• BIST 100

    15036,80%0,81
  • DOLAR

    43,12% 0,00
  • EURO

    50,40% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6364,11% 1,82
  • Ç. ALTIN

    10268,62% 0,98

Bingöl'den direnişe destek: Aksa Tufanı, İslam ümmetinin dirilişinin başlangıcıdır

08 Ekim 2025, Çarşamba 00:40
08 Ekim 2025, Çarşamba 00:40
Bingöl
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bingöl’de, Aksa Tufanı harekatının ikinci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen mitingde işgalin, soykırıma rağmen zafer elde edemediği, Aksa Tufanı'nın ümmetin dirilişine, gayri müslim toplumların hidayetine vesile olduğu vurgulandı.

Akşam namazının ardından ellerinde Filistin bayrakları ve prtlarla toplanan Bingöl halkı, Filistin halkına destek vermek ve siyonist soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Sloganlar ve tekbirlerle süren yürüyüş, Bingöl Belediye Meydanı’nda sona erdi. Belediye alanında toplanan kalabalığa çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri tarafından konuşmalar yapıldı.

"Aksa Tufanı 57 İslam ülkesinin olmadığını gösteren bir tufandır"

Programın açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Temsilcisi Şefik Börü, Gazze halkını ve direnişini selamlayarak, "Gazze yalnız kaldı yapayalnız. Ta 1948’den bu yana yapayalnız. Yıllardır, onca yıkım onca zulüm... 75 yıldır işgal ve ölüm... ve işgal günbe gün genişletildi, Filistinli kardeşlerimiz işgalin olduğu günden bu yana, her türlü zulme maruz kaldılar, evleri toprakları ve tüm yaşam alanları israil tarafından gasp edildi. 1948’den bu yana 200 binden fazla Filistinli, siyonist işgal rejimi tarafından şehit edildi. 1 milyondan fazla Filistinli kardeşimiz, siyonist zindanlarında esir edildi, işkencenin en barbar ve vahşi yöntemlerine maruz bırakıldılar. Siyonistlerin işgal ve talanından dolayı 10 milyondan fazla Filistinli, hicret etmek zorunda kalmıştır." dedi.

"Bu tufan, gayrimüslim toplumların uyanışına ve hidayetine vesile olan bir tufandır"

75 yıldır bunca mezalime karşı 7 Ekim 2023’te HAMAS tarafından gerçekleştirilen Aksa Tufanı harekatının, başta Filistin olmak üzere İslam Ümmeti için bir milat olduğunu söyleyen Börü, "Aksa Tufanı üzerinden tam iki yıl geçti. Mescid-i Aksa ve Kudüs başta olmak üzere Filistin’in her bir karşının özgürlüğe kavuşması, 75 yıllık işgalin sona ermesi için bu operasyon gerçekleştirildi. Ama bu operasyon sıradan bir operasyon değildir. Bu tufan, İslam Ümmeti için dirilişin başlangıcı olan bir tufandır, izzetin zillete galip geldiği bir tufandır, hakkı batıldan, karanlığı ve aydınlığı birbirinden ayıran bir tufandır. Bu tufan, aslında 57 tane İslam ülkesinin olmadığını gösteren bir tufandır. Bu tufan, gayrimüslim toplumların uyanışına ve hidayetine vesile olan bir tufandır. Bu tufan, bir avuç samimi Müslümanın iki milyar uyuyan Müslümanı uyandıran bir tufandır.” diye konuştu.

“Zillet ve ölüm arasında tercihini yap denmiş”

Kalplerinin mazlum Gazze’yle beraber çarptığını aktaran Memur-Sen Bingöl İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, “Tam 730 gece… Kesintisiz bir şekilde bombalar yağıyor Gazze’nin üzerine! Kesintisiz bir şekilde ölüm yağdırıyorlar masumların üzerine! Gazze’de her gün kan… Her gece gözyaşı… Ama aynı zamanda her an, onurlu bir direniş! 7 Ekim 2023’ten bu yana…" diye belirtti.

"Canı cehenneme rahat uyuyanın, kapısını örtenin, perdesini çekenin"

Bu vahşetin karşısında sessiz kalmanın, suça ortak olmak demek olduğunu söyleyen Kava, "Hepimizin yüreği yaralı; Gazze’de ölüm kokuyor, ölüm… Beşiklere mermi, kundaklara kan doldu. Ölen annelerin karınları yarılıp, bedeni morarmış bebekler çıkarıldı. Yarabbi bu ne büyük bir imtihan! Canı cehenneme rahat uyuyanın, kapısını örtenin, perdesini çekenin... Canı cehenneme başkasının yangınıyla evini ısıtıp yemeğini pişirenin! Filistin’de anne isen, yerleşimci diye yanına bir hırsız koyarlar. 'Komşun bu, iyi geçin' derler. Kontrol noktaları kurarlar mahallende her yere. Ölümü aşa aşa çocukların okula ulaşır. Dönüş yolu; işgalcinin göz hapsiyle dipçiği arasındaki mesafe kadardır. Evladın vurulsa kabahat, kaçsa kabahat, ölse kabahat. Hakkın yok, hürriyetin yok, huzurun yok. Ekmeğine acı, evladına ölüm, düğününe bomba, pazarına kan bulaşmış. Baban, oğlun, kocan, Aksa’da kıyama dursa, terörist ilan edilmiş. Zillet ve ölüm arasında tercihini yap denmiş. Ama Filistin’in yiğit kadınları üçüncü bir yolu seçiyor: Sinmiyor, susmuyor, korkmuyor! Filistin’de anneler, direnişi bir kurşun gibi taşıyor yüreklerinde. Vatanı, toprağı, tarihi var kalbinde. Kurşun sesi olsa da her yerde, direniş var ninnisinde. Kızlarının çeyiz sandığına imanı koyuyor, aşına tuz diye direnişi ekliyor. Göğsüne şükür diye bir muska takıyor. Bu koca yürekli kadınlar, enkazların arasında ekmek pişiriyor. Bu elleri öpülesi analar, harabeye dönmüş evlerinde çocuklarını yıkıyor. Kameralara evladının cesedini gösterip “Bu bebek mi terörist?” diye haykırıyor! Ve bu mücahideler, erlerini toprağa verirken “Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.” diyor!” ifadelerini kullandı.

“Mesele sadece Gazze meselesi değil; mesele İslam’ın meselesidir, mesele ümmetin meselesidir”

Doç. Dr. Abdulhakim Beki ise konuşmasında, "Biz biliyoruz ki mesele sadece Gazze meselesi değil; mesele İslam’ın meselesidir, mesele ümmetin meselesidir. Bugün eğer bizler ümmete sahip çıkmazsak, velev ki Gazze’de olsa, bir müddet sonra o tuğlalar yavaş yavaş yerinden çekilecektir, yavaş yavaş yıkılmaya mahkûm kalacaktır. Ümmet olarak, mümin olarak, müvahhid olarak, Müslüman olarak bizim o tuğlaları en güçlü bir şekilde tutabilmemiz lazım. Yalnız bırakmayarak, onları tek başlarına bırakmayarak… O yetim olan yavrularımız, evlatlarını şehadet rütbesine ulaştıran annelerimiz, o yaşlılarımız hep şu soruyu sordular: 'Neredesiniz ey insanlık? Neredesiniz ey Müslümanlar? Neredesiniz ey Müslüman devleti olduğunu iddia eden yöneticiler? Neredesiniz ey sivil toplum örgütleri? Bir hayvan için kıyametleri koparan sivil toplum örgütleri, medya mensupları neredesiniz?' Arkasından şu cümleyi kullandılar: 'Biz ahirete gittiğimiz zaman hepinizden şikayetçi olacağız, hepinizden davacı olacağız.'  Yarabbi, o davacı oldukları günde sen şahit ol ki, Bingöl’ün bu değerli insanları onlarla beraber olmanın aşkıyla burada toplandılar.” şeklinde konuştu.

Program, meydanda binlerce kişinin katılımıyla kılınan yatsı namazı ile sona erdi. (İLKHA)

 

İstanbul’da 3,3 milyon sentetik ecza hap ele geçirildi, 6 şüpheli yakalandı

Ghebreyesus: Daha fazla ülkenin, Gazze'den gelen hastalara kapılarını açması gerekir

Somali, BAE ile güvenlik ve savunma alanındaki tüm anlaşmaları iptal etti

Kastamonu’da motosiklet ve motokuryelerin trafiğe çıkışı yasaklandı

Pehlevi ve Machado’dan ülkelerine ihanet yarışı: Trump'a "bizi seçersen pişman olmazsın" söylemi

Batman'ın Kozluk ve Sason ilçelerinde eğitime kar tatili

Kruvaziyer yolcu sayısı 2 milyonu aştı

İngiltere'den Grok'a "uygunsuz görüntü" soruşturması

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 4 ölü, 2 ağır yaralı

Malatya'nın 9 ilçesinde eğitime kar engeli

ABD'de ülke genelinde protestolar devam ediyor: Minneapolis’e ek güvenlik gücü

Malatya'da kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalanlar kurtarıldı

Kocaeli’de narkotik operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

Mardin’de bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi

Malatya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Mersin'de İmam Hatip Ortaokulları Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması yapıldı

Adana’da kural ihlali yapan 22 bin 259 sürücüye cezai işlem uygulandı

Adana’da asayiş uygulamaları: Aranan 442 kişi yakalandı

Bursa’da kaçak akaryakıt operasyonu: 5 gözaltı

Küba Devlet Başkanı Canel: ABD ile müzakere etmiyoruz

Yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme duyuruları yayımlandı

Mersin’de 2026 Yılı I. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Tarihi Memişpaşa Camii bakımsızlık nedeniyle yağmur sularıyla mücadele ediyor

DMM, vatandaşları sosyal yardım dolandırıcılığına karşı uyardı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten alkol kullanımı ve bağımlılığına ilişkin soru önergesi

Rusya Novoboykovskoye yerleşim yerini ele geçirdi

Söylemez: Norm fazlası öğretmenlerin resen atanması ciddi mağduriyetlere yol açıyor

Meslek lisesi mezunu gençlerin istihdamı için protokol imzalandı

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Tanış’tan nezaket ziyaretleri

Ermenistan'dan Rusya'ya protesto notası

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da 3,3 milyon sentetik ecza hap ele geçirildi, 6 şüpheli yakalandı

Ghebreyesus: Daha fazla ülkenin, Gazze'den gelen hastalara kapılarını açması gerekir

Somali, BAE ile güvenlik ve savunma alanındaki tüm anlaşmaları iptal etti

Kastamonu’da motosiklet ve motokuryelerin trafiğe çıkışı yasaklandı

Pehlevi ve Machado’dan ülkelerine ihanet yarışı: Trump'a "bizi seçersen pişman olmazsın" söylemi

Batman'ın Kozluk ve Sason ilçelerinde eğitime kar tatili

Kruvaziyer yolcu sayısı 2 milyonu aştı