• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Bingöl Umut Kervanı yüzlerce aileye yardım ulaştırdı

01 Kasım 2024, Cuma 22:24
01 Kasım 2024, Cuma 22:24
Bingöl Umut Kervanı yüzlerce aileye yardım ulaştırdı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 265 aileye ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline gelerek; yardımlarla muhtaç, kimsesiz, ihtiyaç sahibi ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.

İhtiyaç sahibi ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım derneğinin Filistin (Gazze) ve Lübnan için yardım çalışmaları da devam ediyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Refik Gönül, “Ekim ayında; 168 aileye 133 bin 693 TL tutarında gıda yardımı, 16 aileye 13 bin 600 TL tutarında kırmızı et yardımı, 45 aileye 82 bin 800 TL nakit (para) yardımı, 9 aileye 103 bin 660 TL değerinde ev eşyası yardımı, 19 aileye 54 bin 30 TL değerinde giyim yardımı, 1 aileye 850 TL değerinde kırtasiye yardımı, 7 aileye 34 bin 810 TL değerinde mutfak eşyası yardımı olmak üzere toplamda 265 aileye 423 bin 443 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulunduk. Ayrıca yine Gazze’ye yönelik 410 bin 180 TL nakit yardımı yapıldı. Genel toplamda ise 833 bin 623 TL değerinde yurtiçi ve yurt dışı yardımlarınızı ulaştırdık” dedi.

Yapılan çalışmalara katkı sunmak isteyen hayırseverlere çağrıda bulunan Gönül, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Ekim ayı içerisinde, faaliyetlerimiz kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerimize siz hayırsever kardeşlerimiz sayesinde, ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Biliyoruz ki ihtiyaç sahibi olan insanlar Kur'an'ın deyimiyle bir şey istemekten utanırlar ve sen onları zengin sanırsın diye ferman buyurmaktadır. Bu yüzden bizler de tespitlerimizi inceden inceye yapıp hakiki manada ihtiyaç sahibi olan ailelere ayni ve nakdi yardımlarınızı ulaştırmaya gayret ediyoruz. Dünya hayatının imtihan olması sebebiyle herkes imtihanını farklı bir şekilde yaşıyor. Önemli olan biz insanların bu imtihan içerisinde Allah'ın rızasına ne kadar uygun hayır işlediğimizdir. Bizler Bingöl'de Umut Kervanı ailesi olarak elimizden geldikçe zengin ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmaya çalışıyor, esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. İhtiyaç sahibi olan ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Sıkıntıları ne ise elimizden geldikçe ortaklaşa bu sıkıntılarımızı asgari seviyeye indirmeye çalışıyoruz. Tabi ki bu olan güzel işler siz hayırsever kardeşlerimiz sayesinde meydana geliyor. Umut Kervanı olarak Ayrıca Gazze’yi hiçbir zaman gündemimizden düşürmedik. Elimizden geldikçe sıcak yemek yardımı, ayakkabı yardımı, su tankeri yardımı, giyim yardımı ve Gazze’de o an ihtiyaç ne ise onları tedarik edip derneğimiz aracılığıyla ulaştırmaya çalıştık. Videolarımızı halkımız ile paylaştık, isteğimiz halen devam eden bu saldırılara karşı bağışlarınızı bir an önce Gazze’ye ve Lübnan halkına ulaştırmaktır. Dualarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Havaların soğuması ile birlikte ihtiyaçların değiştiğine vurgu yapan Gönül, “Havaların soğumasıyla beraber ihtiyaçlar farklılık arz etmekte olup yakacak odun ve kömür bağışları için siz değerli halkımıza çağrılarımızı yenileyerek yardımlarınızı talep ediyoruz. Umut Kervanı olarak elimizden geldikçe faaliyetlerimizi sürdürüyor ihtiyaç sahibi insanların umudu olmaya devam ediyoruz” şeklinde belirtti. (İLKHA)

Mısır'da yapılan COP24'te Kahire Deklarasyonu kabul edildi

Saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriyeli mevkidaşı ile görüştü

Japonya ve Çin'e ait savaş uçakları havada karşı karşıya geldi

Gazze Sağlık Bakanlığı: Tıbbi kriz derinleşiyor

Suriye'nin başkenti Şam'da patlama meydana geldi

Gaziantep'te suç örgütüne şafak operasyonu: 5 gözaltı

Gazze'de can kaybı 70 bin 360'a yükseldi

Mersin’de yağışlı hava etkili oluyor

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

12 bin yıllık miras "Iza Buğdayı" yeniden üretilmeye başlandı

Gazze'de mezarlıkta yaşam: Yerinden edilen aileler barınacak yer bulamıyor

Büyükçekmece Adliyesi soygununa yönelik operasyon: 10 gözaltı

Sudan Savaşı'nın karmaşıklıkları ve çözüm yolları "Hartum Forumu" ile ele alındı

Spot doğal gaz piyasasında referans fiyat 14 bin 550 lira oldu

Mısır: Gazze’yi Filistinliler yönetecek

Gazze’de Baptist Hastanesi’ndeki geçici mezarlıktan naaşlar resmi mezarlıklara taşınıyor

Battalgazi Belediyesinden haftalık yoğun çalışma mesaisi

50 bin nüfuslu Çermik’te trafik çilesi büyüyor

Macaristan Başbakanı Orban Türkiye'ye gelecek

Bakan Fidan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü

İşgal rejimi, ateşkese rağmen yıkımlarını yoğunlaştırdı

Gaziantep zincirleme kaza: 3 tır yandı

Niğde'de iki ayrı kazada 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Endonezya'da aşırı yağışların tetiklediği felaketlerde can kaybı 900'ü geçti

İşgal zindanların çocuk esirlerin sayısı gün geçtikçe artıyor

Kızıltepe siyasi, kanaat önderleri ve STK temsilcileri: Artan olaylarla birlikte maneviyattan ve örften uzaklaşır olduk

Havalimanlarına kuş ve dron tehdidine karşı "Savuran" güvenlik sistemi

Yüreğir ve Sarıçam’da uyuşturucu operasyonu

İşten çıkarılan işçilerden HÜDA PAR Milletvekili Dinç'e ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mısır'da yapılan COP24'te Kahire Deklarasyonu kabul edildi

Saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriyeli mevkidaşı ile görüştü

Japonya ve Çin'e ait savaş uçakları havada karşı karşıya geldi

Gazze Sağlık Bakanlığı: Tıbbi kriz derinleşiyor

Suriye'nin başkenti Şam'da patlama meydana geldi

Gaziantep'te suç örgütüne şafak operasyonu: 5 gözaltı