkale’de 253 bin şehit vermişiz. Çanakkale’de 15 yaşındaki çocuklarımız okullarını bırakıp vatan, millet, bayrak için Çanakkale’de cepheye koşmuşlar. Açlıkla, yoklukla, imkansızlıkla mücadele edip, iman ve inançlarıyla yedi düvele karşı vatan topraklarına düşmana ayak bastırmamışlar. Allah onlardan razı olsun ”diye konuştu.
’’Kendimizi şanslı hissediyoruz’’
Gençlerin Çanakkale ziyaretleri ile daha da bilinçlendiğine dikkati çeken Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç “Şahinbey Belediyemiz tarafından düzenlenen Çanakkale projesi gençlerimizin tarih yolculuğuna çıkacağı ecdadın ayak izlerini göreceği, tarihi şuuru ile bilinçleneceği, çok önemli bir proje. Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Sayın Valimizin önem verdiği eğitim konusu her zaman önceliği olmuştur. Valimiz Sayın Davut Gül’ün göreve geldiği günden bu yana okul yatırımları ve eğitimlerin niteliğin artırılması konusunda her zaman önümüzü açtı. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu da tüm eğitim çalışmalarımızda da her zaman yanımızda oldu” dedi.
[gallery ids=',45062']

ABD'de doğal gaz hattında patlama: 6 yaralı

"Gelecek nesillerimizi inancımızın değerleriyle yetiştirmenin güzelliğini yaşıyoruz"

Ağrı'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 kişi tutuklandı

Rusya dondurulmuş varlıklar nedeniyle Euroclear'a dava açtı

İngiltere, HDK komutanlarına yaptırım uyguladı

Siirt'te beklenen kar yağışı başladı

Gazze’de şehitler için veda programı

Ankara’da toplu taşımaya yüzde 35 zam

Asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç başladı

Batman'da muhtarlara sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı

Batman'da tütün ürünlerinin sağlık üzerindeki etkilerine ilişkin seminer düzenlendi

İşgal rejimi Batı Şeria’da 19 Yahudi yerleşkesi kurulmasını onayladı

Pakistan, sosyal medya platformlarını yerel ofisler kurmaya ve uyumluluğu artırmaya çağırdı

Genç hafızların örnek hutbe iradı cami cemaatinin takdirini topluyor

Çin, Arab Satellite 813 uydusunu uzaya gönderdi

Bakan Bayraktar'dan Rusya ve Pakistan'la "enerji iş birliği" mesajları

Ankara'da toplu ulaşıma zam

Yapay zeka kamera başta olmak üzere kişisel verilere erişebiliyor mu?

Venezuela'dan petrol tankerine el koyan ABD'ye tepki: Korsanlık!

Geleceğin mühendislerinden kıyasıya duvar örme yarışması

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den Bakan Kurum'a ziyaret

Gaziantep'te aranan 2 şahıs yakalandı

"Bıçak parası" soruşturmasında profesör tutuklandı

Konya’nın ilçelerinde şap ve brusella aşılamaları sürüyor

Afganistan, stratejik öneme sahip çevre yolunda çalışmalarını sürdürüyor

Konya İl Müftüsü Öge: Aile kurumu toplumun geleceğini doğrudan etkileyen stratejik bir meseledir

Akkuyu'daki nükleer santral inşaatında kapsamlı acil durum tatbikatı gerçekleştirildi

Beyşehir’e yeni halk kütüphanesi için protokol imzalandı

"Maden suyu" sevkiyatı kılıfında Rusya'ya 1,3 ton uyuşturucu taşıyan kamyon ele geçirildi

Yükseköğretim için geldiler, ülkeler arası köprüler kuruyorlar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'de doğal gaz hattında patlama: 6 yaralı

"Gelecek nesillerimizi inancımızın değerleriyle yetiştirmenin güzelliğini yaşıyoruz"

Ağrı'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 kişi tutuklandı

Rusya dondurulmuş varlıklar nedeniyle Euroclear'a dava açtı

İngiltere, HDK komutanlarına yaptırım uyguladı

Siirt'te beklenen kar yağışı başladı

Gazze’de şehitler için veda programı