• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Bingöllü Ayhan Aytar, saç ekimi sonrası sağlık sorunlarının sebebini arıyor

21 Şubat 2025, Cuma 15:36
21 Şubat 2025, Cuma 15:36
Bingöllü Ayhan Aytar, saç ekimi sonrası sağlık sorunlarının sebebini arıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bingöllü inşaat mühendisi Ayhan Aytar, geçtiğimiz günlerde Muş’ta özel bir klinikte saç ekimi yaptırdı. Ancak, işlem sonrası kötüleşen sağlık durumu, Aytar’ın acil tedaviye ihtiyaç duymasına yol açtı.

Özel Muş Şifa Hastanesi’ne başvuran Aytar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi yoğun bakımına sevk edildi.

Aytar’ın hayati tehlikesinin devam etmesi ve yaşanan olayın ardından ailesi, ihmallerin olduğunu belirterek sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor.

Kardeşinin özel bir klinikte saç ekimi yaptıktan sonra orada rahatsızlandığını ifade eden Ağabey Felemez Aytar: “Kardeşim saç ekimi merkezinde saç ektiği sürede rahatsızlanıyor ve orada bir serum takıp ağrı kesici vermişler. Daha sonra işleme tekrardan devam etmişler. İşlem arasında yemek vermişler. İşlem bittikten sonra gece saat 02’de evde tekrar rahatsızlanmış. Muş Şifa Hastanesi’ne başvurmuş, durumu kötüleşince Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesine sevki yapıldı. Kardeşim burada birkaç gündür yoğun bakımda yatıyor. Bizler bir dizi ihmalkarlığın olduğunu gördüğümüz bu olayda çok daha kötü sonuçlar yaşanamadığı için şükür ediyoruz. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı sorumlular cezalandırılmalı. Bizler şu an yaşadığımız üzüntü ve acıyı başka alileler yaşamasın diye sorumluların adaletin önüne çıkarılması istiyoruz” dedi.

Saç ekimi işlemi sonrası yaşanan sağlık sorunlarının başlangıcında yapılan müdahalelerin yetersiz olduğunu vurgulayan ağabey, şu soruları gündeme getirdi:

“Hasta kabul ve öncesindeki süreç hasta hangi klinikte, hangi doktorun gözetiminde saç ekimi yaptırdı? Saç ekimi işlemi öncesinde hastaya yeterli bilgilendirme yapıldı mı? İşlem öncesi hastanın genel sağlık durumu ve enfeksiyon riski değerlendirildi mi? (Örneğin, bağışıklık yetmezliği, diyabet gibi durumlar var mıydı?) Saç ekimi öncesinde hijyen ve sterilizasyon protokollerine uygunluk denetlendi mi? İşlem sırasında, saç ekimi sırasında hangi teknik kullanıldı? (FUE, FUT vb.) İşlem sırasında sterilizasyon ve hijyen kurallarına uyuldu mu? İşlemi gerçekleştiren kişi yetkili bir doktor muydu, yoksa bir teknisyen mi?

İşlem sonrası ilk 24 saat, hasta işlemden sonra hangi klinik veya hastanede gözlem altında tutuldu? Hastaya operasyon sonrası antibiyotik veya koruyucu ilaçlar verildi mi? İlk enfeksiyon belirtileri ne zaman ortaya çıktı? Hasta şikâyetleri başladığında ilk tıbbi müdahaleyi kim yaptı?

Hastaneye başvuru süreci; hasta ilk olarak hangi hastaneye başvurdu? Başvurduğunda hangi belirtileri gösteriyordu? (Ateş, baş ağrısı, bilinç bulanıklığı vb.) Hastanede hangi tetkikler yapıldı ve ilk teşhis neydi? İlk müdahaleyi yapan doktor kimdi?

Hastanede tedavi süreci; hasta neden doğrudan yoğun bakıma alınmadı? Sepsis ve menenjit teşhisi ne zaman kondu? Hastanın bilinci ne zaman kapandı? Hastaya hangi antibiyotikler ve ilaçlar verildi? Tedavinin gecikmesine neden olan herhangi bir ihmal var mı?

Hukuki ve idari sorumluluklar; saç ekimi yapılan klinik ruhsatlı mıydı? İşlemi yapan kişi gerekli yetkilere sahip miydi? Hastanenin enfeksiyon kontrol komitesi olaya müdahale etti mi? Hastanın ailesine durumla ilgili yeterli bilgilendirme yapıldı mı? Bu olaydan sonra ilgili sağlık kuruluşunda bir denetleme yapıldı mı? Bir kurumun veya bir kişinin saç ekimi yapabilmesi için ya plastik cerrahi uzmanı, dermatoloji uzmanı, medikal estetik sertifikalı bir doktor olması ve aynı zamanda bu işlemi yapabilmesi için bu işyerinin ruhsatının bulunması şarttır. Bu işlemin yapıldığı yerin ruhsatı var mıdır? Varsa kimin adınadır? Ve bu işlemi yapan şahıs ruhsat sahibi midir yoksa bir işyerinde çalışma ruhsatı olan doktor mudur? Hastaneye yürüyerek gelen ve bilinci açık olan hastaya hastanede ne tür tetkik, tahlil yapıldı? Hangi tedaviler uygulandı? Bu tedaviye gerekli tıbbi cevabı nasıldı? Bu tedavi sonrası bilinci kaybı yaşayan hasta neden hastanede yoğun bakım servisi varsa servise alınmayıp acilde takip edilmeye devam edildi? Eğer tıbbi yoğun bakımı yoksa hasta neden bir üst kuruma sevk edilmedi? Hastanenin uzman doktorlarının icap nöbeti var mıydı? Hastaneye başvuran hastanın yapılan tıbbi tedaviye yeterince yanıt vermemesine rağmen hasta neden mesai saatine kadar bekletilerek tedavisinin geciktirilmesine sebep olundu?” (İLKHA)

Organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor!

Lübnan'ın güneyinde bir araca İHA ile saldırı: 4 şehit

Vietnam'da şiddetli seller: 35 ölü, 60 yaralı

Araç koyun sürüsüne daldı 30 hayvan telef oldu

Kırmızı bültenle aranan 9, ulusal düzeyde aranan 2 kişi Türkiye’ye getirildi

Gümrük kapısında 721 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü

Denizlerde hava durumu: Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı

Hava açık ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

İngiltere'de trende bıçaklı saldırı: 10 yaralı, 2 kişi gözaltında

Türkiye'nin ham çelik üretimi 9 ayda 28,1 milyon tonu aştı

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor!

Lübnan'ın güneyinde bir araca İHA ile saldırı: 4 şehit

Vietnam'da şiddetli seller: 35 ölü, 60 yaralı

Araç koyun sürüsüne daldı 30 hayvan telef oldu

Kırmızı bültenle aranan 9, ulusal düzeyde aranan 2 kişi Türkiye’ye getirildi

Gümrük kapısında 721 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü