SAĞLIK 3.09.2024 14:08:35 0

Bingöl’de ilk defa omurilik tümörü ameliyatı gerçekleştirildi

Bingöl’de ilk defa omurilik tümörü ameliyatı gerçekleştirildi
Haberi Sesli Oku

Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez mikro cerrahi yöntem ile omurilik tümörü ameliyatı, Op. Dr. Ozan Barut operatörlüğünde gerçekleştirildi.

Bingöl Devlet Hastanesi'nde artan nitelikli operasyonlara bir yenisi de Uzm. Dr. Ozan Barut tarafından eklendiği belirtildi.

Beyin Cerrahi Uzmanı Barut, gerçekleştirdiği operasyonla alakalı şu bilgileri aktardı;

"Sırt ve bacak ağrıları ile hastanemize başvuran hastamıza ileri teknolojiler ile omurilik tümörü tanısı konuldu. Operasyon hazırlıkları yapıldıktan sonra ileri teknolojik cihazların yardımıyla mikro cerrahi teknik uygulanarak torakla menenjiomlu hastamızın operasyonu başarıyla gerçekleştirildi. Hastamızın operasyonu sırasında ileri teknolojiler kullanılarak felç riski en düşük düzeyde tutuldu. Hastamız birkaç gün servis takibine alındıktan sonra şifayla taburcu edildi." dedi.

"Birçok nitelikli ameliyat ilk kez gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmeye de devam edecektir"

Göreve geldikleri günden bu yana hastanenin hizmet kalitesi için sürekli çaba gösterdiklerini belirten Başhekim Uzm. Dr. Samet Tatlı, "Bizler göreve geldiğimizden bu yana sürekli olarak gelişimden yana bir çaba içerisinde olduk. Birçok nitelikli ameliyat ilk kez gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmeye de devam edecektir. Hekimlerimiz böyle özel ameliyatları planladıkları zaman bizler de yönetim olarak tüm imkânları seferber ediyoruz ve hastalarımızın en sağlıklı şekilde opere olması için azami özen gösteriyoruz. Bu şekilde hizmetleri çoğaltarak özellikle il dışı sevklerin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Şu an da geçmişe göre büyük oranda bir azalma var. İnşallah ilerleyen dönemlerde daha da azalacaktır. Tüm hizmetleri kendimiz vatandaşlarımıza sunacağız. Bir kez daha emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

Felç riskini en aza düşürmek için ileri derece teknolojilerin kullanıldığı ameliyat sonrası hastanın son kontrolleri yapılarak taburcu edildi. (İLKHA)

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

Yükleniyor