• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Bir ses bir nefes, gönlünü kattı herkes

08 Şubat 2023, Çarşamba 12:55
08 Şubat 2023, Çarşamba 12:55
Bir ses bir nefes, gönlünü kattı herkes
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bir ses bir nefes, gönlünü kattı herkes

Talas Belediyesi, güney ve güneydoğuda çok sayıda ili etkileyen depremde mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine gıdadan giyime, sudan battaniyeye kadar çok çeşitli kalemlerden oluşan yardım tırı gönderdi.
Su, bisküvi, gofret, meyve suyu, süt, noodle, tahin pekmez, tereyağı, üçgen peynir, helva, fındık kreması, reçel, kek, barbunya pilaki, ton balığı gibi pratik kullanımlı gıda maddelerinin yanı sıra çocuk bezi, karton bardak, battaniye, bere, mont, uyku tulumu ve çadır gibi çeşitli ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım TIR’ı yola çıktı.
“Depremle birlikte harekete geçtik”
Konuyla ilgili açıklamalar yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, depremin meydana geldiği andan itibaren hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını belirterek, “Son yüzyılın en büyük doğal afeti olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı öncelikle herkese büyük geçmiş olsun. Devletimiz milletimiz var olsun. Depremi saat 04.17’de hissettiğimizde hemen sayın valimizi arayıp koordinasyon merkeziyle irtibata geçtik. Bütün belediye personelimiz teyakkuza geçti. Önce şehrimizde bir sıkıntı var mı diye baktık. Can ve mal kaybının olmadığını gördük çok şükür. Ancak sarsıntı çok büyük olduğu için panik vardı. Herkes camiye, okullara, tek katlı risk oluşturmayan mekanlara geçti. Biz de yardımcı olduk. Her öğünde yemeklerini, içeceklerini yetiştirmeye çalıştık” dedi.
“Bütün imkanlarımızla depremzedelerin yanındayız”
Başkan Yalçın bir taraftan da deprem bölgesine yapılacak yardımlar için anında harekete geçtiklerini ifade ederek, “Talimatımız üzerine 3 tane mobil mutfak aracımız kısa sürede hareket etti ve deprem bölgesine ulaştı. Şu anda orada sabah, öğle, akşam hem çorba hem sucuk ekmek hem de çay ikramında bulunuyorlar. Bununla birlikte bir TIR dolusu yardım malzemesini de Afşin’e gönderiyoruz. İçinde başta pratik tüketilebilecek gıdalardan olmak üzere çeşitli ihtiyaç maddeleri bulunuyor. Devletimiz büyük devlettir. Daha önce de bu tip acıları yaşadık. Devletimiz sayesinde bu acılar sarıldı. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Herkese geçmiş olsun. Yaralılara acil şifalar, kayıplarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.
Ücretsiz nakliye için teşekkür
Başkan Yalçın, yardım malzemelerini ücretsiz taşıyan nakliye firmasına da teşekkür ederek, “Depremin ilk anından itibaren Talas olarak birlik olduk. Bir ses, bir nefes, gönlünü kattı herkes. Bu vesile ile hayır sahiplerimize, hem orada hem de burada canla başla çalışan personelimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yardımlar için bize gönüllü destek veren, yükümüzü yüklenen araç sahibimize de çok teşekkür ediyorum. Allah yol açıklığı versin” şeklinde sözlerini tamamladı.
[gallery ids=',90286,90287,90288']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Diyarbakır’da kaybolan zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor

Şanlıurfa’da kontrolden çıkan kamyon ortalığı savaş alanına çevirdi

Ağrı’da 9 yaşındaki Hafsa’nın parmağı metale sıkıştı!

Gazze'de kimliği belirsiz şehitler defnedildi

Türkiye’nin en eski ve 52 yıllık takvim ustası Ertürker: İmsakiye ve takvim devri kapanıyor

Aladağ-İmamoğlu yolu kontrollü ulaşıma açıldı, Feke–Saimbeyli karayolu çift yönlü kapandı

Umut Kervanı, Mardin'de Ramazan öncesi yüzlerce aileye et dağıttı

Adıyaman'da tefecilik operasyonu: 3 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da 70 milyon TL’lik dolandırıcılık operasyonu

Şanlıurfa Valisi Şıldak: Aile, en temel taşımız ve en güvenli yuvamızdır

Şanlıurfa’da 565 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de fırtına alarmı

Siirt’te Ramazan bereketi: Tahine yoğun ilgi, esnaf fiyat düşürdü

AFAD sarı kodlu uyarı verilen illeri anlık takip ediyor

Kütahya merkezli bahis operasyonunda 6 şüpheli tutuklandı

Bursa merkezli narkotik operasyonu: 102 gözaltı, 84 tutuklama

“Amerika’nın Denizcilik Eylem Planı” açıklandı

Merz: Avrupa kendi gücünü inşa etmeli, ABD’ye bağımlılık azaltılmalı

Van’da kar yağışı etkili oldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten soru önergesi: Diyarbakır neden kapsam dışı?

Sahur sofralarının vazgeçilmezi tahinin faydaları nelerdir?

Yaz: Her ayımız şubat, her günümüz şehid oldu

Almanya ve Ukrayna’dan otonom saldırı dronu ortaklığı

Gazze direnişi: Esir aileleri üzerinden bilgi toplayan israilli kadın ajan deşifre edildi

Siirt’te şiddetli yağış ve fırtına hayvancılıkla geçinen ailenin çadırlarını yıktı: 20 kişi tahliye edildi

TAG Otoyolu'nda drone destekli denetim: 3 bin 544 araca ceza

Trump: İkinci uçak gemisi yolda

Iğdır'da Anadolu Aşiretler Federasyonu'nun açılışı gerçekleştirildi

HAKSİAD heyeti Belçika’da temaslarda bulundu

Şanlıurfa’da 530 psikolojik danışmana "akran arabuluculuğu" eğitimi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır’da kaybolan zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor

Şanlıurfa’da kontrolden çıkan kamyon ortalığı savaş alanına çevirdi

Ağrı’da 9 yaşındaki Hafsa’nın parmağı metale sıkıştı!

Gazze'de kimliği belirsiz şehitler defnedildi

Türkiye’nin en eski ve 52 yıllık takvim ustası Ertürker: İmsakiye ve takvim devri kapanıyor

Aladağ-İmamoğlu yolu kontrollü ulaşıma açıldı, Feke–Saimbeyli karayolu çift yönlü kapandı

Umut Kervanı, Mardin'de Ramazan öncesi yüzlerce aileye et dağıttı