-
BIST 100
15927,85%-1,00
-
DOLAR
44,18% -0,09
-
EURO
50,76% 0,45
-
GRAM ALTIN
7097,43% -0,53
-
Ç. ALTIN
11467,05% -0,88
Bingöl'de TYP kapsamında 120 kişiye iş imkanı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Bingöl'de İŞ Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Bingöl İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek olan Toplum Yararına Programlar (TYP) için başvuru süreci başlıyor.
Program kapsamında Merkez'de 70, Genç'te 10, Solhan'da 10, Karlıova'da 10, Kiğı'da 5, Adaklı'da 5, Yedisu'da 5 ve Yayladere'de 5 olmak üzere toplam 120 kişi istihdam edilecek.
Başvuru tarihleri 20 Mart 2025- 22 Mart 2025 olarak belirlenmiştir. Programa katılmak isteyen adaylar için şu şartlar aranacaktır:
Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almamak, Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını (33.157,05 TL ) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar. Katılımcılar, 25 Mart 2025 tarihinde %100 noter kurası ile belirlenecektir. Başvurular İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacaktır. İl Milli Eğitim programı başvuruları 03 Nisan 2025 tarihinde başlayacak, 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecektir (İLKHA)
Mısır ve Umman, bölgesel gerilimi görüştü
Memur-Sen İl Başkanı Önlü: Halepçe insanlık vicdanında silinmeyen bir yaradır
Engin: Kadir Gecesi kalplerimizi Kur'an'la yeniden diriltme fırsatıdır
Battalgazi Devlet Hastanesi otoparkı yenilendi
HÜDA PAR: Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmak İslam ümmetine karşı açık bir savaş ilanıdır
Diyarbakır’da çok sayıda silah ele geçirildi
MEB, ikinci dönem birinci ortak yazılı sınavlar için kılavuz yayımladı
Siverek'te Sakal-ı Şerif yoğun ilgiyle ziyarete açıldı
İzmir’de bayramda havalar nasıl olacak?
HÜDA PAR’ın Ramazan Bayramı programı belli oldu
Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonu
Gölete doğru yuvarlanan otomobil, kaya parçasına takılarak durdu
Buca’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli yakalandı
Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Etiyopya’da heyelan: Ölü sayısı 125’e yükseldi
IHO EBRAR bayram öncesi yetimleri giyindirdi
Ağrı'da rahatsızlanan 66 yaşındaki hasta hastaneye yetiştirildi
Diyarbakır’da aranan şahıslara operasyon
Ağrı’da başıboş köpek sorunu hem can hem mal güvenliğini tehdit ediyor
Diyarbakır’da organize suç örgütüne operasyon: 10 tutuklama
Savaşın yeni yüzü: ABD ve işgalci siyonist rejimin yapay zekâ destekli katliamları
Gençler için yeni kariyer alanı: Gayrimenkul sektörü üniversitelere giriyor
MAZLUM-DER Malatya Şube Başkanı Anıl: Zalime karşı tek yürek olmalıyız
Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 247’ye yükseldi
Biriktirdiği harçlığını Gazze'ye bağışladı
"Kadir Gecesi’ni ibadet ve hayırla değerlendirin, affedilmeyenler var"
Gaziantep'te aranan cinayet zanlısı yakalandı
Şırnak'ta asayiş ve kaçakçılık operasyonu: 170 gözaltı
Mersin’de geniş çaplı asayiş uygulaması: 678 kişi yakalandı
Yükleniyor






