• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,65% 0,03
  • EURO

    46,93% 0,99
  • GRAM ALTIN

    4368,06% 1,60
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Bir anlık dalgınlık 25 bin TL’ye mal oldu

09 Ekim 2023, Pazartesi 10:30
09 Ekim 2023, Pazartesi 10:30
Bir anlık dalgınlık 25 bin TL’ye mal oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bir anlık dalgınlık 25 bin TL’ye mal oldu

Gaziantep’te bir döviz bürosu çalışanı, 95 dolar parasını TL’ye çevirmek isteyen müşterisinin işlemini, sisteme yanlışlıkla 950 dolar olarak girdi. Yanlış işlem sonucu müşterilere 855 dolara tekabül eden 25 bin TL civarında fazla para verilirken o anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay, 6 Ekim 2023 günü Şahinbey ilçesine bağlı Alaybey Mahallesi Gaziler Caddesi’ndeki bir döviz bürosunda meydana geldi. İddiaya göre, 2 kadın müşteri, 95 dolar parayı TL’ye çevirmek için döviz bürosuna geldi. Bu sırada döviz bürosu çalışanı, bir anlık dalgınlıkla 95 dolar yerine sisteme 950 dolar girince, kadın müşterilere, 855 doların karşılığı fazla TL verdi. Parayı defalarca sayan kadın müşteriler ise fazla aldıkları paraya aldırış etmeden döviz bürosundan ayrıldı. O anları bürodaki güvenlik kameralarına yansırken, döviz bürosu çalışanları kadınlara seslenerek fazla parayı geri getirmelerini istedi.

“Yaklaşık 25 bin TL’lik bir kaybımız var”
Müşterilerine yanlış işlem sonucu verdikleri para yüzünden yaklaşık 25 bin TL kayıplarının olduğunu belirten döviz bürosu çalışanı Yaşar Karakaş, 'Yaşanan yoğunluk anında 95 dolarlık bir işlem tutarını 950 dolar olarak giriş yapmışız ve müşteriye 855 dolarlık fazla para vermişiz. Bu da yaklaşık 25 bin TL paraya tekabül ediyor” dedi.

'Tek isteğimiz fazla para verdiğimiz müşterinin dönmesi'
Müşterilerin aldıkları parayı getirmesi yönünde çağrıda bulunan Karakaş, “Fazla para verdiğimiz müşterimiz bizi görürse tek isteğimiz tekrardan bize gelmesi. Bazen yoğunluk anlarında böyle sorunlar olabiliyor. Müşterilerimize yanlış miktarda para verebiliyoruz veya yanlış işlem yapabiliyoruz. Kaptırdığımız para da ufak bir para değil. 855 dolar şuan yaklaşık 25 bin TL ye tekabül ediyor. Görürse bize gelmesini istiyoruz çünkü az bir miktar değil. Biz çalışanlar olarak bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Elimizde olmayan sebeplerden dolayı bazen yaşıyoruz. Tek ricamız gördükleri an bize geri gelsinler” ifadelerini kullandı.

'Bu tür olayların ana sebebi yoğunluk'
Genellikle bu tür olayların müşterileri mağdur etmemek için hızlı davrandıklarında olduğunu söyleyen Karakaş, 'Bu olayların genel sebebi yoğunluktan dolayı oluyor. Yoğunlukta müşterileri bekletmemek ve mağdur etmemek için hızlı davranıyoruz. Bu nedenle bilgisayar üzerindeki işlemlerimizde 95 yerine 950 yazabiliyoruz. Kısacası hızlı hareket etmekten dolayı fazla basmışız' diye konuştu.

Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Çocuklar camide oyunlarla eğleniyor

İstanbul'da üçlü zirve sonrası ortak Gazze açıklaması

Doğrulama tuzağına düşmeyin!

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Elazığ'daki göçükte mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

Batman'ın yeni ulaşım vizyonu: Turgut Özal Bulvarı yenileniyor

Otizmli çocuklar yeteneklerini sergiliyor

Mardin’de iki kanatlı badem şekli hayret uyandırdı

Rusya'nın Kiev saldırısında ölü sayısı 31'e yükseldi

Bursa'da orman yangını kontrol altına alındı

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bitirilemeyen altyapı çalışmaları Batman esnafını canından bezdirdi

Şantiyede işçiler arasında silahlı kavga: 2'si ağır 7 yaralı

Konyalı miniklerden Gazze'ye anlamlı destek

BAŞKAN ŞANSİ'DEN 500 KİŞİYE İSTİHDAM MÜJDESİ

Gazze'de şehit sayısı 60 bin 332'ye yükseldi

Belarus lideri Lukaşenko Moskova’ya gidiyor

Dşişleri Bakanı Fidan, Suudi mevkidaşı ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı