• BIST 100

    16650,05%2,42
  • DOLAR

    43,42% 0,06
  • EURO

    51,83% -0,07
  • GRAM ALTIN

    7254,47% -3,21
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 5,74

Bir babanın sosyal medya isyanı

02 Temmuz 2020, Perşembe 17:14
02 Temmuz 2020, Perşembe 17:14
Bir babanın sosyal medya isyanı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bir babanın sosyal medya isyanı

Abdülkadir Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde;

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’a yeni doğmuş bebeği üzerinden insanlık dışı saldırı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı da olsanız, eşiniz Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da olsa sosyal medyada insanlıktan nasibi almamış olanların hakaretlerine maruz kalabiliyorsunuz. Hem de dünyaya getirdiğiniz bebeğiniz üzerinden.

Daha önce de Başak Demirtaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de sosyal medyada çirkin saldırılara maruz kalmıştı. Bu kişilerin ortak özelliği kadın olmaları. Kadın olmak bu ülkede bu kadar zor mu? Galiba zor olan kadın olmak değil, bazıları için insan olmak çok zor.

Esra Albayrak, Cumhurbaşkanı’nın kızı, eşi bakan. O dahi bu tür çirkin saldırılara maruz kalıyorsa, normal vatandaş ne yapsın? Sosyal medya üzerinden görüntüleri teşhir edilmekle tehdit edilen genç kızlar tuzağa düşürülmek istenmedi mi? Bursa’da bir kadının çıplak görüntüleri servis edilmedi mi?

HANİ ERDOĞAN DİKTATÖRDÜ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üzerinde konuşmak bile insanın içini acıtıyor. Bu alçakların peşini bırakmayacağız” dedi. Bu bir Cumhurbaşkanı’ndan öte bir babanın isyanıydı. “Bizim ailemizin başına gelenler 83 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının başına gelebilir” diye konuştu. Cumhurbaşkanı haklı. İnsanlar sosyal medyanın saldırıları karşısında çoğu zaman kendini çıplak hissediyor. Hani Erdoğan diktatördü? Diktatörün ülkesinde kızına, damadına, yeni doğmuş torununa bu saldırıyı yapabilirler miydi?

SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI SÖZ VERMİŞTİ

Elbette ki Erdoğan sadece mağdur bir aile reisi değil, aynı zamanda 83 milyonun hukukundan sorumlu Cumhurbaşkanı. O nedenle aynı zamanda çare merciinde bulunuyor. Erdoğan da sosyal medyanın düzene sokulması için kanun teklifinin hazırlanıp Meclis’e getirilmesini istedi.

Bursa’da bir kadının çıplak fotoğraflarının yayınlanması üzerine sosyal medyaya düzenleme yapılması konusu daha önce de gündeme gelmişti.

O zaman yapılan çalışmada sosyal medya platformları Twitter, Facebook, YouTube ve Instagram’ın Türkiye’de büro açmaları gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda yasal düzenleme yapılmasını istemiş ancak sosyal medya platformları söz vermişti. Erdoğan, “Bunlar söz verir, yapmaz. Bunlara inanmayın. Yasal düzenleme yapalım” demişti. Sonunda Erdoğan haklı çıktı. Söz verdikleri halde ofislerini getirmediler.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİNİN PARAMETRELERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gündeme getirdi ama zaten daha önce de bir çalışma yapılmıştı. Şimdi o güncellenecek.

Buna göre:

1- Sosyal medya platformlarına Türkiye’de ofis açma zorunluluğu getirilecek.

2- Böylece Türkiye’deki kazançlarından vergi vermeleri sağlanacak.

3- Sosyal medya hesapları gerçek kimlikler üzerinde açılacak. Böylece sahte hesapların önüne geçilecek.

4- Suç konusu olan paylaşımlar yapanlar hakkındaki bilgilerin, yargının talep etmesi durumunda sosyal medya platformları tarafından hızla verilmesi sağlanacak.

5- Nefret söylemine izin verilmeyecek.

15 TEMMUZ’DAN ÖNCE YASALAŞACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis tatile girmeden önce yasal düzenlemenin yapılmasını istedi. Pandemi nedeniyle Meclis’in 15 Temmuz özel oturumundan sonra tatile girmesi düşünülüyor. Sosyal medyayla ilgili düzenlemenin hızla Meclis’e getirilip 15 Temmuz’dan önce yasalaşması bekleniyor.

‘#SOSYALMEDYAMADOKUNMA’ KAMPANYASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından sosyal medyada karşı kampanya başladı. Muhalefetin de destek verdiği kampanyada, “#SosyalMedyamaDOKUNMA” deniyor. Türkiye’nin sorunu buradan kaynaklanıyor. Bir yandan da insanların namusuna, şerefine dil uzatan bir güruh var. Ama bunlar sosyal medyanın tamamı değil hatta çok azı. Yerine göre FETÖ’cüler ya da PKK’lılar. Kimi zaman da insanlığını kaybetmiş tipler. İnsanlar namuslarını, şereflerini pazardan bulmadılar. Sosyal medyada organize bir kötülük var. Değnekler bağlanmış, köpekler salınmış. Buna bir tedbir alınması gerekiyor. Bu yapılırken, sosyal medyayı doğru kullananların cezalandırılmaması gerekiyor. Ancak sosyal medya platformları kapatılacak gibi bir hava oluşturuluyor. ABD’de, Almanya’da, Fransa’da, Belçika’da, İngiltere’de bu düzenlemeler yapılmış. Ama bu ülkeler aynı zamanda sosyal medyanın en güçlü olduğu ülkeler. Peki ABD ve Avrupa yaparken sosyal medya kapatılmıyor da Türkiye yapınca mı kapatılıyor? O zaman bırakalım insanların yeni doğmuş bebeğine küfretsinler.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İzmir açıklarında 33 düzensiz göçmen yakalandı

Yiyecek içecek işletmelerinde zorunlu servis ücreti yasaklandı

İran, Çin ve Rusya ile askeri tatbikat yapacak

Malatya'da silahlı saldırı: 7 yaralı

Pakistan ve Bangladeş arasında 14 yıl sonra uçuşlar yeniden başladı

Bin Ukraynalı askerin cenazesi teslim alındı

Kocaeli’de 23 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Rusya: Belaya Bereza'nın kontrolü Rusya'ya geçti

İzmit'teki TÜPRAŞ rafinerisinde patlama

AB'den Ukrayna'ya yeni destek paketi

MEB Moğolistan Hükümeti heyeti ile çalışma toplantısı düzenlendi

Mersin için kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve su baskınlarına dikkat

Balıkesir'de 3,6 büyüklüğünde deprem

Nijerya’da Lassa ateşi kaynaklı can kaybı 17’ye yükseldi

Afyonkarahisar merkezli dolandırıcılık operasyonunda 17 şüpheli yakalandı

ABD: Ukrayna'da 1 haftalık ateşkes ilan edildi

Gaziantep'te servis minibüs devrildi: 10 yaralı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi Türkiye'ye geliyor

Açık Öğretim Okullarında 2’nci dönem kayıt ve sınav takvimi güncellendi

Siyonist işgalciler Gazze'de sivilleri hedef aldı: 2 şehit, çok sayıda yaralı

Portekiz’de Kristin Fırtınası nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

İngiltere Başbakanı Starmer Çin'de

Gaziantep'te halk sağlığını hiçe sayan işletmeye 3 gün kapatma cezası

Nijerya’da protestolara polis müdahale etti: 3 ölü, 17 yaralı

Han Yunus'ta işgal saldırısında 2 kişi şehit oldu

Batman Gazetesi 64. Yayın Yılını Kutluyor

AB'den İran'a yeni yaptırım kararı

İran, protestolarda ölenlerin ismini açıklayacak

Malatya'da aranan 3 hükümlü yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 33 düzensiz göçmen yakalandı

Yiyecek içecek işletmelerinde zorunlu servis ücreti yasaklandı

İran, Çin ve Rusya ile askeri tatbikat yapacak

Malatya'da silahlı saldırı: 7 yaralı

Pakistan ve Bangladeş arasında 14 yıl sonra uçuşlar yeniden başladı

Bin Ukraynalı askerin cenazesi teslim alındı

Kocaeli’de 23 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı