• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Bir paket makarna 6 kardeşin hayatını değiştirdi
GÜNDEM
Tarih: 11.02.2024 11:30
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Bir paket makarna 6 kardeşin hayatını değiştirdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bir paket makarna 6 kardeşin hayatını değiştirdi

Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki ilçesi Ceylanpınar’da anneleri evi terk ettiği için hasta babalarıyla yaşamaya çalışan 6 kardeşin hayatı, komşularından bir paket makarna istedikten sonra değişti. Komşularının video çekip gönderdiği İstanbul’daki bir grup gönüllü, aileye yeni bir ev tutup içerisini baştan aşağı donattı.
Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki ilçesi Ceylanpınar’da yaşayan 14 yaşındaki Esra Aliş, annesi 3 yıl önce evi terk ettiği için hasta babası ile yaşları 4 ila 13 arasında değişen 5 kardeşine bakıyordu. Komşularının yardımlarıyla geçinen ailenin hayatı, makarna istedikleri komşularının çektiği video ile değişti. Komşuları evin durumuyla ilgili çektikleri bir videoyu İstanbul’daki gönüllü bir grup gönüllüye gönderdi. Videoyu izleyen gönüllüler, aileye yardım etmek için harekete geçti. Ceylanpınar’daki başka bir grup ile iletişime geçen İstanbul’daki gönüllüler, aileye nasıl yardım edebileceklerini görüştü.

Bir evde olması gereken her şeyi aldılar
Aileye ilk önce bir ev tutan gönüllüler, daha sonra baştan aşağı boya ve tadilatını yaptı. Halı, koltuk, buzdolabı, fırınlı ocak, çamaşır ve bulaşık makinesi, televizyon, yatak, elbise dolabı gibi bir çok yeni eşya alan gönüllüler, evi tamamen dayayıp döşedi. Evdeki çalışmalar sona erince İstanbul’dan kalkıp gelen gönüllüler, aile ile görüştü.

Gezme bahanesiyle yeni evlerine götürdüler
Gezme bahanesiyle aileyi yanlarına alan gönüllülerin temsilcisi Elif Bulut, yeni evlerine götürdü. Haberleri olmadan kendileri için hazırlanan evi gören Esra ve kardeşleri büyük bir sevinç yaşadı. Elif Bulut, mutluluk gözyaşlarına boğulan Esra’ya sarılarak bundan sonra bu evde yaşayacaklarını söyledi. Çocuklarla birlikte evi gezen gönüllüler, Esra’ya anahtarı verip bu evin artık kendilerinin olduğunu söyledi.

Bir paket makarna hayatlarını değiştirdi
Hikayenin bir paket makarna ile başladığını söyleyen gönüllülerin temsilcisi Elif Bulut, “İstanbul’dan geldik. Buradaki iyiliğin aslında bu olduğuna inanıyorum. Hiç kimse kimseyi tanımıyor. Hikayemiz şu şekilde başlıyor. Biz İstanbul’da ufak bir grubuz. Kendi aramızda iyilik dediğimiz şeyleri yapmaya çalışan ufak bir grubuz. Esra, Özlem hanımın komşusu. Anneleri maalesef 3 sene önce terk ettiği için Özlem hanım çocuklarla ilgileniyor. Bir paket makarna ile başlıyor hikayemiz. Makarna almak için para istemeye gittiğinde Özlem hanım ne yapabiliriz diye bize ulaşıyor. Biz de bunun gıda ile kalmayacağını bildiğimiz için, çünkü yaşadıkları evin videolarını izlediğimizde çok kötü şartlardaydı. Orada 5 çocuğun yaşayabileceği bir ortam asla değildi. İstanbul’dan ekibimle kalkıp geldim. Önce ne yaptık onları kısaca anlatmak istiyorum. Güzel ve temiz bir ev tuttuk. Bir yıllık kiralarını karşıladık. Yeni eşyalar aldık. Daha konforlu, daha temiz, daha güzel, gerçekten anne olmasa da onlara anne sıcaklığında yaşayabilecekleri bir ortam kurduk. Burada komşularına ve bize burada destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. En büyük emek onların. Esra artık burada kardeşleriyle birlikte daha huzurlu yaşayacak” diye konuştu.

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret