• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Bilim Şehitkamil’de, “Alper Gezeravcı” heyecanı ve gururu yaşandı

18 Ocak 2024, Perşembe 11:20
18 Ocak 2024, Perşembe 11:20
Bilim Şehitkamil’de, “Alper Gezeravcı” heyecanı ve gururu yaşandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bilim Şehitkamil’de, “Alper Gezeravcı” heyecanı ve gururu yaşandı

Türkiye’nin uzaya ilk defa insan gönderme projesi kapsamında Alper Gezeravcı, 19 Ocak’ta Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıkacak. Bu kapsamda, yüzlerce öğrencinin yararlandığı Bilim Şehitkamil’de, ‘Milli Uzay Yolcumuzu Uğurluyoruz’ temasıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Türk Hava Kuvvetleri’nde 15 yıl savaş pilotluğu yapan Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunacağı Axiom Mission 3 (Ax-3) ekibinin 19 Ocak saat 00:49’da fırlatılması planlanıyor. Ax-3 mürettebatı NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatılacak. Roket, yine SpaceX’in Dragon uzay aracını taşıyacak. Türkiye Uzay Ajansı’nın verdiği bilgiye göre Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak olan Gezeravcı, orada 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.
Alper Gezeravcı, Türkiye’den uzaya giden ilk insan olacak. Bu konuda öğrencilerde farkındalık oluşturmak ve bilgilendirmek adına Bilim Şehitkamil’de ’Milli Uzay Yolcumuzu Uğurluyoruz’ temalı bir dizi etkinlik içeren bir program yapıldı.
“Çok mutluyuz, çok gururluyuz ve çok heyecanlıyız”
Programa ilişkin açıklamada bulunan bilim Şehitkamil eğitmenlerinden Turan Yaman, “Türkiye’nin ilk insanlı uzay programı kapsamında milli gururumuz olan Türkiye’nin uzaya gidecek ilk Astronotu Alper Gezeravcı’yı bu gece uzaya uğurlayacağız. Alper Gezeravcı’yı uzaya uğurlayarak, bilimin ufuklarını açacak yeni kapıdan Türk Bayrağını dalgalandıracağız. Bunun için de çok mutluyuz, çok gururluyuz ve çok heyecanlıyız. Bu heyecanı çocuklarımızla beraber yaşayarak, onlara Türkiye’nin yeni uzay misyonuyla alakalı yeni ufuklar sunmak istedik. Bu maksatla Türkiye genelinde bulunan bütün bilim merkezlerinde olduğu gibi biz de bilim merkezimizde astronomi ve uzay etkinlikleri düzenledik. Burada çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Onların da ilerde birer Alper Gezeravcı gibi uzaya çıkmalarına şimdiden altlık hazırlıyoruz. Ben emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
“Büyük bir heyecanla öğrencilerimizin etkinliklerini izledik”
Vali Erdal Ata İlkokulu Sınıf Öğretmeni Kübra Küçükkahraman, “Bugün, öğrencilerimizle birlikte Bilim Şehitkamil’e geldik. Böylesine önemli bir günde burada olmak hem öğrencilerim açısından hem de benim açımdan ayrı bir mutluluk verdi. Hem de böylesine anlamlı bir günde gelmek farkındalık oldu bizim için. Bu gece ilk defa bir Türk astronotumuzu uzaya uğurluyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz de bugün uzaya uğurlayacağımız ilk Türk astronotumuzu tanıma imkânı buldular. Bu sayede bugün de Bilim Şehitkamil’de düzenlenen astronomi ve uzay programında çok güzel etkinlikler yaptılar. Bizler de öğretmenler olarak büyük bir heyecanla öğrencilerimizin etkinliklerini izledik. Ben bu etkinlikten dolayı Şehitkamil Belediyemize ve Bilim Şehitkamil’de bulunan eğitmen hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik ve aileyi hedef alan içerikler, milli güvenlik sorunudur

Vietnam'da şiddetli yağışlar sele yol açtıı: 8 ölü

Filistin İslami Cihad Hareketi’nden ABD Temsilcisine Tepki

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Malatya'da trafik kazası sonrası kavga: 2 Yaralı

Rus ordusu Donbass’ta ilerleyişini sürdürüyor

Muğla açıklarında 22 düzensiz göçmen kurtarıldı

Mersin'de Milyonfest'e tepki: Gençlerimiz Gayri Ahlaki Hayata Özendiriliyor

AB hava yolculuklarında yeni dönem

Eski cumhurbaşkanına 12 yıl ev hapsi cezası

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü

Deprem sonrası bakır madeninde göçük: 6 işçi öldü

Angola'da akaryakıt zammı protestoları: 30 ölü, 277 yaralı

Ermenistan ve ABD'den ortak askeri tatbikat

Şanlıurfa’da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Yatağa bağlı kalmış 4 çocuk babası, ameliyat için hayırseverlerden yardım bekliyor

Siyonist analist: israil tarihinin en büyük yenilgilerinden biriyle karşı karşıya

Batman'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Palandöken: Serbest piyasa vatandaşın lehine işlemeli

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı

600 bin kamu işçisini ilgilendiren protokol imzalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor