• BIST 100

    10935,30%-0,09
  • DOLAR

    42,50% 0,17
  • EURO

    49,27% -0,08
  • GRAM ALTIN

    5720,38% 0,80
  • Ç. ALTIN

    9240,28% 0,00

Bingöl’de STK’lardan Sumud Filosu’na destek

02 Ekim 2025, Perşembe 12:49
02 Ekim 2025, Perşembe 12:49
Bingöl’de STK’lardan Sumud Filosu’na destek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bingöl’de bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK), Sumud Filosu’na yönelik yapılan saldırıyı kınayarak, direnişin ve mazlumların yanında olduklarını vurguladı.

Telekom Kavşağı’nda toplanan STK temsilcileri ve vatandaşlar, taşıdıkları döviz ve prtlarla işgal rejiminin saldırılarını protesto etti.

Burada yapılan açıklamada, işgalcilerin saldırgan tavırlarının insanlık suçu olduğu belirtilerek, Sumud Filosu’nun haklı mücadelesine destek verildi.

Sumud filosuyla yola çıkıp gemileri arızalanınca geri gelen Bilal Kıtay, şunları söyledi:

“Farklı coğrafyalardan, farklı renklerden insanlar vardı. Ve bu insanlar birbirlerini sanki yıllardır tanıyormuş gibi Gazze sevdasıyla bir arada bulunuyorlardı. Ve içimizde hiçbir dine inanmayan insanlar da vardı. İrlandalı bir katılımcı vardı. Bu adam ateistti. Yani bu adam ölümden sonrasına inanmayan, bir yaratıcının olduğuna inanmayan birisiydi. Evli ve iki çocuk babasıydı. Bu halde bile kendi eşini, çocuklarını, işini gücünü bırakıp Gazze’yi dava edinmişti kendine. Ve şu an o teknelerin birinde bulunuyor. Belki gözaltına alındı, belki biraz sonra gözaltına alınacak. Yani bunu niye örnek olarak veriyorum? O vatandaşın ölümden sonra bizim beklediğimiz gibi ona vaat edilen 'asıl hayat' gibi bir inancı yok. Bütün her şeyi bu dünya. Bütün her şey bu dünya olmasına rağmen yine de her şeyini geride bırakıp gidebiliyor. Ama yani Allah’a iman etmiş Müslümanlar olarak, bu dünyanın geçici bir sınav olduğuna inanmamıza rağmen ve onların da bizim birebir Allah’ın dediği şekilde kardeşlerimiz olmasına rağmen, yine de konforumuzdan, keyfimizden feragat edip bir şey yapamıyoruz. Ve bizim bu korkumuzdan dolayı her gün orada çocuklar ölüyor, her gün orada yaşlılar, kadınlar, sebepsiz yere insanlar katlediliyor. Ne yazık ki bunu izliyoruz ve 'Biz ne yapabiliriz?' diyoruz. Yani bu noktada ben şunu söylüyorum; önce kendimizi değiştirmemiz gerekiyor. Yani önce bu zihinler yenilenmemiz gerekiyor.” dedi.

Gazze sevdalısı Yusuf ortak, “Müslüman ülkeler demek istemiyorum, Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkeler. Bu insanların halkları belki bu mücadelede bir şeyler ortaya koymaya çalışıyor ama liderlerden aynı beklentimiz yok değerli kardeşlerim. Buradaki insanlar 2 yıldır, 3 yıldır kendi kaderlerine terk edildi. Yaklaşık 50 ülkeden 40 tane geminin yola çıktığı bu kutsal yolculukta buradaki kardeşlerimizin de yalnız bırakılacağını biliyorduk zaten. Hepimiz takip ediyoruz. Orada konuşanlar, filoda olan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz... Aynı inancı paylaşmakta, aynı vicdana sahip olduğumuz kardeşlerimiz var orada. Duygularını zaman zaman dile getiriyorlar, hepimiz izliyoruz. Bugün özellikle beni en çok etkileyen bir ifadeyi, oradaki bir ifadeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Muhammed Emin Yıldırım hocam, ismini de vereceğim. Özellikle oradakilere çok mesaj gidiyor. 'Korkuyor musunuz?' diye soruluyor gemide olanlara. Az önce Bilal de aynı şeyi ifade etti. 'Evet, korkuyoruz.' dedi. Muhammed Hoca ve yandaki arkadaşları da 'Korkuyoruz.' dedi. Tabii insan bir anda şunu düşünür. Muhammed Hoca bu ifadeyi niye kullandı? Belki ben şunu söylerken izlemeyenler bile 'Allah Allah, bu cümleyi kullandı mı?' dedi. Evet, gerçekten kullandı. Peki neden 'Korkuyoruz' dedi? Asla ve asla Gazze’deki kardeşlerimiz gibi israilin gücünden korkmuyoruz. Çünkü niye? Oradaki masum çocuklar, anneler, babalar, herkes 'hasbunallahu ve ni‘mel vekîl' diyordu. Vekil olarak Allah bize yeter. Bakın, Kur’an-ı Kerim’de Cenâb-ı Allah birçok kavimden bahsediyor, birçok Peygamberden bahsediyor. Tabii orada birçok ibret alınır. Ama en canlı, can alıcı nokta ve konumuzla bağlantılı olduğu için söylüyorum şudur. Bir insan gerçek manada samimi olursa onun kaybedeceği hiçbir şey yoktur. Peygamberlerin karşısında bugünkü güçlerin aynısı vardı. Firavunlar vardı, Nemrutlar vardı... Hiçbirisi samimi olduğu davasından vazgeçmedi. Ve en nihayetinde, Kur’an’daki ayetlerden görüyoruz, hepsi beraber galip geldiler. Bugün buradaki insanlar kaybetti gibi görünüyor olsa da asla kaybetmediler.” diye konuştu.

Bingöl Diyanet-Sen Şube Başkanı Mücahit Çelik, “Biz inanıyoruz ki burada, bu meydanda toplanmak sıradan bir şey değil. Çünkü Gazze, şerefli insanların davasıdır; şerefli insanların savunacağı bir davadır, korkakların rahatlığına düşkün olanların değil. Onun için bunu küçümseyenlere karşı tavrımız açık ve nettir; hiçbir zaman kınayanın kınamasından çekinmeden, Allah’ın izniyle son nefese kadar mücadelemizi devam ettiriyoruz. Nerede Müslüman kardeşimiz sıkıntıda ise, onun sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Şehit Ebu Ubeyde gerçekten maskeleri düşüren bir şahsiyettir. Cenâb-ı Hak, onun şehadetini ümmetin dirilişine, yeryüzünde yeniden güç ve kuvvet bulmasına vesile eylesin.” dedi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, “siyonist israilin terör çetesinin bu gece, Sumud Filosu'nun basmasını, ablukaya almasının sebebi... Tabii, bu insani filonun ya da ona bağlı gemilerin bu gece abluka altına alınması ve bazılarının gözaltına alınması söz konusudur. Ve bunun için buradasınız. Bunun için buradayız. Ben özellikle bu anlamda sizlere ve bu gece meydanlarda olan tüm Müslümanlara, tüm dava erlerine ve değerli olan her insana huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bacılarıma teşekkür ediyorum; bu gece vakti buralara gelmeleri elbette önemlidir. Bunlar Rabbimizin katında da inşallah yazılacaktır. Allah’ın izniyle bunlar boşa gitmeyecektir. Değerli kardeşlerim, elbette 2 yıldır siyonist israil, hamisi Amerika'nın, bir avuç Gazzeli Müslüman kardeşlerimizin üzerine çullanması elbette göz ardı edilmemeli. Bugüne kadar etmediniz ve bundan sonra etmeyeceğinize de inanıyoruz. Çünkü bu barbar siyonistler, bunlar sadece tek bir şeyden anlıyorlar, başka bir şeyden anlamıyorlar. O da güçtür, o da kuvvettir.” şeklinde konuştu.   

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral'dan "Kara Cuma" adlandırmalarına tepki

Tardigratlar insanlığın geleceğine ilham kaynağı oluyor

Hafta sonu yurdu yağışlı hava saracak

Bakan Göktaş: Kasım ayı doğum yardımı ödemelerini bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırdık

Mardin’de ölü bulunan aileye ilişkin 2 yeni gözaltı

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde Gazze için protesto: “BMGK’nın Gazze Kararına İtiraz Ediyoruz”

Adana'da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

Meteorolojiden bazı bölgeler için sağanak uyarısı

HÜDA PAR İl Başkanı Polat’tan "Şeffaflık ve Hizmet Odaklı Belediyecilik" çağrısı

Ateşkes ihlalleri tırmanıyor

Prof. Dr. A. Ulaş: Aile içi iletişimde en çok gözden kaçan unsurlar, doğru dinleme ve ortak tutum oluşturma eksikliğidir

Demir ve çelik sektörü Türkiye ihracatının yüzde 11'ini oluşturdu

Endonezya’daki sel ve heyelanlarda ölenlerin sayısı 174’e yükseldi

Malatya’da kurallara uymayan iş yerlerine kapatma cezası

Mut-Karaman kara yolunda tır devrildi: Sürücü hayatını kaybetti

Adana'da camilerde Gazze için hayır çarşıları kuruldu

ChatGPT intihar davalarında mercek altında: Raine ailesi jüride ve 7 yeni dava daha

Malatya, Dünya Helal Zirvesi’nde tek konuk il olarak büyük ilgi topladı

Yerli ve yabancı 111 akademisyenin katıldığı "IV. Uluslararası Melayê Cizîrî Sempozyumu" başladı

BM: Batı Şeria'da israil kuvvetleri ve yerleşimciler tarafından 2 yılda 1000'den fazla Filistinli öldürüldü

Batman'da sağlık altyapısında son üç yılda önemli gelişmeler

KKM bakiyesi 3,5 milyar dolara düştü

Batman'da özel gereksinimli öğrencilere ücretsiz diş sağlığı taraması

Yeşilyurt Belediyesi’nde sosyal denge sözleşmesi yenilendi

Almanya'da 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bomba nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

Bursa’da gıda denetimleri sıkılaştırıldı

Trump’tan tartışmalı Venezuela çıkışı: Kara operasyonları başlayabilir

Batman–Bismil yolunda pikap köprü bariyerlerine çarptı: Sürücü ağır yaralı

Siirt Fıstığında yanlış budama hem verimi bitiriyor hem zararlıları davet ediyor

HÜDA PAR Bursa'da Aile Konferansı düzenleyecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral'dan "Kara Cuma" adlandırmalarına tepki

Tardigratlar insanlığın geleceğine ilham kaynağı oluyor

Hafta sonu yurdu yağışlı hava saracak

Bakan Göktaş: Kasım ayı doğum yardımı ödemelerini bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırdık

Mardin’de ölü bulunan aileye ilişkin 2 yeni gözaltı

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde Gazze için protesto: “BMGK’nın Gazze Kararına İtiraz Ediyoruz”

Adana'da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek