-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,29% 0,00
-
EURO
51,44% 0,35
-
GRAM ALTIN
6276,75% -2,01
-
Ç. ALTIN
10757,95% -3,57
Bingöl'de TYP kapsamında 120 kişiye iş imkanı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Bingöl'de İŞ Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Bingöl İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek olan Toplum Yararına Programlar (TYP) için başvuru süreci başlıyor.
Program kapsamında Merkez'de 70, Genç'te 10, Solhan'da 10, Karlıova'da 10, Kiğı'da 5, Adaklı'da 5, Yedisu'da 5 ve Yayladere'de 5 olmak üzere toplam 120 kişi istihdam edilecek.
Başvuru tarihleri 20 Mart 2025- 22 Mart 2025 olarak belirlenmiştir. Programa katılmak isteyen adaylar için şu şartlar aranacaktır:
Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almamak, Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını (33.157,05 TL ) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar. Katılımcılar, 25 Mart 2025 tarihinde %100 noter kurası ile belirlenecektir. Başvurular İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacaktır. İl Milli Eğitim programı başvuruları 03 Nisan 2025 tarihinde başlayacak, 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecektir (İLKHA)
Siyonist rejimin Lübnan'a saldırıları devam ediyor: 1039 şehit, 2 bin 876 yaralı
Bakan Ersoy Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Ljutkov ile görüştü
Beytepe Koleji'nden eğitimde öncü adım
Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
Orta Doğu'da müzakere çıkmazı! Trump: Anlaştık İran: Görüşmedik israil: Trump savaşı 9 Nisan'da bitirecek
Ticaret Bakanlığı: "Bayat ekmek 6 liradan satılıyor" iddiaları gerçeği yansıtmıyor
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü
Büyük stratejik yanılgı: israilin İran planı duvara çarptı
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü
Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı
Mersin’de güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı
Kolombiya'da askeri uçak düştü: 90 kişi hayatını kaybetti
Ramazan Bayramı tatilinde 31 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
LGS başvuruları başladı
Ambulans uçak yenidoğan bebek için havalandı
Şırnak-Hakkâri kara yoluna çığ düştü
Mardin'de devrilen yolcu midibüsünde 13 kişi yaralandı
Şırnak'ta jandarmadan asayiş operasyonu: 67 gözaltı
Ağrı Dağı'nda kaybolan kadın dağcı için arama çalışması devam ediyor
Havalimanına iniş yapan uçak itfaiye aracına çarptı
Siirt’te kar ve heyelan nedeniyle yollar kapandı, mahsur kalanlar kurtarıldı
Şanlıurfa’da Bediüzzaman Said Nursi için çağrı: Naaşı eski yerine getirilsin
Prof. Dr. Tarhan: Basit ama anlamlı bir yaşam tarzı sürmek, uzun ömrün sırrıdır
Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 16 yaşındaki sürücü ağır yaralandı
Şanlıurfa’da Vali Şıldak Balıklıgöl’de incelemelerde bulundu
Mardin’de 47 çift dualar eşliğinde umreye uğurlandı
Batman'da otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Şanlıurfa’da trafo patladı: 3 araç küle döndü
DMM'den “araç içinde telefon tutucu ve koku yasaklandı” iddialarına yalanlama
Yeme bozuklukları, içsel denge ve çatışmanın bir yansıması!
Yükleniyor







